wegańskie - 10389 przepisów (strona:494/693)

LEMONIADA 141

Domowa LEMONIADA, czyli kwaśne limonki, odrobina brązowego cukru, orzeźwiająca mięta... Artykuł LEMONIADA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Proste lody truskawkowo-bananowe z bazylią 154

To wyjątkowo proste lody i co najważniejsze można je od razu jeść. ;-) Składniki: truskawki  zamrożone w plastrki banany zamrożone w plasterki trochę mleka roslinnego odrobina

Humanistka w kuchni
Pomidory faszerowane ryżem po grecku. 266

Jemista , zapisywane często jako gemista , to wegetariańskie danie, będące jednym z greckich klasyków. Zdecydowanie pysznych klasyków! Bywa, że do farszu dodaje się również mielone mięso, ale

zadanie-gotowanie
Sumak 173

To sproszkowana przyprawa, robiona z owoców (czasem liści) krzewu o tej samej nazwie. W naturalnych warunkach rośnie w Ameryce Pólnocnej i na Sycylii. Smak: kwaskowaty, owocowy

Qlinarnie i Qlinarnie
Quinoa z wiśniami i tonką pod chrupiącą kruszonką 116

I jak tu nie wykorzystać tak wspaniałych owoców, jak wiśnie do kolejnej odsłony quinoy z kruszonką. No trzeba było :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2/3

Quinoa Raz!
Mój pierwszy raz z chlebem na zakwasie 193

Uwielbiam pieczywo, ale to co ostatnimi czasy można kupić w sklepach koło pieczywa nawet nie powinno leżeć, a nawet jeśli już znajdzie się jakiś uczciwy bochenek

greenscarf
Curry z cukinii i czerwonej soczewicy 146

Na chwilę obecną, bazą moich posiłków stanowi to co rośnie w moim ogrodzie, i tak na obiady jemy przeważnie różne wariacje curry, ratatouille, bigosów itd. To

greenscarf
Frużelina wiśniowa 286

Frużelinę wiśniową jadłam kilka lat temu jako dodatek do gofrów. Była tak dobra, że do dziś pamiętam jej smak. Postanowiłam więc zrobić swoją, domową frużelinę. Przygotowanie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Food Art Company – Niezwykły warzywny klimat 145

Przepyszną i aromatyczną odpowiedzią na dzisiejsze dietetyczne potrzeby jest kuchnia restauracji Food Art Company w Gdańsku, która z warzyw robi wyjątkowe cuda. Artykuł Food Art Company

COOKMAGAZINE
Truskawkowe smoothie z bananem, natką pietruszki i mlekiem kokosowym 132

Koktajle truskawkowe robią już chyba wszyscy posiadacze blenderów. Najczęściej robimy je z nabiałem (mlekiem, kefirem, jogurtem). Ja dzisiaj proponuję wersje BEZ NABIAŁU z mlekiem kokosowym dobrej

Moja Delicja
Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami 125

Lato, słońce, wakacje za pasem… Nic tak nie ochładza, jak owoce tropikalne. A jeśli przygotujemy z nich przepyszną sałatkę z naturalnym sokiem, schłodzimy ją w

Moja Delicja
Sałatka z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi 194

Krucha mieszanka sałat z rukolą o lekko orzechowym smaku, do tego słodziutkie rodzynki i chrupiące, prażone płatki migdałowe. Wszystko połączone prostym winegretem z oliwy extra vergine

Moja Delicja
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 138

Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i

Moja Delicja
Zupa kapuściana z fasolką szparagową 212

Dla tych co lubią kapustę i fasolkę mamy pyszną propozycję na zupę – zupa kapuściana z fasolką szparagową :) Składniki na zupę kapuścianą:

Kuchenne Wariacje
Domowy kisiel z wiśniami 94

Lubicie kisiel? Ja lubię, ale jakoś tak wychodzi, że robię go bardzo rzadko. I sama się dziwię dlaczego, przecież to nic trudnego. Wystarczą owoce, cukier, mąka

Polska Zupa