Mimo że kocham zimę i w sumie lubię jak pada deszcz, bo wtedy można bezkarnie gnić pod kocem i czytać, to czekam na wiosnę. Jak na
ladykitchenMam dla Was coś ekstra - brownie bez wyrzutów sumienia, tzn. bez dodatku białego cukru, jajek czy mąki. Główny składnik to biała fasola (bez obaw - kompletnie niewyczuwalna
Domowa Cookierenka AgiOryginalna zupa gotowana była według kuchni 'pięciu przemian' pomysłu Beaty Pawlikowskiej z książki "Szczęśliwe garnki extra". Moja zupa trochę odbiegła od kuchni
Moje Małe CzarowanieGłównym składnikiem moich dań w tym tygodniu są pieczarki. Dziś postanowiłam przyrządzić je na sposób indyjski i przygotowałam curry z pieczarek i zielonego groszku . Grzybki w
Codzienne GotowanieMój bób dopiero wykiełkował, ale w Biedrze niedawno był w promocji, więc mam zapasy mrożonego. Wczoraj (ten kto obserwuje mnie na instagramie jest na bieżąco) zrobiłam
greenscarfDzisiejsze ciasto to takie brownie, tyle że żółte, stąd nazwa Goldi. Jest ciężkie, wilgotne nie za słodkie, do tego bez glutenu i dodatku tłuszczu. Jadłam
greenscarfNie wiem czy to zielone cudo to koktajl na ładną cerę, lepsze trawienie czy może działa cudownie na oczy. Nie muszę wiedzieć, wystarczy mi fakt
Szybko Tanio SmacznieTahini to niezwykle uniwersalny składnik: gęsta, sezamowa pasta to niezbędny... Artykuł PIECZONE MARCHEWKI Z TAHINI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENie sądziłam, że kiedykolwiek uda mi się stworzyć coś w 100 % roślinnego. A jednak. ;) I był to całkiem udany eksperyment! Zresztą efekty możecie zobaczyć w dzisiejszym
Kuchnia EllieTo brownie jest kolejnym efektem mojego „nerwowego” weekendu. Jest bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu, ale nie bez smaku. Misiek, byłe pewien, że to
greenscarfWyjątkowo świeża i orzeźwiająca propozycja: SMOOTHIE OGÓRKOWO-SZPINAKOWE z dodatkiem soku... Artykuł SMOOTHIE OGÓRKOWO-SZPINAKOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECiekawa jestem czy tak jest w całej Polsce, w każdym bądź razie w wielkopolskie w poniedziałki często robimy zupy na obiad. Nie jestem pewna, czy to
greenscarfNiestety, okres zimowo-wiosenny jest paskudny, oczywiście tylko pod względem odporności naszego organizmu. Nasz organizm jest osłabiony i łatwo o przeziębienie. Częste skoki temperatur, raz gorące
Be Fit Be StrongWiosna to czas na nowalijki, szparagi i ...botwinkę. Ostatnio miałam ochotę na domową pizzę, dlatego też przygotowałam ją z liśćmi botwinki, pomidorami malinowymi i różnymi serami
UgotowaćDziś proponuję chleb na zakwasie w wydaniu dla zapracowanych i zabieganych. Nie miałam czasu na śledzenie wyrastania ciasta i przekładanie go z naczynia do naczynia. Postanowiłam
Weekendy w domu i ogrodzie