Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze. Są wspaniałym dodatkiem, zarówno do dań obiadowych, jak i do sałatek. Ostatnio upodobałam sobie jednak sałatki. Można je podawać i na zimno
Kulinarne przygody GatityJeśli na talerzach zaczyna królowac dynia, to znaczy, ze lato juz odchodzi. Trochę smutno... ciężko mi sobie wyobrazić, że jeszcze kilkadziesiąt dni i będzie zimno, mokro
Kasia SarnaKlasyka zupy dyniowej. Krem z dyni. Z dodatkiem soczewicy i mleka kokosowego staje się treściwym posiłkiem. Aromatyczna, sycąca, przepyszna. 1 mała dynia, ok. 700 g 2
KucharzycaNie ma nic lepszego jak pierogi domowej roboty. Można je przygotować wcześniej, część po ugotowaniu zamrozić i mieć żelazny zapas obiadu. Farsz z tych pierogów
greenscarfIm bliżej jesieni tym bardziej zaczynam być fanką herbaty, a wiadomo do dobrej herbaty nic lepiej nie smakuje jak delikatne kruche ciasteczka. Te idealnie będą się
greenscarfDziś zapraszam Was na kolejny przepis na koktajl, który można przygotować podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Jak już pisałam poprzednio, to bardzo fajny pomysł na
Kulinarne przygody GatitySezon późnych malin powoli już dobiega końca, a przynajmniej u mnie. Na szczęście zamroziłam sobie dwa duże pudełka moich ulubionych owoców, także mam nadzieję, że do
Zdrowie na języku :PCukinia z chilli do słoików , przetwory Lato dobiegło końca , powitała nas ciepła i piękna jesień . Czas zużyć resztki cukinii i innych warzyw , które jeszcze zalegają na
Ogrodnik w podróżyPublikując ostatnio przepis na pasztet z cukinii , obiecałam przepis na chleb, do przygotowania którego można wykorzystać odciśnięty sok z cukinii. I dziś dotrzymuję obietnicy 😊 Odciskałam sok
Weekendy w domu i ogrodziePasztet na bazie kaszy jaglanej i fasoli. Smak tworzą wyraziste przyprawy oraz słodka śliwka. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSpora ilość kaszy, którą otrzymałam od marki NaturAvena zmotywowała mnie w końcu do przygotowania chleba gryczanego, którego wypiek planowałam już od bardzo dawna. Chleb jest bardzo
Zdrowie na języku :PWrzesień to nie tylko czas śliwek, gruszek, jabłek i winogron. To także czas ziemniaków. To właśnie teraz jest czasy, gdy ziemniaki są najsmaczniejsze i dlatego warto
365 dni dookoła kuchniOstatnio wzięło mnie znowu na pieczenie ciasteczek i prawdę powiedziawszy to najbardziej lubię robić. Te ciasteczka zostały podsumowane przez Miśkę „Mama przeszłaś samą
greenscarfW egański mielony? Ależ to żaden problem, by odtworzyć jednego z popularniejszych kotletów w formie roślinnej, który posmakuje nawet mięsożercom. Naprawdę! Poczciwy mielony nie tylko musi
Food SquareSernik a’la snickers to cud nad sernikami 😉 smakuje obłędnie, wygląda atrakcyjnie… Śmiało może wystąpić w roli tortu! Kwestia dekoracji i
Kolorowy Przepisownik