Sezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy
UgotowaćLato, słońce, wakacje za pasem… Nic tak nie ochładza, jak owoce tropikalne. A jeśli przygotujemy z nich przepyszną sałatkę z naturalnym sokiem, schłodzimy ją w
Moja DelicjaCzasami człowiek musi, po prostu musi zjeść czekoladę, która w połączeniu z masłem orzechowym, kwaskowatym dżemem i słonymi orzeszkami stanowi perfekcję smaku. Podanie tej kompozycji w
greenscarfOryginalnego tofu z soi nie lubię i nie trawię (dosłownie) a w mojej kuchni i spiżarni nie ma niczego, co ma jakąkolwiek zawartość tego najczęściej genetycznie
Karo in the KitchenCałkiem przypadkiem zrobiłam tajską zupę z botwinki, no tak wyszło, tego nie miałam a tego zabrakło i w zamian użyłam składników kuchni tajskiej. Rezultat przeszedł moje
Moje Małe CzarowanieSezon sezonem, ale zimą miło jest rozkoszować się truskawkami. Mam to szczęście, że na działce mam małe poletko truskawek, które są w 100 % ekologiczne, gdyż jedynym
greenscarfPrawdziwa letnia bomba witaminowa: SAŁATKA Z BOTWINKĄ, KAPUSTĄ I AWOKADO.... Artykuł SAŁATKA Z BOTWINKĄ, KAPUSTĄ I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETą pastę zrobiłam przez zupełny przypadek. Nie było tahini, żeby zrobić hummus, więc zaczęłam szukać pomysłu, jak zrobić nową pastę z ciecierzycy. Postawiłam na prostotę, bo
Apetyt na ZieloneCo to takiego burrito? Burrito to danie kuchni meksykańskiej czyli ciepła tortilla wypełniona farszem składającym się z różnych składników przeważnie mięso, kukurydza, fasola, cebula. Jak widzicie
Apetyt na ZielonePanierka z ciecierzycy, to jest to. Panierowane potrawy będą niezwykle chrupiące i z pewnością zdrowsza od tradycyjnej. Jak zrobić? Najlepiej samemu zmielić ciecierzycę, dość grubo. Mąka
Apetyt na ZieloneBigos bezmięsny, o minimalnej zawartości tłuszczu. Robię go przez cały rok… nie tylko zimą na rozgrzanie, ale w każdej porze roku jako dawka probiotyków. Dodaję
Apetyt na ZielonePo sukcesie Kokosowych kulek mocy czas na kolejne, tym razem z rokitnikiem. Trochę o tym owocu napiszę, ponieważ mam wrażenie, że jest niedoceniany. Kulki nie są
Apetyt na ZieloneChciałam nazwać kulki z tofu jako pulpeciki, czy klopsy. Powstrzymałam się jednak, czytając komentarze przy moich wege pasztetach, że pasztet bez mięsa to już nie pasztet
Apetyt na ZieloneDzisiejszym wpisem rozpoczynam tegoroczny sezon na przetwory :) Jestem szczęśliwą posiadaczką ogródkowej mięty omszonej i dość dużych liściach i pięknym zielonym kolorze. Jest o tyle wygodna, że
Weekendy w domu i ogrodzieDzisiaj zachęcam do przygotowania wiosennej sałatki z pomidorami malinowymi, rzodkiewkami, papryką i dymką. Łatwa i prosta do przyrządzenia. Najlepiej smakuje kilka minut po polaniu sosem. Sałatka
Ugotować