Kiedy nie mam pod ręką tofu, a na śniadanie mam ochotę zjeść "jajecznicę", przygotowuję owsiankę na słono. Najbardziej lubię wersję
wegujemySzukając alternatywy dla tradycyjnego twarożku, natknęłam się na wiele przepisów, w których jako bazę wykorzystywano tofu, orzechy czy nasiona. Takie twarożki są przepyszne, jednak wszystkie te
wegujemyBardzo lubię mleko ryżowe, ale jego cena nie zachęca do częstego kupowania. Dlatego, jeśli mam na nie ochotę, wolę zrobić je samodzielnie. Takie domowe mleko ryżowe
wegujemyWyobraźcie sobie: karmelizowane gruszki z kruchym ciastem czekoladowym połączone budyniowym kremem z dodatkiem musu owocowego. Działa na wyobraźnię? A co dopiero faktyczna degustacja! Przekonam się jutro
greenscarfJest sobota i ciacho musi być. Chodziło za mną drożdżowe, a że miałam truskawki to postanowiłam je wykorzystać. Zupełnie nie wiem dlaczego wcześniej nie wpadłam na
greenscarfB iała (niepalona) kasza gryczana to moje niedawne odkrycie. Bardzo żałuję, że tak późno ono nastąpiło, bo jest ona znacznie lepsza i delikatniejsza w smaku niż
Food SquareCzy macie czasem ogromną ochotę coś pochrupać, ale unikacie niezdrowych,... Artykuł PIKANTNA CIECIERZYCA Z PIECA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJuż za tydzień koniec zajęć na uczelni, w końcu odpocznę od tej masy nauki.. Teraz tylko miesiąc praktyk, sesja i znów kolejne praktyki. Całe szczęście
Be Fit Be StrongPokrzywa w kuchni? A jakże! W okresie wiosennym, od kiedy tylko zaczyna wypuszczać pierwsze liście wykorzystuję ją niemal cały czas. W moim ogrodzie hoduję ją pieczołowicie
Naturalna KuchniaKtóż nie lubi młodej kapusty...? U nas lubią ją wszyscy, dlatego bywa w różnych odmianach, w postaci surówki z dużą ilością koperku , gotowana tradycyjnie
Smaczne ZdroweSerniko makowiec Składniki na część jaglaną: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 10 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 daktyli bez pestek kawałek skórki z
nietadietaRyż jest jednym z najbardziej popularnych i najczęściej goszczących na naszych stołach rodzajem zbóż. Służy nam nie tylko jako dodatek do obiadu – jak na przykład
Jacob TastesW sałatkach na ciepło jest coś pociągającego, może przez to, że ich smak jest intensywniejszy. Uwielbiam szpinak pod każdą postacią, zarówno na surowo, gdy akurat skończy
greenscarfDobre i sycące danie, to nie tylko takie, z wielkim kawałkiem mięsa na talerzu. Owszem, sam jestem mięsożercom, jednak jako kucharz muszę też zaspokoić podniebienia zarówno
Jacob Tastes