Chleb gryczany, bez mąki i drożdży.
Chleb gryczany, bez mąki i drożdży.
Chleb gryczany jest niebywale łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Piecze się go bez dodatku mąki, drożdży czy zakwasu. Chleb ten mogą jeść osoby uczulone na gluten. Zastanawiacie się, czy chleb ma bardzo gryczany smak i aromat? Nie, ten specyficzny smak nie jest tak intensywny, ponieważ do pieczenia używa się kaszy niepalonej. Chleb jest dosyć wilgotny, więc w ciepłe dni, przechowywałam go w lodówce. Za pomysł na ten chleb dziękuję Iwonie, autorce bloga Smakoterapia. Składniki: 2 szkl. kaszy grycza... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny
Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...
Najlepszy spalacz tłuszczu
Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!
Czytaj dalej...Autor
Renata Karon-Slomczynska
Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kasza, chleb, sezam, orzechy, ciasto, kasza gryczana, chleb na zakwasie, dietetyczne , dietetycznie, wegańskie, bez pieczenia, chleb na drożdżach , ciasta z masa, ciasto z orzechami, chleb z ziarnami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, łatwe ciasto, dietetyczne ciasta
Inne przepisy z Codziennik Kuchenny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję