Kochani, mam dziś dla Was fantastyczne danie na lato, ze świeżutkich zielonych strączków prosto ze straganu, lub ogródka :) z czerwoną quioną, oliwą z oliwek i aromatycznie
Quinoa Raz!Miesiąc temu wrzucałam przepis na koktajl różany , a dziś propozycja bardziej sycąca. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSurówka z młodej kapusty z dodatkiem startej marchewki i sporej ilości koperku, to moje ukochane czerwcowe danie. Mogę ją jeść na okrągło 😍. Młoda kapusta ma niepowtarzalny
Kulinarne przygody GatityJeżeli lubicie dania na styl tajski to nasze danie Wam posmakuje :) Zapraszamy Was na pyszne i łatwe w przygotowaniu fasolowe curry z młodą kapustą :) Składniki na
Kuchenne WariacjeLiliowiec to okazała bylina, którą z pewnością znacie z ogrodów i działek. Nazywana jest również dziennicą - pewnie dlatego, że za dnia okrywa kwiatowa jest w pełni
Kasia SarnaWeganką nie jestem, nie jestem nawet wegetarianką, ale od czasu do czasu lubię spróbować czegoś nowego, a że Mąż ciecierzycę wielbi, to te kotlety koniecznie musiałam
Kuchnia w czekoladzieJeden z moich ostatnich pudełkowych obiadów: Czytaj więcej »
Kasia SarnaJeśli unikasz glutenu, to doskonale wiesz, jak ciężko jest kupić podstawowe bezglutenowe produkty. Postanowiłam więc stworzyć mały poradnik, w którym umieszczę kilka sposobów – zobaczycie jak
Via GustoChleb z czosnkiem niedźwiedzim piekę od dwóch miesięcy bez przerwy i ciągle nie mam dość tego smaku. Do tej pory nie udało mi się zrobić zdjęcia
Weekendy w domu i ogrodzieWiecie jaki jest mój ulubiony deser? Taki, który w gruncie rzeczy jest pełnowartościowym posiłkiem i mogę go zjeść o dowolnej porze, gdy najdzie mnie ochota na
Zawsze głodna!Lubię niestandardowe połączenia i eksperymenty, z których może wyjść coś, co pozostanie w naszym menu na stałe. Rzadko korzystam z książek kucharskich, najczęściej po prostu wchodzę
Fabryka pomysłówKETO KRÓWKI BEZ MLEKA I CUKRU Tym razem w ramach deseru moja propozycja na keto krówki bez mleka i cukru, które w podstawowej wersji mają w
Ola la LCHFTa kolorowa, lekka i oryginalna sałatka z rzodkiewką, pomarańczą, ziarnami granatu i roszponką, podana z miodowo-pomarańczowym dressingiem jest idealną przystawką na wiosnę i lato. Możecie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMicha smoothie świetnie zastępuje posiłek, a przy takim urodzaju owoców, jaki jest w czerwcu, aż grzech nie przygotować takich pyszności. Jeśli macie teraz dostęp do świeżego
Quinoa Raz!Ciasto owocowe, ale umiarkowanie słodkie. Na pierwszym planie morele :) wzbogacone dość ostrym aromatem tymianku. Czytaj więcej »
Kasia Sarna