wegańskie - 10389 przepisów (strona:388/693)

Budyń jaglany z mango, bananem i granatem 123

B ędąc dzieckiem, moim ulubionym deserem zawsze był budyń. Lubiłem patrzeć, jak gęstnieje on w garnku i wesoło chlupocze, gdy nie zamiesza się go od razu

Food Square
SIEDZUŃ CZYLI LEŚNY KALAFIOR :) - przepis 170

Kiedy wczoraj po pracy wychodziłam na rower, liczyłam, że znajdę żółciaka siarkowego. Zamiast tego znów nazbierałam czubajek kań i... siedzunia! Ucieszyłam się bardzo, ponieważ jest to

Kasia Sarna
Lecznicza pasta na wzmocnienie odporności. Zapomnij o przeziębieniu i grypie 545

Cztery potężne składniki, wzmocniona odporność i lecznicze właściwości w przypadku wielu chorób i schorzeń. Już po kilkudniowej kuracji poczujesz powrót sił witalnych i zapomnisz o sezonowych

Kulinarna Polska
Pasta z pieczonej papryki 174

Ta pasta to moje odkrycie tej jesieni! Pieczona papryka z dodatkiem aromatycznych suszonych pomidorów idealnie pasuje do makaronu.   Jeszcze nie zdążyłam go ugotować, a już

Fabryka pomysłów
ZUPA MLECZNA Z DYNI 181

Dynia z mlekiem tworzą bardzo smaczny duet, który chętnie wykorzystuję w słodkich koktajlach oraz zupach. Czasem są to pikantne zupy na mleku kokosowym, a czasem - tak

Kasia Sarna
Paleo Hashbrowny z selera 159

W krajach anglosaskich Hashbrowny, to nieodzowny element śniadań. Tradycyjnie robi się je z ziemniaków. Ja dziś zaproponuje niskowęglowodanową wersję tego dania zrobioną z selera. Smakują wyśmienicie

Oslov.
BUŁKI GRAHAMKI- NAJLEPSZE 169

  Pyszne puszyste bułeczki orkiszowe, świetnie sprawdzą się na śniadanie, na kolację, a także na obiad, jako dodatek do zup lub domowych burgerów. Jako urozmaicenie naszych

Smaczne Zdrowe
Zupa z dyni piżmowej z soczewicą, suszonymi pomidorami i quinoą 161

Nie ma lepszej zupy na jesień niż dyniowa, absolutnie uwielbiam, a jak jest z takimi dodatkami to już zupełna petarda!  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej

Quinoa Raz!
Caponata ze śliwkami 97

Caponata, czyli sycylijska potrawa z bakłażanów, to jeden z najsmaczniejszych sposobów wykorzystania tego warzywa. To taki włoski bigos, bym powiedziała, pyszny i sycący. Dziś caponatę zrobiłam

Moje Małe Czarowanie
ZAPIEKANKA WARZYWNA POD BATATEM 156

Użyłam batata, głównie dlatego, że kolor pomarńczowy wnosi jesienny klimat do potraw. Poza tym, nie miałam akurat zwykłych ziemniaków. Jednak one też by się tutaj sprawdziły

Kasia Sarna
Pierożki samosas 271

Pierożki samosas to trójkątne pierożki faszerowane warzywami i smażone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas składa się z mąki, wody, tłuszczu

dolcevitainmykitchen
Złoty orientalny kalafior 114

Złoty orientalny kalafior Złoty kalafior to coś w rodzaju curry ale nie do końca . Ma piękną złocistą barwę i niesamowite aromaty . Doskonale nadaje się na danie

Ogrodnik w podróży