Zupa fasolowa z warzywami Składniki: 150 g białej fasolki 100 g czerwonej fasolki 3 marchewki 4 ziemniaki 1 pasternak seler naciowy por 2 ząbki czosnku natka
nietadietaPłynne czwartki Po wakacyjnej przerwie jestem pełna energii i rządna wypróbowania nowych przepisów. W pierwszej kolejności chciałabym zaproponować bardzo smaczną i aromatyczną zupę kokosową z czerwonej
Codzienne GotowanieW takie jesienne dni jak już obecnie mamy nic tak nie smakuje, jak aksamitne curry. Namiętnie będe teraz uzywac dyni i jarmuży, bo mam go całkiem
greenscarfCzasem trzeba zrobić coś słodziutkiego ;) W tym deserze wbrew pozorom nie ma ani cukru, ani czekolady. Słodyczy i kolor to zasługa daktyli, karobu i przypraw ;) Z
Quinoa Raz!Kiedy przedstawiałam Wam sok z dyni (a będzie to już ponad dwa lata temu), obiecywałam sobie, że kupimy wyciskarkę do soków. Przeglądaliśmy wtedy oferty, porównywaliśmy ceny
Gotuj z Blue RavenPasta Składniki: biała fasola słonecznik oliwa z oliwek suszone pomidory sól Namoczoną fasolę (najlepiej przez całą noc) ugotowałam do miękkości. Słonecznik uprażyłam. Do fasoli dodałam słonecznik
nietadietaPomysł Rafała: pod koniec gotowania dodajcie do zupy 1-2 łyżeczki kuminu. Przepis na zupę znajdziecie tutaj . Świetnie rozgrzewa w taką pogodę. The Opposite (season 5
Qlinarnie i QlinarnieTo już ostatni moment na przygotowanie pysznej kremowej zupy ze świeżych ogrodowych pomidorów, bo z takich jest najlepsza... Ja na swoją zupę wybrałam ogrodowe
Smaczne ZdroweSok z aronii to nasze niedawne odkrycie i przyznam się, że bardzo nam posmakował. Dzieci domagały się codziennie soczku, a że najlepsze są domowe - wiadomo, to
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePoprzedni weekend zdecydowanie nie rozpieszczał nas ładną pogodą. Na wypadek kolejnych dni z parszywą aurą, przygotowałam dla Was przepis na rozgrzewającą zupę, a do niej polecam
Quinoa Raz!Jesień to niewątpliwie sezon dyniowy - pomarańczowy kolor nie tylko idealnie współgra ze zmieniającymi kolor liśćmi, ale także pięknie prezentuje się na kuchennym stole. Korzystając z sezonowych
Bananowe PoleZielono nam! Uwielbiamy to przepyszne pesto, bo jest nie tylko smacznym dodatkiem do dań (na pizzy smakuje re-we-la-cyj-nie), ale idealnie sprawdza się
Bananowe PoleCo ja się nagimnastykuję, żeby przemycić tofu w codziennym menu Miśków to moje. Pomysł na ten obiad zaczerpnęłam od jednej z moich ulubionych blogerek http://whiteplate.com
greenscarfKolejny tydzień i kolejna zupa. Ta powstałą zupełnie spontanicznie ze składników które znalazłam w lodówce i spiżarni. W sumie 3 główne składniki, ale wyszła tak pyszna
greenscarfPotrawka z dyni Dynia, to wspaniałe warzywo . Zdecydowanie moje ulubione , ze względu na różnorodność smaku , wyglądu i zastosowań . Chyba nie ma drugiego takiego , a do tego
Ogrodnik w podróży