LILIOWIEC - ZASTOSOWANIE KULINARNE

LILIOWIEC - ZASTOSOWANIE KULINARNE

LILIOWIEC - ZASTOSOWANIE KULINARNE

Liliowiec to okazała bylina, którą z pewnością znacie z ogrodów i działek. Nazywana jest również dziennicą - pewnie dlatego, że za dnia okrywa kwiatowa jest w pełni rozwinięta, a w nocy skulona. W Polsce traktujemy ją jako roślinę ozdobną, ale w Azji popularnie się ją spożywa. Każda część rośliny jest jadalna. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.