Ciecierzyca z brokułami i kukurydzą w sosie pomidorowym Składniki: ciecierzyca, 1 szklanka brokuły 1 cebula 2 ząbki czosnku kukurydza z puszki sos pomidorowy, ok 250 ml ocet jabłkowy, 2-3 łyżki oliwa, 2-3 łyżki sól pieprz majeranek Ciecierzyce moczyłam przez całą noc w zimnej wodzie. Następnie odcedziłam, zalałam wodą i ugotowałam do miękkości. Gotowałam ok godziny. Cebulę i czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Brokuły umyłam i podzieliłam na różyczki, dodałam do cebuli z... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.