Chleb gryczany, bez mąki i drożdży.

Chleb gryczany, bez mąki i drożdży.

Chleb gryczany, bez mąki i drożdży.

Chleb gryczany jest niebywale łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Piecze się go bez dodatku mąki, drożdży czy zakwasu. Chleb ten mogą jeść osoby uczulone na gluten. Zastanawiacie się, czy chleb ma bardzo gryczany smak i aromat? Nie, ten specyficzny smak nie jest tak intensywny, ponieważ do pieczenia używa się kaszy niepalonej. Chleb jest dosyć wilgotny, więc w ciepłe dni, przechowywałam go w lodówce. Za pomysł na ten chleb dziękuję Iwonie, autorce bloga  Smakoterapia. Składniki: 2 szkl. kaszy grycza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, chleb, sezam, orzechy, ciasto, kasza gryczana, chleb na zakwasie, dietetyczne , dietetycznie, wegańskie, bez pieczenia, chleb na drożdżach , ciasta z masa, ciasto z orzechami, chleb z ziarnami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, łatwe ciasto, dietetyczne ciasta

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.