H ummus kocham w każdej postaci. Jest jednak taka pora roku, kiedy cieciorkę zastępują inne strączki — to sezon na bób! Dlatego wracając dzisiaj do domu, kupcie
Food SquareZapach agrestu kojarzy się z dzieciństwem – krzaczki na działkach... Artykuł DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMakaron z warzywami i szpinakiem w wersji bezglutenowej, bo makaron jest z mąki kukurydzianej. Danie szybkie w wykonaniu, wystarczy wrzucić warzywa na patelnię podsmażyć, zmiksować i
Apetyt na ZieloneKilka dni temu dorwałam figi w promocyjnej cenie 1,49 zł za 200 g w Intermarche, promocja trwa do końca lipca, przynajmniej w moim mieście (swoją
greenscarfWegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja DelicjaRzadko piekę chleby z dodatkiem mąki pszennej, ale po ostatnim udanym wypieku chleba pszenno-żytniego , naszło mnie na kolejne eksperymenty. A żeby organizm nie
Smaczne ZdroweBomba witaminowa, czyli SMOOTHIE Z TRUSKAWKAMI I NASIONAMI CHIA świetnie... Artykuł SMOOTHIE Z TRUSKAWKAMI I NASIONAMI CHIA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEA na deser, pewnie już znane z sieci, banany z gorzką czekoladą. Będziesz potrzebować kilka bananów i 1-2 tabliczki gorzkiej czekolady. Banany natnij wzdłuż i
Qlinarnie i QlinarniePomysł na ten cukier podsunęła mi czytelniczka. Ogołociłam Maminą lawendę i tak się rozoochociłam i rozsmakowałam w lawendowym aromacie, że spodziewajcie się wysypu pomysłów kulinarnych. Zrobienie
greenscarfPóźne szparagi i bób w całej swojej okazałości – te... Artykuł SAŁATKA Z BOBU I SZPARAGÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINELubię kalarepkę, a od jakiegoś czasu odkrywam ją na nowo stosując w różnych potrawach. Była kalarepka w surówce, była kalarepka pieczona, nadeszła pora na curry z
Polska ZupaDuszona cukinia z bazylią Proste dania , mają to do siebie ,że najlepiej smakują przyrządzone ze świeżych produktów z własnego ogrodu . Młodziutkie cukinie , których teraz już nie
Ogrodnik w podróżyTo, że moja wiśnia obrodziła jak szalona już wiecie, do tego obejrzałam ponownie mój ulubiony film (książka była lepsza) „Pachnidło” i tak oto powstała
greenscarfKiedyś taką pastę jadłam u Lindy i Szymona. Rewelacja! Robi się błyskawicznie, a poza tym jest bardzo zdrowa (orzechy zawierają kwasy omega 3). Jeśli nie jecie
Qlinarnie i Qlinarnie