wegańskie - 10389 przepisów (strona:285/693)

BEZGLUTENOWE PANCAKES MARCHEWKOWE Z OWOCAMI LEŚNYMI 143

nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że tak podoba Wam się nowy dział z przepisami bezglutenowymi, wegańskimi i fit! Dziś mam dla Was kolejne smakołyki! Tym razem zapraszam na pyszne bezglutenowe i bezlaktozowe pancakes z owocami! Ja zajadałam je z jeżynami, Wy śmiało możecie dodać swoje ulubione. Pancakes są delikatne, lekkie i niesamowicie smaczne. Są świetnym pomysłem zarowno

Ostra na Słodko
Żelatyna-praktyczne wskazówki 139

razy ja tak miałam). 4)Żelatyna po tym jak miksowano do kremu powstały grudki. Ja nigdy nie miksuję tylko ręcznie mieszam żelatyn i krem. 5) Odpowiednikiem żelatyny w diecie wegańskiej jest agar. Postępujemy z nią tak jak z żelatyną. Źródło:http://www.odzywianie.info.pl/przydatne-informacje/artykuly/art,wszystko-o-zelatynie.html http://www.mojewypieki.com/post/ujarzmiamy-zelatyne

Ciasta z tradycjami
Kuchnia meksykańska i domowe tortille z fasolą i mango 184

lokalną. Trzema podstawowymi składnikami wyżywienia, od czasów przedhiszpańskich są kukurydza, fasola i papryka chili. Czytałam wiele artykułów o tym, że przed przyjazdem Hiszpanów, kuchnia meksykańska była praktycznie wegańska. Może dlatego tak ją lubię, bo do tej pory można przyrządzić całą masę meksykańskich tradycyjnych dań bez mięsa. Uwielbiam dania z dodatkiem strączków, kocham przeróżne odmiany papryki, lubię testować ich ostrość. Tabasco

Mienta blog
Zupa krem z pieczonych buraków 112

przeszedł moje oczekiwania! Powstała aksamitna i delikatna w smaku zupa krem z pieczonych buraków ćwikłowych. Pieczenie warzyw pozwala na wyciągnięcie z nich ukrytego potencjału i bogatego smaku. Zupa jest wegańska, bo zamiast śmietany użyłam mleka kokosowego z puszki i moim zdaniem jest harmonijna i ma niezwykle bogaty bukiet smaków. Składniki na 6 porcji : ok. 1200g surowych buraków ćwikłowych (po upieczeniu

Dietolog
Wegańskie bezglutenowe klopsiki z brokuła i kaszy jaglanej 185

ogniu”)Moja rada: smaż na mocno rozgrzanym głębokim oleju, po usmażeniu odkładać na ręcznik papierowy, dzięki czemu odsączy się nadmiar tłuszczu. Smacznego!         Artykuł Wegańskie bezglutenowe klopsiki z brokuła i kaszy jaglanej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasteczka z tahini i kardamonem 157

Koleje zdrowe ciasteczka wegańskie ciasteczka dla smakoszy. Są bardzo smaczne i szybko się je robi. Bez glutenu i bez cukru oczywiście ;) Składniki: 1/2 szklanki mąki bezglutenowej 1/2 szklanki mielonych migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4-1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżki sody 1/4 szklanki (4 łyżki) tahini 1/4 szklanki (4 łyżki) syropu klonowego Wykonanie: Podgrzać piekarnik do 180 stopni C. W dużej misce

Smaki Przyprawy i Kolory
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI CYNAMONOWO-ORZECHOWE 198

jakie pyszne... Delikatne, puszyste, aromatyczne, idealne do codziennej, grudniowej kawki. Inspiracją był przepis znaleziony w gazetce marketowej, w oryginale był na mące pszennej i w wersji wegańskiej, ja dodałam jajko, zwiększyłam także ilość mąki. Z przepisu wychodzi dość spora ilość bułeczek, proponuję przygotować z połowy składników, z całej porcji mnie wyszły 24 sztuki... Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej

