W zeszłym roku wypróbowałam taki przepis, bo zaintrygowała mnie nazwa i skład sosu ;) Nie próbowałam takiego nigdy wcześniej, a że najczęściej wybieram łagodne smaki, wydawał mi
FitKotM imo że gazpacho jest obecnie bardziej znane, to tak naprawdę ajoblanco jest protoplastą andaluzyjskich chłodników. Zanim do Europy przypłynęły warzywa z nowego świata — pomidory, czy
Food SquareSkładniki: wiórki kokosowe (100 g) woda (1 l) Czas przygotowania: 20 min. Ilość: 1 l. Przygotowanie: Wiórki kokosowe wsypujemy do garnka lub naczynia blendera. Wlewamy 1/2
Weganka gotujeBananowe „sushi” dla dzieci Dorośli mają swoje sushi to dlaczego dzieci miałyby być gorsze? Co prawda, ja dzieckiem (patrząc na metrykę) nie jestem, ale
BlendmanKochamy WEGE! 27 sierpnia będziemy mogli doświadczyć bogactwa kuchni azjatyckiej w wydaniu roślinnym tuż nad Wisłą. Artykuł 27 SIERPNIA – WEGE AZJA WSCHODNIE SMAKI NAD WISŁĄ – WARSZAWA
COOKMAGAZINEUważacie, że aronia jest kwaśna i mało soczysta? To prawda... Artykuł Konfitura z aronii pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w
Quinoa Raz!Z dżemami robiłam już dużo eksperymentów i nie zawsze były udane, bo smak produktu końcowego mi nie odpowiadał. Ale mam kilka bardziej udanych przepisów, które będę
FitKotJeżeli nie macie pomysłu na cukinię to zachęcam do przygotowania domowego ketchupu. Do jego przyrządzenia będziecie potrzebować tylko kilka składników: cukinii, cebuli, koncentratu pomidorowego, octu, cukru
UgotowaćJak wspominałam na FB moja kuchnia to w tej chwili jedna, wielka przetwórnia warzyw i owoców. Czekają na mnie jeszcze między innymi buraki, aronia, winogrona
greenscarfDomowy KARMELOWY POPCORN to pyszna wariacja klasycznego przepisu na prażoną kukurydzę... Artykuł Karmelowy popcorn pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEAmarantusowy kisiel jagodowy Za małolata zjadałem i siorbałem go na potęgę, aby następnie na kilka lat o nim zapomnieć. Najsmaczniejszy był zawsze ten z torebki do
BlendmanJedni sięgają po jaglanicę z ciekawości, a inni ze względów zdrowotnych czy światopoglądowych. Nie ważne jaka jest Twoja motywacja, ważne, że na pewno Ci zasmakuje! Potrawa
BlendmanPonieważ sami lubimy skubnąć hummusu, mamy Mistrzów hummusu wśród znajomych i megafanów hummusu wśród innych znajomych, postanowiliśmy zrobić hummus, który będzie miał azjatycki smak. Trzeba przyznać
slodkokwasnaplPiękne kolorowe marchewki ! Już w zeszłym roku przykuły moja uwagę, ale niesterany nigdzie nie udało mi się ich kupić. Ostatnio trafiłam w końcu na targ
Kulinarne przygody Gatity