Proste, pyszne i bardzo zdrowe green smoothie, czyli zielone smoothie z jarmużem. Koktajl powstaje ze zmiksowania jarmużu z bananem z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
Moja DelicjaGreen smoothie w kolorze jagodowym? Dlaczego nie :) Określenie „green smoothie” dotyczy głównie koktajli, które w swoim składzie mają zielone warzywa lub zioła bogate w
Moja DelicjaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Słodko-kwaśny smak mirabelek kojarzy mi się z kompotem pitym w dzieciństwie. Kiedyś mirabelki często gościły w naszym menu. Dzisiaj to
My Blueberry CornerPrzyzwyczaiłam się do pieczenia chleba ze sprawdzonego przepisu, ale trafiłam na nowy, też żytni i pełnoziarnisty. Dodaje się do niego ziarna i zaparzone otręby żytnie, co
FitKotDomowa LEMONIADA, czyli kwaśne limonki, odrobina brązowego cukru, orzeźwiająca mięta... Artykuł LEMONIADA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETo wyjątkowo proste lody i co najważniejsze można je od razu jeść. ;-) Składniki: truskawki zamrożone w plastrki banany zamrożone w plasterki trochę mleka roslinnego odrobina
Humanistka w kuchniJemista , zapisywane często jako gemista , to wegetariańskie danie, będące jednym z greckich klasyków. Zdecydowanie pysznych klasyków! Bywa, że do farszu dodaje się również mielone mięso, ale
zadanie-gotowanieTo sproszkowana przyprawa, robiona z owoców (czasem liści) krzewu o tej samej nazwie. W naturalnych warunkach rośnie w Ameryce Pólnocnej i na Sycylii. Smak: kwaskowaty, owocowy
Qlinarnie i QlinarnieI jak tu nie wykorzystać tak wspaniałych owoców, jak wiśnie do kolejnej odsłony quinoy z kruszonką. No trzeba było :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2/3
Quinoa Raz!Uwielbiam pieczywo, ale to co ostatnimi czasy można kupić w sklepach koło pieczywa nawet nie powinno leżeć, a nawet jeśli już znajdzie się jakiś uczciwy bochenek
greenscarfNa chwilę obecną, bazą moich posiłków stanowi to co rośnie w moim ogrodzie, i tak na obiady jemy przeważnie różne wariacje curry, ratatouille, bigosów itd. To
greenscarfFrużelinę wiśniową jadłam kilka lat temu jako dodatek do gofrów. Była tak dobra, że do dziś pamiętam jej smak. Postanowiłam więc zrobić swoją, domową frużelinę. Przygotowanie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepyszną i aromatyczną odpowiedzią na dzisiejsze dietetyczne potrzeby jest kuchnia restauracji Food Art Company w Gdańsku, która z warzyw robi wyjątkowe cuda. Artykuł Food Art Company
COOKMAGAZINEKoktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej
Moja DelicjaLato, słońce, wakacje za pasem… Nic tak nie ochładza, jak owoce tropikalne. A jeśli przygotujemy z nich przepyszną sałatkę z naturalnym sokiem, schłodzimy ją w
Moja Delicja