Dostaliśmy dynię. No i trzeba było coś z nią zrobić. Część poszła do słoika na kiszenie (choć teraz okazało się, że trochę jednak lepsza by była
slodkokwasnaplTym daniym to żech sie piyrszy rołz zainteresowoł, jak żech łoglōndoł tako bajka, we ftoryj małe zwierzynta- co to normalnie ich niy lubiymy, ale we bajkach
Chop w kuchniDziś miałam ochotę na coś lekkiego i orzeźwiającego, zrobiłam więc świeżą sałatkę z soczystym ogórkiem i selerem naciowym, który uwielbiam, a domownik nazywa go "tą trucizną
Quinoa Raz!Bakłażany mają w sobie coś magicznego, przynajmniej dla mnie, uwielbiamy je. Nie umiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć
Moje Małe CzarowanieZdrowy i sycący MAKARON Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ oraz zielonym groszkiem... Artykuł Makaron z cukinią i marchewką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENo bywam leniwa, co tu ukrywać ;) Ale nie wynika to tylko z moich wad, raczej jestem skłonna stwierdzić, że to kwestia wielu chorób/schorzeń, które
pyszne zdrowościSkładniki: 100 g ziaren soi; 1 litr zimnej wody do gotowania + woda do namoczenia soi przez noc; 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią; 1 laska wanilii
Gospodyni MiejskaW takie upały jak mamy teraz aż się nie chce jeść (ha, ha, mnie to nie dotyczy), no w każdym bądź razie nic ciężkiego i broń
greenscarfowsianka z kakao (czekoladowa) z sosem z mrożonych malin i podprażonymi chipsami kokosowymi Upały dają się we znaki, ale pomimo wysokich temperatur na śniadanie gościła dzisiaj
tost z dżememWe wrześniowej piekarni Amber skorzystaliśmy z receptury Dany z bloga Leśny Zakątek . Byłam go bardzo ciekawa i upiekłam już na początku weekendu, a nie jak zwykle
Weekendy w domu i ogrodzieZawsze gdy kupuję jakieś nowe kulinarne zjawisko, zastanawiam się jak najlepiej skomponować je z quinoą. Tym razem na swej drodze spotkałam fioletowy kalafior i tak oto
Quinoa Raz!Naleśniki z mąki ryżowej Naleśniki z mąki ryżowej to kolejne naleśniki bezglutenowe na tym blogu, ale na pewno nie ostatnie! Jestem zauroczony tą wersją naleśników. Dlaczego
BlendmanSkładniki: 1 szklanka świeżo wyciskanego soku z pomarańczy ( u mnie 2 duże sztuki) 1 duża brzoskwinia 150 g truskawek Wycisnąć sok pomarańczy, przelać do blendera
Moja Galeria SmakuZauważyłam, że w moim menu ostatnio panuje kolor czerwony, ale czemu się dziwić, jesień nadchodzi. W tygodniowym menu staram się aby była kasza, ryż, makaron (Miśka
greenscarfSmaczna i zdrowa propozycja na przystawkę, przekąskę, lub małą kolację. Kremowa smaczliwka (uparcie pozostaję przy polskiej nazwie :)) w połączeniu z kwaśnym ogórkiem, zielonym pieprzem i oliwkami
Quinoa Raz!