Gruzja - Boczniaki z nasionami granatu (Kuczmaczi)

Gruzja - Boczniaki z nasionami granatu (Kuczmaczi)

Gruzja - Boczniaki z nasionami granatu (Kuczmaczi)

Uwielbiam książki kucharskie, a szczególnie te, które pokazują bogactwo kuchni świata i mają piękne zdjęcia. Nie ma chyba ładniejszej książki kucharskiej niż Kaukasis O. Hercules. No a dodatkowo kuchnia kaukaska... czeego chcieć więcej? Ostatnio uznałem, że każde mięso da się zastąpić boczniakam, więc i gruzińskie kuczmaczi, czyli podroby z nasionami granatu da się z nimi zrobić! Oryginalnie przepis pochodzi właśnie z książki Kaukasis , ale został przez nas zweganizowany. Składniki (4 porcje): - 1 cebula - 2 ząbk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.