Kiedyś zdarzało nam się kupować sklepową ćwikłę w słoiku, ale, gdy zrobiliśmy ją po raz pierwszy samodzielnie, jemy już tylko taką. Przepis jest naprawdę bardzo prosty
Kulinarna PolskaGuacamole to gęsty i aromatyczny sos, który pochodzi z kuchni meksykańskiej, a jego podstawowym składnikiem jest awokado. Najstarszy przepis na guacamole pochodzi jeszcze z czasów azteckich
Gotujemywdomu.plSałatka z awokado, tofu i pomidorków to idealna propozycja na zdrową przekąskę lub też dodatek do obiadu. Można ją też spakować oraz zabrać do
Di gotujeCurry laksa to pikantne curry na bazie mleka kokosowego z makaronem ryżowym. Laksa najczęściej gotowana jest kurczakiem, krewetkami lub rybami. Poniższy przepis to przepis błyskawiczny bez
Moja DelicjaProsty, pyszny i zdrowy koktajl. 3 marchewki + 3 pomarańcze = koktajl na katar i przeziębienie. Koktajl ma działanie obkurczające śluzówki nosa, więc polecany przy katarze 🙂 Składniki: (1
Moja DelicjaPyszny deser, zdrowy i pożywny. Słodziutkie i dojrzałe mango zmiksowane z mlekiem kokosowym. Do tego łyżeczka nasion Chia, których popularność w Polsce rośnie z dnia na
Moja DelicjaMoja 3-letnia córeczka dorosła już do momentu, kiedy zdążyła już zasmakować w słodkościach i się o nie dość często upominać. A ponieważ jestem przeciwniczką podawania
Moja DelicjaDomowa przyprawa do dyni (tzw. Pumpkin Pie Spice ) to kompozycja mielonych przypraw, takich jak: cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki. Przyprawę tę stosujemy w wielu jesiennych potrawach
Moja DelicjaNie macie pomysłu na szybkie dania sylwestrowe ? Spodziewacie się gości i chcielibyście podać szybkie przekąski ? Idealnie sprawdzą się Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i
Moja DelicjaOczyszczający sok z buraka, pomarańczy, marchewki i selera naciowego, wzbogacany odrobiną imbiru i cytryny to świetny koktajl pełny witamin i minerałów. Burak ma właściwości oczyszczające oraz
Moja Delicja5 / 5 ( 9 votes ) Grzybowa pasta do pieczywa Znowu sezon grzybowy w pełni, grzybów cała masa, a radość z ich zbierania warto zamienić w korzyści . Grzybowa
Ogrodnik w podróży500 g papryki czerwonej 250 g ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka soli szczypta chilli mozzarella do pobrania Paprykę przekrawamy na połówki, usuwamy
KucharzycaMój były, wielkiej klasy padalec, który ma wśród was spore grono fanów, był mega skąpcem. Serio, wydanie 5 złotych powodowało u niego zimne poty, stany lękowe
ladykitchenSezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki – wspaniała, bogata w smaku, słodka i sezamowa. Uwielbiam! Dlatego nie mogę zbyt często jej robić, bo potem nie mogę
Dorota SmakujePesto z liści bazylii to klasyka, natomiast pesto z liści rzodkiewek to powiecie że to nie pesto? no może i tak ale smakuje wybornie i jest
Moje Małe Czarowanie