Smaczne Zdrowe
Gofry gryczane (bezglutenowe) 186

sekundową przerwą w środku na odparowanie wilgoci. Na gofrownicy o mocy powyżej 1000 W pieczenie trwa około 3 minut, a gofry są zawsze chrupiące. Przepis występuje też w wersji wegańskiej ->  klik Składniki: 160 g mąki gryczanej 20 g skrobi ziemniaczanej (1 łyżka) 20 g mąki ryżowej (1 łyżka) półtorej łyżki cukru trzcinowego szczypta soli 50 g miękkiego masła

Kawa z mlekiem
Makowiec (bezglutenowy) 158

maku według mojej bezglutenowej receptury. Ciasto w niczym nie odbiega od wersji glutenowej, ale dzięki zamiennikom mąki pszennej oszczędza przykrych dolegliwości ze strony układu pokarmowego.  Link do wersji wegańskiej ->  klik * * * Składniki: kostka masła - 200 g 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki jaglanej półtora łyżeczki bezglutenowego

Kawa z mlekiem
Gulasz cukiniowo-paprykowy z makaronem (wegański i bezglutenowy) #12 164

W naszym ogródku obrodziła cukinia w ilościach hurtowych, więc teraz będzie wysyp cukiniowych przepisów, ale cukinię uwielbiamy przecież, dobra cukinia nie jest zła :-) Do tego przepisu

Kawa z mlekiem
Ciasteczka owsiano-kokosowe (wegańskie i bezglutenowe) #13 126

Dziś przedstawiam przepis na zdrową, słodką przekąskę, oczywiście wegańską i bezglutenową , i bez cukru . Są to ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych bezglutenowych , mięciutkie, lekko chrupiące, wspaniały dodatek do kawy. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na jedną blachę): 120 g oleju kokosowego 3 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego 100 g mąki kokosowej 100 g płatków owsianych bezglutenowych 1 łyżeczka bezglutenowego

Kawa z mlekiem
Bezglutenowe ciasteczka grzebyczki wg przepisu pani Ewy Wachowicz 185

zachowania zdrowia muszą stosować dietę bezglutenową. Kolejne przepisy, które będą się pojawiać, będą już z użyciem mąki pszennej, ale mówiąc dokładniej - moja kuchnia nie będzie ani bezglutenowa, ani wegańska, ani wegetariańska, będzie po prostu wszechstronna i różnorodna, ponieważ uważam, że kluczem do zdrowia* jest właśnie różnorodność, a nie ogniskowanie się na określonym stylu odżywiania. * za wyjątkiem osób chorych na celiakię

Kawa z mlekiem
Deser kawowo-orzechowy bez cukru + KONKURS 192

małego co nieco? Dziś proponuję Wam 2w1. Deser i kawę. No i żeby było zdrowo – jest słodko, ale bez cukru. Dodatkowo, z myślą o mężu, przepis jest też wegański – mleko roślinne, orzechy, owoce i kawa. Słodyczy w deserze dostarczają owoce – mocno dojrzały banan i kilka suszonych daktyli. Kawa jest mocno wyczuwalna, mimo że wsypałam jej niewielką ilość

Dietolog
Świąteczny pasztet z żurawiną 149

jest maziowaty, idealnie doprawiony, podsumowując to pasztet idealny. Świetnie sprawdzi się na co dzień jak i na świątecznym stole. Gwarantuję, że nikt się nie zorientuje że jest 100 % wegański (i bezglutenowy Składniki: 600 g ziaren słonecznika 300 g suszonej żurawiny 200 g rodzynek/miechunki/moreli (ja kupiłam mieszankę w promocji, więc ją wykorzystałam) 300 g kaszki jaglanej (u mnie jaglana

greenscarf
Zapiekanka pasterska, czyli shepard’s pie (bez oleju, bez glutenu) 126

Tradycyjna zapiekanka pasterska jest mocno niewegańskim daniem. Ale dla chcącego nic trudnego Mięso zastępujemy soczewicą, dodajemy warzywa, smakowicie przyprawiamy i przykrywamy ziemniaczaną pierzynką Ta bardzo sycąca zapiekanka świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, a jeszcze lepiej w żołądkach biesiadników W moim domu także wszystkożercy z wielką ochotą ją pochłaniają. Polecam! Składniki: Farsz: 1 szklanka surowej soczewicy zielonej (2 szklanki ugotowanej

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania