Pasta warzywna. Wegańska

Pasta warzywna. Wegańska

Pasta warzywna. Wegańska

Pasta warzywna Składniki: 4 marchewki 1 pietruszka w korzeniu pół szklanki soczewicy czerwonej 150 g nasion słonecznika 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka ksylitolu 2 łyżki oliwy z oliwek Słonecznik zalałam ciepłą wodą i odstawiłam na 2 godziny, aby napęczniał. Następnie odlewam wodę.  Soczewicę, marchew i pietruszkę ugotowałam do miękkości. Słonecznik miksuję w malakserze na gładką masę.  Do miski przekładam ugotowane warzywa, zmiksowany słonecznik, dodaję sok z cytryny, ksylitol oraz oliwę. Wszystkie s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietadieta

Autor

Monika K

Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słonecznik, pasty, pasta, marchewka, wegańskie, jajko

Inne przepisy z nietadieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.