Tarta z warzywami z ziarna teff (bezglutenowa, wegańska)
Tarta z warzywami z ziarna teff (bezglutenowa, wegańska)
Przepis na : obiad
Teff, inaczej nazywany miłką abisyńską należy do rodzaju traw, hoduje się go głównie w Etiopii, gdzie wyrabia się z niego injerę - tradycyjny etiopski chleb w formie płaskich, ciągliwych naleśników. Teff znany jest głównie osobom z celiakią, ponieważ nie zawiera glutenu. Jest źródłem białka (zawiera go około 12%), błonnika, wapnia, magnezu, cynku oraz kwasu foliowego. Ziarna mają piękny, brązowy kolor, są bardzo małe a po ugotowaniu mają dość ciągliwą, klejącą konsystencję i wyrazisty smak. Wykorzystywać go m... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu pyszne zdrowości
Autor
Agacich
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, naleśniki, papryka, naleśnik, cukinia, chleb, ciasto, pietruszka, czosnek, kasza, kasza jaglana, ciasto 3 bit, bezglutenowe, wegańskie, obiad, chleb z ziarnami, ciasto z kaszy jaglanej, pyszne ciasto, ciasto na naleśniki, bez pieczenia, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto 3 bit bez pieczenia
Inne przepisy z pyszne zdrowości
Dodaj komentarz