Miałam jedną dynię napoczętą i pilnie musiałam ją zagospodarować, i właśnie to curry powstało w ten sposób, że wrzucałam na patelnię to co mi w ręce
greenscarfZnacie mnie już prawie dwa lata i już chyba wiecie, że poza wszelkim curry najbardziej lubię wytrawne tarty (prawidłowa nazwa to quiche). Jest to rodzaj obiadu
greenscarfWarzywa na patelnię są idealne, gdy mało czasu na gotowanie. Aby danie było bardziej odżywcze, warto dodać kaszę zamiast ziemniaków (u mnie miks: jaglana i gryczana
Qlinarnie i QlinarnieLekko, ale do syta. Wegańsko – bo ostatnio mięso jemy średnio dwa razy w tygodniu. Sezonowo – bo ze świeżym szczypiorem i chrupiącą kalarepą. Po chińsku – bo z
Karo in the KitchenRóżne rzeczy robiłam z kaki, ale nigdy napoju. Dlatego gdy znalazłam ten pomysł na stronie gourmandeinthekitchen.com, od razu wzięłam się za przygotowanie. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSezon na przetwory co prawda dobiegł już końca, ale niedawno mama nazbierała mnóstwo małych jabłuszek z pigwowca (często nazywa się je pigwą, ale właściwa pigwa to
FitKot20 listopada zapraszamy na pierwszą edycję Wege Festiwalu w Katowicach. Zapowiada się naprawdę duża wege impreza w regionie! Wielu wystawców promujących wege styl życia i obfite
COOKMAGAZINEWege Piątek Bardzo proste a niezwykle smaczne placuszki ziemniaczano - marchewkowe z dodatkiem pora wywodzą się z kuchni skandynawskiej (rarakor). Małe placuszki często serwowane są jako kanapeczki
Codzienne GotowanieZa dzisiejszy obiad dostałam od Miśki 10/10, to ona test główną testerką moich makaronów i to z jej zdaniem się liczę jeżeli chodzi o tego typu
greenscarfNie wiem czy wiecie, ale poprzedni tydzień przeleżałam w łóżku, pod kocem, z kosmicznym zapasem chusteczek. A dokładniej niedużym Mount Everestem chusteczek. Uwierzcie mi, nie
Gotuj z Blue RavenPyszna biała kapustka gotowana z dodatkiem przecieru pomidorowego i koperku Ostatnio robiąc gołąbki zostało mi troszkę kapusty, a że nie lubię jak coś się w mojej
Mój pomysł naPysznych zup z dyni jest całe mnóstwo a ja dziś zapraszam na tajską wersję. Pomysł ściągnęłam od Marty Dymek, która wróciła świeżo z wojaży po Azji
Moje Małe CzarowanieJesienną i zimową porą pogoda nas nie rozpieszcza, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby w naszej kuchni nie sprawić sobie potraw, które przypomną nam odrobinę
Bananowe PoleNiby nic nadzwyczajnego, ot taka sobie prosta sałatka z kilku składników, które akurat miałam pod ręką, ale za to dzięki tym smakowi quinoy, ostrej papryczki i
Quinoa Raz!W listopadowej piekarni Amber przyszła kolej na bułki, które wybrała i przetestowała dla nas Kasia, Autorka bloga Posadzone i Zjedzone . Są one inspiracją ze strony King
Weekendy w domu i ogrodzie