Zazwyczaj na tym blogu publikuję przepisy na szybkie i łatwe chleby na zakwasie, które można nastawiać wieczorem lub rano przed pracą i wypiekać bez dodatkowych czynności
Weekendy w domu i ogrodzieChroniczny brak czasu ostatnio powoduje, że piekę więcej chlebów. Żeby jednak uniknąć nudy, dbam, by smakowały i pachniały za każdym razem inaczej. Niedawno trafiłam na promocję
Weekendy w domu i ogrodzieUpiekłam warzywa, potem je zmiksowałam a teraz mam pyszną paste do naleśników, pieczywa, surowych warzyw w słupkach. Można ja zajadać samodzielnie, wybór zostawiam zjadającym. Polecam gorąco
Moje Małe CzarowanieCiasto czekoladowe wykombinowałam kilka dni temu i do jego przygotowania użyłam białek zamrożonych. Na urodziny robiłam ciasto bez pieczenia inspirowane tiramisu i użyłam do niego aż
Kolorowy PrzepisownikPotrawa ma dużo składników, to prawda ale efekt końcowy mega. Nerkowce mają to do siebie że dostarczają mnóstwo białka i nadają potrawom takiej, niespotykanej kremowości. Curry
Moje Małe CzarowanieRatatouille to danie oparte tylko i wyłącznie na warzywach . Jego podstawą jest cukinia, bakłażan, pomidory, papryka oraz cebula. Potrawa doprawiona jest ziołami takimi jak bazylia oraz
MeCooksKuchnia turecka zdecydowanie należy do tych z liczniejszą reprezentacją na naszym blogu - szczególnie polecamy przepisy na zupę z czerwonej soczewicy , kofty z soczewicy i bulguru , simity
Roślinożerni urlopowiczeGruszki to nie tylko domena jesieni! Sprawdź, jak pyszne i orzeźwiające są nasze LODY GRUSZKOWE. Ich smak przegoni nawet największe upały! Artykuł LODY GRUSZKOWE pochodzi z
COOKMAGAZINEPropozycja poniższego jest banalna! Może wydawać się zbyt nudna, ale to jest doskonały pomysł na śniadanie! Składniki: 3 szt. kiełbasek roślinnych 2 kromki chleba ketchup
Truskawkowa FiestaArtykuł Szaszłyki z tofu na girlla pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfSałatka makaronowa z marynowanymi karczochami, postała jak większość moich sałatek jako danie-eksperyment. Do słoiczka marynowanych serc karczochów (lekko kwaśne w zalewie z oliwy, czosnku i
Codziennik KuchennyGdy klasyczny hummus mi się znudzi, na moim talerzu lądują przeróżne pasty kanapkowe. Od czosnkowej z białej fasoli, po pastę z zielonego groszku. Dziś z dumą
Vegan TastePosiłków bezmięsnych nigdy dość! Kolejna propozycja na "przemycenie" większej ilości warzyw! Składniki: vege burgery 250g mrożonej włoszczyzny przyprawy: zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Vege burgery przygotować zgodnie
Truskawkowa Fiesta