Warzywnik tego roku obrodził w przeróżne warzywa. Najbardziej się cieszyłam z kapust pak choi (zjedzone już w październiku) i zielonych kalafiorów. Miała to być odmiana romanesco
Weekendy w domu i ogrodziePomysł na domowe zaprawy - ogórki słodko-kwaśne w zalewie z kurkumą, kolorowym pieprzem i kolorowym czosnkiem. Pięknie się prezentują. Idealny dodatek do pieczywa lub obiadu.
UgotowaćZupa krem z pieczonych pomidorów jest po prostu genialna! Smakuje tak dobrze, że w końcu moja pomidorowa jest bezkonkurencyjnie lepsza od
Kolorowy PrzepisownikDawno nie smażyłam naleśników. Dawno, dawno…dokładnie miesiąc temu. Wymyśliłam naleśniki z brzoskwiniami. Brzoskwinie powoli się kończą. W tym roku były wyjątkowe. Mówię tu o
codojedzeniaDo przygotowania tej pasty użyłam nadmiaru warzyw, które owocują w tym roku obficie 😃 Przypomina ajwar ze Skopje według przepisu na blogu Weganona (Pawle, dziękuję za podpowiedź
Weekendy w domu i ogrodzieSzybkie i proste do przygotowania curry z ziemniakami. Świeże i rozgrzewające. W pięknym słonecznym kolorze. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę i gotujemy do miękkości w mleku
cool and mintyPewnie niewiele osób lubi poniedziałki. Moj dzień zaczyna się najpóźniej o 5 rano, więc raczej nie mam czasu na celebrację poranka, bo o 6 muszę być
greenscarfPomysł na lekką, mocno warzywną i niesamowicie sycącą zupę z włoszczyzną i szpinakiem. Wystarczy włoszczyznę pokroić w paski, ugotować ją, a na sam koniec dodać szpinak
UgotowaćZiemniaki nie muszą być nudne! Bardzo ciekawym pomysłem jest upieczenie ich w cieście. Po upieczeniu stają się lekko chrupkie i mogą stanowić świetny dodatek do obiadu
Via GustoDziś pokażę Wam świetny przepis na ogórki małosolne. Kiszenie jest ekspresowe, bo już następnego dnia są gotowe do jedzenia. Kiszenie nie odbywa się tradycyjnie w słoiku
Codziennik KuchennyPlacki nigdy mi się nie znudzą. Na słodko, na wytrawnie, a najbardziej lubię te z malinami, które idealnie wpasowują się w letni klimat. Świetnie pasują do
FlymetothespoonDawno mnie tu nie było i moim stałym czytelnikom należą się wyjaśnienia. Dużo ostatnio się u mnie działo, najpierw zawodowo, były to głównie warsztaty kulinarne w
Smakowity Blog KulinarnyBardzo proste, ale pełne smaku, zdrowe batony z daktyli. Very simple, but full of flavor, dates bars (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na 8-10 batonów): 350g
SandraFrej.comW lipcu Amber zaproponowała upieczenie w swojej piekarni pszennego chlebka na zaczynie drożdżowym (poolish) z dodatkiem zakwasu pszennego według receptury Zorry. Chlebek ma ładny miękisz. Być
Weekendy w domu i ogrodzieKremy czy pisząc inaczej budynie jaglane chyba nigdy mi się nie znudzą. Są smaczne, można tworzyć przeróżne warianty smakowe, a ponad to są szybkie i proste
Zdrowie na języku :P