W tym daniu główną rolę odgrywa sos na bazie kokosa i mango, utrzymany w stylu kuchni indyjskiej. Potrawa jest aromatycznie przyprawiona:) Czytaj więcej »
Kasia SarnaDrukuj Sorbet brzoskwiniowy By Piotr 23 lipca 2018 Składniki: brzoskwinie - ok. 700g cukier - ok. 100g woda - ok. 50g sok z cytryny - 1 łyżeczka, opcjonalnie Wykonanie: Brzoskwinie
Pogotujmy.plDuma mnie rozpiera, bo wyszło mi mega smaczne ciacho (potwierdzone przez kolegów z pracy :)), proste do przygotowania, nie wymaga pieczenia i można je jeść bez wyrzutów
Domowa Cookierenka AgiChoć tradycyjna grecka sałatka nie może się obyć bez autentycznej fety, to zainspirowani śródziemnomorskimi smakami możemy śmiało wybiegać poza znane przepisy, a zamiast sera, podstawą naszej
Even Better FoodKilka dni temu pochwaliłam się zdjęciem zbiorów malin i jeżyn z zapytaniem, czy zjeść od razu czy coś piec. Wybrałam kompromis, część podżarłam, a z reszty
greenscarfZupa-krem z młodej marchewki to sezonowy must have! To wdzięczne warzywo jest nie tylko smaczne, ale i wartościowe
Kolorowy PrzepisownikKotleciki z kalafiora Typowy polski obiad, to ziemniaki, kapucha lub mizeria i… kotlet. Co prawda kotleciki z kalafiora nie zastąpią prawdziwego schabowego, jeśli ktoś jest
BlendmanOczyszczający sok z buraka, jabłka, selera naciowego i cytryny , działający odkwaszająco na nasz organizm. Pyszny eliksir zdrowia i młodości. Doda dam sporą dawkę witamin i antyoksydantów
Moja DelicjaKiedy robiłam te kule po raz pierwszy, użyłam cukru. Wyszły smacznie, ale po zjedzeniu kilku sztuk, zaczęło mnie lekko mdlić ;) Dlatego później zamieniłam sypki cukier na
Kasia SarnaZaraz po truskawkach najchętniej zajadam się morelami, borówkami i właśnie malinami. Najczęściej jadam je solo lub jako dodatek do jogurtu, od czasu do czasu powstanie z
Fabryka pomysłówPrzepis na ten rodzaj ogórków konserwowych (w occie) jest u nas od roku. W ubiegłym zrobionych zostało kilka słoików "na próbkę". Jadał je najbardziej wybredny pod
Weekendy w domu i ogrodzieSezon na bób ciągle trwa! Ja uwielbiam jeść go na wszelkie sposoby, czy to w sałatkach, czy w postaci różnego rodzaju past. Kilka dni temu na
Kulinarne przygody GatityOstatnio spotkało mnie wielkie szczęście :) udało mi się kupić mus z quajawy bez cukru i innych zbędnych składników, a ponieważ jestem ogromną fanką tych owoców, zrobiłam
Quinoa Raz!Dzisiaj prezentuję Wam kolejną roślinę, którą można przenieść z ogródka do kuchni, choć wielu traktuje ją wyłącznie jako ozdobę skalniaków. Jest to Rozchodnik Wielki. Zdobi liczne
Kasia SarnaFasolka szparagowa z orzechami i syropem klonowym to moje obowiązkowe danie na lato. Od dzieciństwa uwielbiam fasolkę szparagową. Babcia zawsze miała fasolkę w ogródku. Gotowana fasolka
codojedzenia