Tarte tatin z boczniakami

Tarte tatin z boczniakami

Tarte tatin z boczniakami

Idealna propozycja za lekką kolację lub przystawkę- tarte tain to nic innego jak odwrócona tarta, czyli na dno formy idzie nadzienie, które przykrywa się płatem ciasta francuskiego czy też kruchego. Miałam ochotę na boczniaki, które jakoś częściej goszczą u mnie w sezonie jesienno- zimowym, ta forma ich serwowania jest dla mnie idealna. Składniki na formę o średnicy max 24 cm lub 4 formy 12 cm: gotowe ciasto francuskie około 300 g boczniaków (standardowo pakowane są po 200 g więc równie dobrze możesz użyć jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, grzyby, ciasto, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, orzechy, ciasto francuskie, kolacja, przystawki, wegańskie, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto z orzechami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.