pianę). W Curry Me (ul. Matejki) znajdziecie kuchnię azjatycką, mocno przyprawioną, bardzo smaczną. W menu tylko kilka potraw (jak dla mnie to na plus), w tym wegetariańskie, a nawet wegańskie, również falafel i dobre herbaty. Miła obsługa, potrafi doradzić. Na zdjęciu: balti pieczarkowe (podbiło moje podniebienie! pracuję nad przepisem i gotuję w najbliższym czasie), zielona soczewica w pomidorach
Qlinarnie i Qlinarniezagęszczają koktajl i dostarczają mu smaku. Koktajl sezamowy prawdziwa bomba zdrowia. Przyrządzam go z kurkumą, cynamonem i gałką muszkatołową. Użyłam również migdałowego mleka, więc jest to napój w pełni wegański. Osłodziłam koktajl jedynie mrożonym bananem. Jak dla mnie jest wystarczająco słodki. Świeża kurkuma pojawiła się w sklepach całkiem niedawno. Suszoną i sproszkowaną znacie pewnie nieco dłużej. Popularność kurkumy wzrasta
codojedzeniaOwsiane ciasteczka mocy to niesamowita dawka energii w przepysznym wydaniu! I jeśli mam wybierać między nimi, a gorzką czekoladą – wybiorę ciasteczka
Kolorowy Przepisownikzimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika, który chcemy Wam dziś zaproponować, jest bardzo prosty do zrobienia i nie wymaga czasu ani zachodu. Nam spodobał się dlatego
Niedzielny kucharzzagęszczają koktajl i dostarczają mu smaku. Koktajl sezamowy prawdziwa bomba zdrowia. Przyrządzam go z kurkumą, cynamonem i gałką muszkatołową. Użyłam również migdałowego mleka, więc jest to napój w pełni wegański. Osłodziłam koktajl jedynie mrożonym bananem. Jak dla mnie jest wystarczająco słodki. Świeża kurkuma pojawiła się w sklepach całkiem niedawno. Suszoną i sproszkowaną znacie pewnie nieco dłużej. Popularność kurkumy wzrasta
codojedzeniazimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika, który chcemy Wam dziś zaproponować, jest bardzo prosty do zrobienia i nie wymaga czasu ani zachodu. Nam spodobał się dlatego
Niedzielny kucharztrzymamy się zasady, żeby w niedzielę upiec w piekarniku lancze na co najmniej trzy dni lub chociaż półprodukty do nich oraz przygotować jedno danie, które zamrozimy. Dania wegetariańskie i wegańskie świetnie się przechowują i mrożą. Stąd nasze wybory na kolejne dni. Wszystkie dania od niedzieli do wtorku zrobiliśmy w niedzielne popołudnie z tym, że ciasto do kebaba zagnietliśmy w sobotni
Niedzielny kucharzmały kawałek. To ciasto jest pyszne, słodkie, puszyste, mięciutkie, wilgotne...wymarzone! Nasze babcie nie korzystają z komputera, więc odważę się też przyznać, że to chyba najtańsze z ciast wegańskich. Ciasto zaświadcza, że wykorzystywanie jajek, krowiego mleka i masła w wypiekach to narzucony nam program. Bez tych składników wszystko również się udaje i wychodzi pyszne, zdrowsze, etyczne. Składniki
Jeść, by żyć w zdrowiupieczenia, dlatego uznałam, że fajnie będzie zrobić coś takiego na szybko. Spód ma lekko orzechowy posmak a wierzch pokrywa kokosowa bita śmietana. Niezamierzenie ale wyszło mi przy okazji wegańskie oraz bezglutenowe ciasto:) Jeśli kochacie kokosy to spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik policzyłam ksylitol): 241 kcal
Health-Fit-Lifepopękania i zarumienienia. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić ciasto jeszcze na 10 minut. Następnie wyjąć i ostudzić. Najlepiej kroić po całkowitym wystudzeniu. Smacznego! Rady: - w wersji wegańskiej miód można zastąpić syropem klonowym, daktylowym lub z agawy. Natomiast mleko zwykłe- mlekiem roślinnym
Nastoletnie Wypiekaniesobotę i byli bardzo zadowoleni, szczególnie cieszyli się z bananów w plasterkach, ale budyń też im posmakował. Jeśli chcecie by deser stał się bez laktozowy i zarazem wegański dodajcie mleko roślinne i będzie czad ;). Gęstość deseru można regulować poprzez dodanie mleka podczas miksowania. Dla kogo: dla wegan dla lubiących domowe słodkości bez cukru dla tych, którzy szukają sposobu na wykorzystanie
Mania WypiekaniaMoja wersja wegańskiej pomidorowej zawiera też inne warzywa, ale smak pomidorów jest dominujący dlatego też śmiem nazywać ją pomidorową. Zupa jest bardzo rozgrzewająca i lekka, więc idealna na jesienne i zimowe wieczory. Zachęcam do wypróbowania :) Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych 200 g kalafiora 1 marchewka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 80 g przecieru pomidorowego
Dominacja smakuakurat mieliśmy w lodówce). Ważnym składnikiem, przełamującym smaki jest glazura z octu balsamicznego i miodu, którą smarujemy spód podpieczonego ciasta i polewamy wierzch tarty. Tartę można zrobić w wersji wegańskiej. Wystarczy pominąć jajko – drożdżowe ciasto świetnie sobie poradzi, nie dodawać miodu – wtedy trzeba użyć większej ilości zredukowanego octu balsamicznego i zrezygnować z sera w pesto – będzie mniej
Niedzielny kucharzUdekoruj lukrem, może zostały Ci jakieś bajery do ciastek ze świąt to nie żałuj sobie Smacznego! ps. Zawinięte w folię alu zachowuje świeżość 3-4 dni. Artykuł Szybkie wegańskie ciasto z kaszy manny z cytrusową nutą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfLubisz zapach świeżo upieczonego drożdżowego ciasta? Uwielbiam drożdżowe ciasto ze świeżymi owocami, ale zimą najlepszą opcją jest użycie bakalii lub suszonych owoców. A może by tak
Via Gusto