Robi się cieplej, więc wielu z nas będzie grillowało. Warto wtedy przy okazji dorzucić na kratkę grilla bakłażany. Jeżeli jednak nie macie w planach grilla to
Polska Zupaz rabarbarem, truskawkami i ziołami 4 porcje: 200 g ryż arborio (do risotto) 400 ml mleczka kokosowego (puszka) 2-3 łyżki ksylitolu 1 cienka łodyga rabarbaru
KucharzycaPlacuszki śniadaniowe kocham od dzieciństwa aż do dziś. Pamiętam, jak często prosiłam o takie (lub w formie naleśników) i za
Kolorowy PrzepisownikChrupiąca prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka i cebuli, z dressingiem musztardowym. Świetny dodatek do dań obiadowych. Pomimo dodatku surowej cebuli i musztardy surówka
Moja DelicjaUwielbiam kuchnię bliskowschodnią. Mogłabym się taplać w hummusie i soku z granatów, serio! Równie mocno kocham nasze polskie, zielone szparagi i w maju zajadam je prawie
FlymetothespoonOdrywane bułeczki drożdżowe z czosnkiem niedźwiedzim Pull apart bread znamy najczęściej jako odrywany chlebek na drożdżach z ziołami. Na blogu był już przepis na słodką wersję
dolcevitainmykitchenSzparagi na parze – danie proste do przygotowania a przy tym niezwykle smaczne i pełne witamin. Gotowanie na parze nie tylko zachowuje cenne składniki produktów, które
Dorota SmakujeSmażone matiasy z sosem jogurtowym, kuchnia skandynawska Matiasy kojarzą się nam Polakom bardziej z sałatką , kanapką czy zakąską , niż z obiadem i to smażonym . Niespodzianka , kuchnia
Ogrodnik w podróżyczyli twarogowe placki z jabłkami 4 porcje: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 250 g twarogu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jabłka Jabłka
KucharzycaUwielbiam orientalne, azjatyckie potrawy. Szczególnie te łączące w sobie ostre i słodkie smaki. Dzięki użyciu wielu intensywnych przypraw dania są niezwykle aromatyczne i bardzo wyraziste. Najlepsze
HealthyCreationsSałatka z ciecierzycą, warzywami i winegretem to moja majówkowa propozycja dla tych, którzy mają już dość grillowania i szukają czegoś lżejszego lub wręcz przeciwnie, poszukują po
Pogotujmy.plRzadko korzystam z gotowych produktów, ale czasami mi się zdarza – o ile są dobrej jakości, ze świetnym składem. Ułatwiają życie w wielu sytuacjach! Szczególnie lubię
FlymetothespoonPyszne, pełne smaku i witamin, kotleciki z ugotowanej kaszy, batatów i buraka. Doprawione kurkumą, czosnkiem i chili. Krótko smażone na odrobinie oleju. W ich składzie nie
cool and mintyZawsze się udają i każdemu smakują. Przepis na ziemniaczane talarki z piekarnika warto mieć pod ręką. Zbytnio się przy nich nie napracujecie, bo właściwie robią się
Kulinarna PolskaLubicie młode ziemniaki? No ba! Kto ich nie lubi? A ponieważ nadchodzi majówka to nic dziwnego, że mam dla Was przepis na grillowane ziemniaczki ziołowe. To
PatiGotuje