Dla wszystkich tych który lubią marchewkę, chociaż oczywiście nie tylko dla nich. Prosty pomysł na pieczona marchewkę. Młoda wygląda świetnie i jest pyszna. 2 pęczki młodej
Polska ZupaBezcenna była mina Miśki, gdy w odpowiedzi na pytanie co będzie na obiad usłyszała, że ziemniaki, ale jak to, same ziemniaki? Zlitowałam się nad nią i
greenscarfPyszny jagielnik, po prosu pyszny. Jagielnik czyli ciasto jak sernik tylko bez sera ;) Lekki, słodki, ale nie za bardzo, owocowy... Mmmniam :) Idealny dla ludzi na
pyszne zdrowościKto nie lubi gofrów? Ja uwielbiam. Pamiętam gofry z dzieciństwa, które robiła moja mama. Chyba na maślance były, albo na jogurcie (?). Pamięta, że były chrupiące i
pyszne zdrowościMimo że kocham zimę i w sumie lubię jak pada deszcz, bo wtedy można bezkarnie gnić pod kocem i czytać, to czekam na wiosnę. Jak na
ladykitchenMam dla Was coś ekstra - brownie bez wyrzutów sumienia, tzn. bez dodatku białego cukru, jajek czy mąki. Główny składnik to biała fasola (bez obaw - kompletnie niewyczuwalna
Domowa Cookierenka AgiOryginalna zupa gotowana była według kuchni 'pięciu przemian' pomysłu Beaty Pawlikowskiej z książki "Szczęśliwe garnki extra". Moja zupa trochę odbiegła od kuchni
Moje Małe CzarowanieGłównym składnikiem moich dań w tym tygodniu są pieczarki. Dziś postanowiłam przyrządzić je na sposób indyjski i przygotowałam curry z pieczarek i zielonego groszku . Grzybki w
Codzienne GotowanieMój bób dopiero wykiełkował, ale w Biedrze niedawno był w promocji, więc mam zapasy mrożonego. Wczoraj (ten kto obserwuje mnie na instagramie jest na bieżąco) zrobiłam
greenscarfDzisiejsze ciasto to takie brownie, tyle że żółte, stąd nazwa Goldi. Jest ciężkie, wilgotne nie za słodkie, do tego bez glutenu i dodatku tłuszczu. Jadłam
greenscarfNie wiem czy to zielone cudo to koktajl na ładną cerę, lepsze trawienie czy może działa cudownie na oczy. Nie muszę wiedzieć, wystarczy mi fakt
Szybko Tanio SmacznieTahini to niezwykle uniwersalny składnik: gęsta, sezamowa pasta to niezbędny... Artykuł PIECZONE MARCHEWKI Z TAHINI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENie sądziłam, że kiedykolwiek uda mi się stworzyć coś w 100 % roślinnego. A jednak. ;) I był to całkiem udany eksperyment! Zresztą efekty możecie zobaczyć w dzisiejszym
Kuchnia EllieTo brownie jest kolejnym efektem mojego „nerwowego” weekendu. Jest bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu, ale nie bez smaku. Misiek, byłe pewien, że to
greenscarfWyjątkowo świeża i orzeźwiająca propozycja: SMOOTHIE OGÓRKOWO-SZPINAKOWE z dodatkiem soku... Artykuł SMOOTHIE OGÓRKOWO-SZPINAKOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE