Mam duże zapasy rabarbaru i nie zawaham się i zużyć zanim zwiędnie. Znalazłam ostatnie opakowanie marcepanu w spiżarni, poza tym miałam jeszcze kawałek papai oraz ananasy
greenscarfPłatki ryżowe na mleku, wanilia, migdały i ukochany rabarbar - czego chcieć więcej? Wakacji. Sporo myślałam nad tym, czy powinnam prowadzić bloga, jaki to ma na
tost z dżememDawno temu dzięki koleżance japonce, Sawako, przeżyłam pierwszą fascynację szeroko pojętym weganizmem. Od tamtego czasu do mojego jadłospisu weszły koktajle owocowe, warzywne. Później jakoś tak
Szybko Tanio SmacznieJak możecie zaobserwować ostatnio pałam miłością do makaronu ryżowego. Jest tak przede wszystkim dlatego, że nie wymaga gotowania, co czyni daną potrawę jednogarnkową, co też można
greenscarfSezon na zieloną fasolkę zbliża się wielkimi krokami. Można, oczywiście,... Artykuł FASOLKA SZPARAGOWA Z MIGDAŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBataty mam zawsze w spiżarni, -3 sztuki, ale zawsze. Moje już trochę się należakowały, więc czas był je ograć. Zrobiła, tak pyszne curry (dzień wcześniej), że
greenscarfSkładniki: 100 g orzechów laskowych; 1 l zimnej, przegotowanej wody + woda do namoczenia orzechów. Sposób przygotowania: Orzechy wsypać do miseczki/słoika zalać zimną wodą (może
Gospodyni MiejskaBuraczki po belwedersku to pomysł na niecodzienny dodatek do obiadu. Do buraczków dodałam podsmażoną cebulkę oraz rodzynki. Buraczki przygotowane w poniższy sposób to połączenie
UgotowaćUwielbiam makaron ryżowy z dwóch powodów: jest bezglutenowy i nie trzeba go gotować, wystarczy dodać do potrawy, wymieszać i odczekać 3-5 minut. Dzisiejszy obiad był
greenscarfJeszcze przed przejściem na weganizm lubiłam mleka roślinne. Mogę nawet stwierdzić, że wolałam je od mleka krowiego. Niestety ich cena nie pozwalała mi na ich
wegujemyKiedy nie mam pod ręką tofu, a na śniadanie mam ochotę zjeść "jajecznicę", przygotowuję owsiankę na słono. Najbardziej lubię wersję
wegujemySzukając alternatywy dla tradycyjnego twarożku, natknęłam się na wiele przepisów, w których jako bazę wykorzystywano tofu, orzechy czy nasiona. Takie twarożki są przepyszne, jednak wszystkie te
wegujemyBardzo lubię mleko ryżowe, ale jego cena nie zachęca do częstego kupowania. Dlatego, jeśli mam na nie ochotę, wolę zrobić je samodzielnie. Takie domowe mleko ryżowe
wegujemy