wybieranie, które dziecko się lubi najbardziej:) Ale proszę, oto one, wybrane ( kolejność przypadkowa): Nie tylko bardzo efektowne ale też zdrowe czekoladowe ciasto fasolowe z kremem z nerkowców , bezglutenowe, wegańskie i bez dodatku cukru a przede wszystkim po prostu pyszne:) Druga propozycja to dość niepozorny Makaron z cukinią i marchewką w pesto z natki młodej marchewki i avocado – skromny
Cooking for Emilyosób odwiedzających mojego bloga wybrałam 20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Są to różnorodne potrawy - mięsne, wegetariańskie, wegańskie, każdy znajdzie coś dla siebie. Niektóre przekąski są niebywale proste i szybkie w przygotowaniu a innym trzeba poświęcić trochę czasu. Spośród potraw zamieszczonych na moim blogu wybrałam takie, które podaje się na zimno lub wymagają krótkiego podgrzania. Przygotowuje się je przed przyjściem gości
Codziennik Kuchennyowsiane + 250 ml mleka + 1 mały banan (100 g) II śniadanie → 1 kromka chleba żytniego (75 g) + 35 g pasty warzywnej (1/4 słoiczka) Obiad → słoik sosu wegańskiego (250 g) + puszka tuńczyka (112 g) + 50 g makaronu Podwieczorek → woda kokosowa (330 ml) + batonik (30 g) Kolacja → opakowanie zupy warzywnej
Zdrowie na języku :Ptylko do połączenia. To czekoladowe ciasto jest idealne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a zabrakło nam w domu jajek, gdy mamy na nie uczulenie lub jesteśmy na diecie wegańskiej (wtedy kremówkę z polewy wystarczy zastąpić gęstą częścią mleka kokosowego). Murzynek bez jajek i masła: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki powideł śliwkowych
Poezja smakugotowej mieszance pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej Przygotowanie: Wymieszaj mąkę, cukier i przyprawy, następnie dodaj mleko i zimny olej (musi być w formie stałej) i zagnieć ciasto. Ponieważ z wegańskim kruchym ciastem pracuje się bardzo ciężko, tj. olej kokosowy schładzany robi się jak kamień, i za Chiny ludowe nie da się tego ładnie rozwałkować, bo się kruszy znalazłam
greenscarfniewiarygodne, ale ten wegański smalec z białej fasoli smakuje jak prawdziwy! Można się nabrać. Zdecydowanie jest to zdrowsza wersja, a z ogórkiem kiszonym rewelacja. Będzie to stała pozycja w mojej kuchni. Składniki: – 1 szklanka ugotowanej białej fasoli – 1 cebula – 1 łyżeczka majeranku – 3 łyżki oliwy – sól
To co kochamDietetyczny, wegański, bezglutenowy sernik jaglany z borówkami/Vegan, gluten-free, low in calories millet "cheesecake" with blueberries 2. Wigilijny barszcz czerwony mojej mamy/My mum's Xmas Eve red borscht 3. Ciasto marchewkowe/Cinnamon & carrot cake 5x Netflix / 5x Netflix shows Dark ( Baran bo Odar, Jantje Friese, 2017,-) – saga rodzinna osadzona w małym niemieckim miasteczku . Zniknięcie dwójki dzieci odsłania
Qlinarnie i Qlinarnieokazja do tego, by przygotować coś słodkiego dla naszych bliskich. W nadchodzące Święta Bożego Narodzenia mam dla Was przepis na czekoladową korzenną szarlotkę, która jest w 100% wegańska. Z pewnością sprawi ona radość wszystkim zgromadzonym przy świątecznym stole gościom. Do pieczenia wykorzystałam pierwszą na rynku 100% roślinną kostkę do pieczenia Kasia bez laktozy. #mojeciasto #upieczbliskimradosc #kasiainspiruje #bozenarodzenie
AZgotuj!już jutro, a i tak wciąż nie mogę się zdecydować na konkretne przepisy. Na tę chwilę wybrałam jaglane i te z cukrem kokosowym , a planuję poeksperymentować też w stronę wegańskiego przepisu. I bezglutenowego zarazem. Może gotowe ciacha nie polecą do kosza i dam znać, jak wyszły. Nie wiem, czy też tak macie, że musicie mieć kilka rodzajów świątecznych ciasteczek? Dawniej
FitkotDomowe puree z dyni do deserów, koktajli i zup W jesiennej aurze z każdego straganu z warzywami zerkają na nas piękne, uśmiechnięte dynie, które sprzeciwiają się
Book of spellsDomowa granola a la pumpkin spice Sezon jesienny to w mojej kuchni czas eksperymentowania z dynią i dodawania jej prawie do wszystkiego. Do potraw wytrawnych, takich
Book of spellsKrem z pieczonych buraków Przyznam się szczerze, że między mną a kremem z buraków nie było miłości od pierwszego wejrzenia. Tak naprawdę nie było nawet odrobiny
Book of spellsPodajemy na ciepło. Nam smakuje z buraczkami czerwonymi i ogórkiem konserwowym z kurkumą . Świetnie też komponuje się z kimchi lub kapustą kiszoną po koreańsku . Smacznego! *Przepis zainspirowany tym . Artykuł Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej i chrupiącej cebulki (bez glutenu) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plzaczerpniętą z Hiszpanii, a dokładniej z mojej ukochanej Fuerteventury. Wielokrotnie odwiedzałam Wyspy Kanaryjskie, ale gofio odkryłam dopiero podczas ostatniego pobytu w tym miejscu. Znalazłam ten składnik w jednym z wegańskich smakołyków zakupionych w uroczej kawiarence. Zakochana w smaku słodkich kuleczek zaczęłam dociekać z czego zostały wykonane. Jednym ze składników było właśnie gofio, czyli mąka z prażonych ziaren pszenicy, jęczmienia
Jeść, by żyć w zdrowiuKolejny pasztet warzywny – pasztet z soczewicy z orzechami. Jest pasztet wegański i bezglutenowy, więc każdy będzie mógł go zjeść :) Idealny pasztet... The post Pasztet z soczewicy z orzechami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.com