Stali czytelnicy tego bloga wiedzą, że nie przepadam za zupami. Ale lubię pęczak :) A bywają takie sytuacje, w których zupy są doskonałym rozwiązaniem. W ten sposób można też spożytkować resztki różnych warzyw. Składniki : ok. 60 ml pęczaku duża marchew mały seler pietruszka kawałek pora liść laurowy sól pieprz Pęczak wypłukać w kilku wodach. W garnku umieścić wypłukany pęczak, liść laurowy, pietruszkę (w całości, bo potem i tak ją wyrzucam), por i resztę warzyw pokrojonych w kostkę. Zalać całość wodą (ok. 1 l)... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)