500 g papryki czerwonej 250 g ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka soli szczypta chilli mozzarella do pobrania Paprykę przekrawamy na połówki, usuwamy
KucharzycaMój były, wielkiej klasy padalec, który ma wśród was spore grono fanów, był mega skąpcem. Serio, wydanie 5 złotych powodowało u niego zimne poty, stany lękowe
ladykitchenSezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki – wspaniała, bogata w smaku, słodka i sezamowa. Uwielbiam! Dlatego nie mogę zbyt często jej robić, bo potem nie mogę
Dorota SmakujePesto z liści bazylii to klasyka, natomiast pesto z liści rzodkiewek to powiecie że to nie pesto? no może i tak ale smakuje wybornie i jest
Moje Małe CzarowanieW mojej podróży kulinarnej zmierzam na południe i dziś wylądowałam na południu Francji, w Prowansji. Tu można rozkoszować się wspaniałymi, dojrzałymi i soczystymi warzywami. Idealnym
Codzienne GotowanieBób po sycylijsku to bardzo smaczna odmiana dla tradycyjnej formy podawania bobu z bułką i masłem. Przepis ten znalazłam na Kubuk.pl i z niewielkimi modyfikacjami zrobiłam
Codziennik KuchennySezon na bób trwa krótko, od końca czerwca do końca sierpnia. Najsmaczniejsze są młode nasiona, na które sezon właśnie się rozpoczął. Nasiona bobu mają wiele wartości
Smakowity Blog KulinarnyCzas czytania: 2 min Zrobiliście już pastę tahini z poprzedniego przepisu? Jeśli tak to dziś przyda się do przygotowania wspaniałego hummusu z orzechami laskowymi. Hummus można
SprawdzonaKuchnia.plTen ormiański chlebek z ziołami to absolutna prościzna, a jednocześnie jest tak pyszny, że nie ma sie ochotę jeść go do wszystkiego. Zhingaliov hac to ormiański
FlymetothespoonPomysł na szybki i smaczny dodatek do obiadu - surówka z marchewki, jabłka i rzodkiewki. Całość polana oliwą z oliwek i skropiona sokiem z cytryny. Składniki
UgotowaćChleb tostowy wydawał mi się trudnym wypiekiem. Zastanawiałam się jak zrobić taki mięciutki, puszysty i pyszny bochenek. Ale po kilku próbach z
Kolorowy PrzepisownikObok uwielbianego przez nas chlebka bananowego kolejna miłość to te muffinki bananowe. Są tak proste i tak genialnie smakują, że
Kolorowy PrzepisownikBardzo prosta surówka z czerwonej kapusty Składniki: 500g czerwonej kapusty 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli pieprz sok z cytryny posiekaj kapustę w cienkie paseczki posyp
SandraFrej.commojprzepisna.pl – Tagiatelle z cukinii w sosie pomidorowo-paprykowym post dr. Dąbrowska Przepis na warzywny makaron, który bardzo przypadł mi do gustu, gdy byłam na poście
moj przepis naAjwar to popularna na całych Bałkanach pasta z pieczonej papryki. Prawdopodobnie wywodzi się z Serbii, gdzie kawiorem z papryk zaczęto zastępować ten rybny (z tureckiego havyar
Roślinożerni urlopowicze