wegańskie - 10389 przepisów (strona:496/693)

Green Smoothie z jarmużem, bananem i sokiem z pomarańczy 159

Proste, pyszne i bardzo zdrowe green smoothie, czyli zielone smoothie z jarmużem. Koktajl powstaje ze zmiksowania jarmużu z bananem z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy

Moja Delicja
Jagodowe green smoothie z jarmużem 200

Green smoothie w kolorze jagodowym? Dlaczego nie :) Określenie „green smoothie” dotyczy głównie koktajli, które w swoim składzie mają zielone warzywa lub zioła bogate w

Moja Delicja
Nalewka mirabelkowa 195

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Słodko-kwaśny smak mirabelek kojarzy mi się z kompotem pitym w dzieciństwie. Kiedyś mirabelki często gościły w naszym menu. Dzisiaj to

My Blueberry Corner
Chleb żytni razowy na zakwasie z ziarnami 284

Przyzwyczaiłam się do pieczenia chleba ze sprawdzonego przepisu, ale trafiłam na nowy, też żytni i pełnoziarnisty. Dodaje się do niego ziarna i zaparzone otręby żytnie, co

FitKot
LEMONIADA 137

Domowa LEMONIADA, czyli kwaśne limonki, odrobina brązowego cukru, orzeźwiająca mięta... Artykuł LEMONIADA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Proste lody truskawkowo-bananowe z bazylią 150

To wyjątkowo proste lody i co najważniejsze można je od razu jeść. ;-) Składniki: truskawki  zamrożone w plastrki banany zamrożone w plasterki trochę mleka roslinnego odrobina

Humanistka w kuchni
Pomidory faszerowane ryżem po grecku. 263

Jemista , zapisywane często jako gemista , to wegetariańskie danie, będące jednym z greckich klasyków. Zdecydowanie pysznych klasyków! Bywa, że do farszu dodaje się również mielone mięso, ale

zadanie-gotowanie
Sumak 165

To sproszkowana przyprawa, robiona z owoców (czasem liści) krzewu o tej samej nazwie. W naturalnych warunkach rośnie w Ameryce Pólnocnej i na Sycylii. Smak: kwaskowaty, owocowy

Qlinarnie i Qlinarnie
Quinoa z wiśniami i tonką pod chrupiącą kruszonką 111

I jak tu nie wykorzystać tak wspaniałych owoców, jak wiśnie do kolejnej odsłony quinoy z kruszonką. No trzeba było :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2/3

Quinoa Raz!
Mój pierwszy raz z chlebem na zakwasie 190

Uwielbiam pieczywo, ale to co ostatnimi czasy można kupić w sklepach koło pieczywa nawet nie powinno leżeć, a nawet jeśli już znajdzie się jakiś uczciwy bochenek

greenscarf
Curry z cukinii i czerwonej soczewicy 142

Na chwilę obecną, bazą moich posiłków stanowi to co rośnie w moim ogrodzie, i tak na obiady jemy przeważnie różne wariacje curry, ratatouille, bigosów itd. To

greenscarf
Frużelina wiśniowa 277

Frużelinę wiśniową jadłam kilka lat temu jako dodatek do gofrów. Była tak dobra, że do dziś pamiętam jej smak. Postanowiłam więc zrobić swoją, domową frużelinę. Przygotowanie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Food Art Company – Niezwykły warzywny klimat 139

Przepyszną i aromatyczną odpowiedzią na dzisiejsze dietetyczne potrzeby jest kuchnia restauracji Food Art Company w Gdańsku, która z warzyw robi wyjątkowe cuda. Artykuł Food Art Company

COOKMAGAZINE
Truskawkowe smoothie z bananem, natką pietruszki i mlekiem kokosowym 129

Koktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej

Moja Delicja
Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami 119

Lato, słońce, wakacje za pasem… Nic tak nie ochładza, jak owoce tropikalne. A jeśli przygotujemy z nich przepyszną sałatkę z naturalnym sokiem, schłodzimy ją w

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania