Zupa krem z buraków z musem ziemniaczanym , był Krem z buraków i soczewicy , nie zabrakło carpaccio z buraków i na śniadanie pasty wegańskiej z buraków , były oczywiście też tradycyjne buraczki na ciepło. Zużyliśmy w kuchni podczas tego tygodnia prawie 150 kg buraków i teraz mogę powiedzieć
kuron.com.plnawet cukier, sól, jeżeli według Ciebie taka będzie potrzeba, mąkę kukurydzianą i dokładnie wymieszaj aby nie było grudek. Na samym końcu dodaj posiekaną kolendrę. Gotowe! Smacznego! Artykuł Uniwersalny wegański kremowy sos pomidorowy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfTofucznica to wegańska wersja tradycyjnej jajecznicy. Przepis jest z blog LifeManagerka.pl, gdzie znajdziecie wiele zdrowych przepisów i nie tylko. Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 150 g wędzonego tofu 1 cebula 6 – 8 sztuk pieczarek 1/2 łyżeczki soli np. himalajskiej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka curry 1 łyżka oleju kokosowegokilka sztuk pomidorków
KuchniaWeDwoje.plsmaku płatkami chilli. Polecam Składniki: 1 cebula 1 por 2 łodygi selera naciowego 2 duże marchewki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy olej kokosowy do smażenia 3 szklanki wegańskiego bulionu (lub wody) garść świeżej kolendry pestki słonecznika płatki chilli (opcjonalnie, dla dorosłych ) Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę podobnie jak selera naciowego. Białą część pora przekrawamy na pół
Lamarida.plmąki. Bez dodatku tłuszczu – mocne w smaku i przepyszne. To są chyba najszybsze ciastka świata. Ich podstawa to tylko dwa składniki – banany i płatki owsiane. Bezcukrowe, beztłuszczowe. Wegańskie. Jeśli użyliście płatków z certyfikowanego, czystego owsa- będą też bezglutenowe. Ze wszystkich płatków zbożowych to właśnie owies ma największą zawartość rozpuszczalnego, łatwo przyswajalnego błonnika pokarmowego i białka roślinnego. Wybierzcie do tych ciastek
Karo in the Kitchenziemniaki w markecie, tuż obok na półce leżała fioletowa kapusta pekińska, która również wylądowała w koszyku. I tak oto powstała pyszna sałatka, zdrowa i aromatyczna. Ja użyłam tutaj majonezu wegańskiego z aquafaby ale jak lubicie tradycyjny, też będzie ok. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Kolorowa sałatka z majonezem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekażdej porze roku! Głównym składnikiem tradycyjnych oponek jest biały ser – w moim przepisie zamieniłam go na tofu. Pominęłam także jajka. W ten sposób stworzyłam przepis na pyszne wegańskie oponki – mega pyszne! Zapraszam Składniki (na ok. 15 sztuk): 250 g tofu naturalnego 150 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 60 g cukru (u mnie trzcinowy) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Via Gustoczegoś wytrawnego. Myślę, że przyda się mały odpoczynek od słodyczy, choć znam takich, którzy nie mają nic przeciwko nowym pomysłom na słodkości. Dzisiejszy przepis to kolejna odsłona pasztetu wegańskiego/wegetariańskiego. Bardzo lubię takie dania, bo sprawdzają się nie tylko w domu, ale też i w pracy. Dobre są na przekąskę, obiad czy kolację. Wszystko zależy co do nich dodamy
Przysmaki Karolkibrudzenia miliona misek, potrzebujesz tylko 1 miskę, łyżkę, szklankę i nóż. No i formę do pieczenia oczywiście. Do tego jest bez jajek i zastępując masło - masłem roślinnym - mamy wersję wegańską. Zerknijcie w kuchni czy macie wszystkie składniki i do dzieła! Przepis znalazłam na stronie Sióstr ADIHD , a w oryginale pochodzi on od Soni Bohosiewicz. Składniki (na tortownicę o średnicy 23cm
CookYourselfpopisu – same płatki ugotowane na mleku to tylko baza, a końcowy efekt zależy od dodatków (mówiłem o tym przy okazji przepisu na wegańskie klopsiki). Owsianka nie musi być nudna! I tak dzięki odpowiednim
Vegan TasteBardzo prosta w przygotowaniu, gęsta, a przy tym zadziwiająco lekka i delikatna, wegańska zupa krem z kalafiora 🙂 Składniki: 1 kalafior 1l mleka sojowego 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju ostra papryka pieprz sól sok z cytryny podprażone migdały (do posypania) cebulę pokrój w półplasterki, zeszklij w garnku na oleju dodaj posiekany [...] Artykuł ZUPA KREM Z KALAFIORA pochodzi
SandraFrej.comsię tworzenie deserów, których nie trzeba piec, bo ich przygotowanie nie wymaga dużo czasu no i można je zjeść praktycznie od razu. Dzisiaj przed Wami kolejna propozycja na wegański bezglutenowy deser- na wzór ciastek "Oreo". Kakaowo owsiane ciastko przełożyłam kokosową masą na bazie mleczka kokosowego. Musicie je koniecznie spróbować! Wartości odżywcze ( na jedno ciastko): 187 kcal
Health-Fit-Lifeziarnami, z warzywami, z ryżem czy z makaronem. To bardzo fajny pomysł na zróżnicowany obiad. Bardzo je lubię i dosyć często goszczą na moim stole w wersji mięsnej lub wegańskiej. Mieszanki te są sprzedawane w porcjach zamkniętych w woreczkach foliowych. Nie gotujcie kasz w woreczkach, po co potem jeść gotowany plastik ? Wystarczy mieszankę wsypać do wody, zgodnie z przepisem
Kulinarne przygody GatityPesto marchewkowe to wegańska pasta kanapkowa, składająca się z surowej marchewki, oliwy i pestek słonecznika. Świetnie się prezentuje i jest bardzo smaczna. Kolejny zdrowy dodatek na kanapki lub samodzielna przekąska w diecie przyspieszającej metabolizm. Dozwolna w fazie III. Smak można dostować do własnych upodobań dodając skórkę otartą z cytryny, czosnek, kumin, ksylitol itd.... Składniki na 1 porcję: 1 duża marchewka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sałatka powstaje szybko, jest kolorowa, pyszna i szybko znika. Takie sałatki w moim domu zawsze znikają szybko, są pyszne. Ja do przyprawienia użyłam majonezu wegańskiego ale tutaj użyjcie jaki lubicie i jadacie. Zapraszam na pyszną sałatkę. Sałatka z marynowanymi kurkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie