W mojej podróży kulinarnej zmierzam na południe i dziś wylądowałam na południu Francji, w Prowansji. Tu można rozkoszować się wspaniałymi, dojrzałymi i soczystymi warzywami. Idealnym
Codzienne GotowanieBób po sycylijsku to bardzo smaczna odmiana dla tradycyjnej formy podawania bobu z bułką i masłem. Przepis ten znalazłam na Kubuk.pl i z niewielkimi modyfikacjami zrobiłam
Codziennik KuchennySezon na bób trwa krótko, od końca czerwca do końca sierpnia. Najsmaczniejsze są młode nasiona, na które sezon właśnie się rozpoczął. Nasiona bobu mają wiele wartości
Smakowity Blog KulinarnyCzas czytania: 2 min Zrobiliście już pastę tahini z poprzedniego przepisu? Jeśli tak to dziś przyda się do przygotowania wspaniałego hummusu z orzechami laskowymi. Hummus można
SprawdzonaKuchnia.plTen ormiański chlebek z ziołami to absolutna prościzna, a jednocześnie jest tak pyszny, że nie ma sie ochotę jeść go do wszystkiego. Zhingaliov hac to ormiański
FlymetothespoonPomysł na szybki i smaczny dodatek do obiadu - surówka z marchewki, jabłka i rzodkiewki. Całość polana oliwą z oliwek i skropiona sokiem z cytryny. Składniki
UgotowaćChleb tostowy wydawał mi się trudnym wypiekiem. Zastanawiałam się jak zrobić taki mięciutki, puszysty i pyszny bochenek. Ale po kilku próbach z
Kolorowy PrzepisownikObok uwielbianego przez nas chlebka bananowego kolejna miłość to te muffinki bananowe. Są tak proste i tak genialnie smakują, że
Kolorowy PrzepisownikBardzo prosta surówka z czerwonej kapusty Składniki: 500g czerwonej kapusty 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli pieprz sok z cytryny posiekaj kapustę w cienkie paseczki posyp
SandraFrej.commojprzepisna.pl – Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska Przepis na warzywny makaron, który bardzo przypadł mi do gustu, gdy byłam na poście
moj przepis naAjwar to popularna na całych Bałkanach pasta z pieczonej papryki. Prawdopodobnie wywodzi się z Serbii, gdzie kawiorem z papryk zaczęto zastępować ten rybny (z tureckiego havyar
Roślinożerni urlopowiczeOstatnio trochę się czuję, jak w „Dniu świra” – codziennie niedziela 😉 Od osiągnięcia kompletnego „fryndum dyrdum” ratuje różnorodność kuchni i oczywiście kilka
Fit WyspaSałatka pełna witamin, mikroelementów, bardzo odżywcza i pożywna z mnóstwem zieleniny, którą uwielbiam. Przepis na to cudo znalazłam u Asi w Kwestii Smaku, dzięki. Nam przypadła
Moje Małe CzarowanieKoktajl z ananasem, bananem, burakiem i limonką na mleku migdałowym, to kolejny prosty koktajl bez cukru i bez nabiału pełen wartościowych składników. Do tego pyszny i
Moja Delicja