Pyszny, słodki mus morelowy bez cukru . Idealny do wszelkich placuszków, naleśników, gofrów, owsianek, jaglanek czy kanapek. Gotowy w dosłownie w 10 minut. Ważne jest użycie dojrzałych
Moja Delicja„Domowa ” surówka z młodej kapusty Surówka z młodej kapusty to taki obowiązkowy element obiadu . Musi choć raz lub dwa, pojawić się na stole w
Ogrodnik w podróżyJak ugotować fasole tak by była miękka, smaczna, zdrowa i nie wywoływała wzdęć? zajrzyjcie do mojego poradnika. PRZEPIS JAK UGOTOWAĆ FASOLĘ Suchą fasolę wsypujemy do miski
Dorota SmakujeWidać już koniec sezonu szparagowego, dlatego korzystam ile się da. Postanowiłam przygotować prosty makaron ze szparagami, a inne przepisy na szparagi znajdziecie pod hasłem SZPARAGI . Moje
Figa S-makiemNa straganach pojawiły się już zgrabne gruntowe ogórki. Takie pyszne, małe, jędrne i chrupiące, które idealnie nadają się na małosolne. W związku z tym dziś mam
Kulinarne przygody GatityW sklepach i na bazarach można już kupić młodą, tegoroczną kapustę. Do tej pory pierwszą główkę zużywałam do przygotowania zupy ze słodkiej kapusty z dodatkiem kiełbasy
Weekendy w domu i ogrodzieCoraz częściej lubię jeść szybkie dania bez mięsa, a to z uwagi jak słaba jest ostatnio jakość mięsa :( Na pewno nie zostanę weganką ale od czasu
Ana Mari's worldDuszona młoda kapusta z koprem w śmietanie Duszona młoda kapusta to zawsze największy wiosenny hit , tak duży jak młode ziemniaki z sadzonym jajkiem i masłem O
Ogrodnik w podróżyRobi się cieplej, więc wielu z nas będzie grillowało. Warto wtedy przy okazji dorzucić na kratkę grilla bakłażany. Jeżeli jednak nie macie w planach grilla to
Polska Zupaz rabarbarem, truskawkami i ziołami 4 porcje: 200 g ryż arborio (do risotto) 400 ml mleczka kokosowego (puszka) 2-3 łyżki ksylitolu 1 cienka łodyga rabarbaru
KucharzycaPlacuszki śniadaniowe kocham od dzieciństwa aż do dziś. Pamiętam, jak często prosiłam o takie (lub w formie naleśników) i za
Kolorowy PrzepisownikChrupiąca prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka i cebuli, z dressingiem musztardowym. Świetny dodatek do dań obiadowych. Pomimo dodatku surowej cebuli i musztardy surówka
Moja DelicjaUwielbiam kuchnię bliskowschodnią. Mogłabym się taplać w hummusie i soku z granatów, serio! Równie mocno kocham nasze polskie, zielone szparagi i w maju zajadam je prawie
FlymetothespoonOdrywane bułeczki drożdżowe z czosnkiem niedźwiedzim Pull apart bread znamy najczęściej jako odrywany chlebek na drożdżach z ziołami. Na blogu był już przepis na słodką wersję
dolcevitainmykitchenSzparagi na parze – danie proste do przygotowania a przy tym niezwykle smaczne i pełne witamin. Gotowanie na parze nie tylko zachowuje cenne składniki produktów, które
Dorota Smakuje