efekt lekkiego „trafienia”/zważenia się zupy, to możesz przecisnąć śmietanę przez gazę, wtedy będzie idealnie gładka. Dodaj do zupy, udekoruj koperkiem i gotowe! Smacznego! Artykuł Wegańska zupa ogórkowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmnie w kuchni również gruchy dojrzały/nabrały urzędowej ważności i mnie olśniło. Dawno nie było u mnie ciasta drożdżowego, które fantastycznie można formować i dopadłam też przepyszną wegańską chałwę. Tak oto powstały Gruszki w koszulkach. Jeżeli obawiacie się zakalca, to spokojnie można każdą gruchę piec osobno jak ciastka, ale dzięki temu że „dupka” nie została zawinięta
greenscarfczasie ogarnęłam pieczarki i voila!, wszyscy zachwycali się obiadem. ps. Ciasto francuskie możnaby tu zastąpić grzankami. Składniki na 3 porcje: opakowanie ciasta francuskiego (w Biedrze i Lidlu jest wegańskie) 400-500 g pieczarek 2 duże cebule łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka czosnku suszonego lub 2-3 ząbki świeżego olej do smażenia (3 łyżki) garść orzechów (według mnie do grzybów najlepiej sprawdzają
greenscarfzdrowe placuszki, które z powodzeniem mogą zastąpić chleb :) szczególnie alergikom i osobom, które nie tolerują glutenu, laktozy, czy innych składników np. jaj, lub selera. Świetnie sprawdzą się jako wegańskie przekąski. Placuszki są aromatyczne, można je jeść na gorąco i na zimno, a czarna quinoa jest tu wartościowym dodatkiem, nadającym nieco chrupkości. Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 3/4 szklanki mąki
Quinoa Raz!przed zdjęciem patelni z kuchenki dodaj do tofu posiekany drobno rozmaryn. Zdejmij zupę z kuchenki i zbenduj dokładnie całość. Dodaj fasolę przełożoną do miski oraz podsmażone tofu. Smacznego! Artykuł Wegańska zupa fasolowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfbłogostan po tym daniu, w każdym bądź razie wszyscy po tym obiedzie łącznie ze mną ucięli sobie drzemkę Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu (ten jest 100 % wegański, kupiłam go w Biedronce, za niecałe 3 zł, polecam!) puszka 400 ml mleka kokosowego około 20 połówek suszonych pomidorów 2 cm świeżego imbiru (suszony niezbyt tu się przyda) kilka listków bazylii
greenscarfopakowanie 400 g, a do tej potrawy wzięłam 2) 200 g kaszy (waga przed ugotowaniem, polecam pęczak) łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka soli 3 łyżki syropu ryżowego/klonowego/agawy lub innego wegańskiego słodkiego lepiszcza 50 ml oleju roślinnego (u mnie to był z pestek dyni) około 50 g ziaren słonecznika lub innych ulubionych nasion natka pietruszki Przygotowanie: Zakładam, że zastosujesz się
greenscarfDziś hiszpański jednogarnkowiec: paella w wersji wegańskiej. Smakuje rewelacyjnie, a jest jeszcze lepsza drugiego dnia! Inspiracja od wegannerd . Składniki: 2 cebule 3 duże ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 4 liście laurowe 1,5 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka pieprzu Cayenne 2 czerwone papryki (lub 1 czerwona i 1 zielona) 2 żółte papryki
Qlinarnie i Qlinarnieprzez około 10 minut. Bezpośdrednio po wyjęciu z piekarnika ciacha są jeszcze lekko miękkie, ale gdy wystygną robią się idealnie chrupiące. Smacznego! Nie jedz! To na bloga Artykuł Domowe wegańskie płatki śniadaniowe CiniMinis pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfWitam w poniedziałek :) Dziś mam dla Was przepis na błyskawiczne, ale bardzo zdrowe śniadanie, które można zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Weganie na pewno będą zadowoleni! :) WEGAŃSKA LODÓWKOWA TOFU OWSIANKA /przepis własny/ /1 porcja/ 50 g płatków owsianych górskich 10 g nasion chia około 150 ml mleka kokosowego Joya 150 g bio tofu naturalnego Joya szczypta
Poranek na słodkoNajnowszą książką w mojej kulinarnej kolekcji jest "My new roots" autorstwa Sarrah'y Britton. Jej motywem przewodnim jest kuchnia roślinna, w większości wegańska i bezglutenowa. Czytaj więcej
Kasia SarnaZastanawialiście się gdzie znaleźć pyszne dania kuchni wegańskiej i wegetariańskiej po sezonie? Wege Bazar zaprasza do Klubokawiarni Medyka na jesienne buszowanie wśród talerzy i kociołków pełnych wege pyszności. Artykuł 9 PAŹDZIERNIKA – WEGE BAZAR – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINETofucznica, to daleka krewniaczka jajecznicy. Obie potrawy mają podobny wygląd, aromat, konsystencję i na tym podobieństwa się kończą. Tofucznica jest potrawą wegańską, przygotowaną z tofu naturalnego i kilku przypraw. Za prawdziwie jajeczny smak i zapach tofucznicy odpowiada czarna sól, która wbrew nazwie jest różowa i ma bardzo intensywny zapach. Głębi smaku (lekko mięsnego) dodają płatki drożdżowe. Kurkuma i curry barwią
Codziennik Kuchennypodsmażyć, ja lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego! Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfNiedawno zrobiłam spora ilość pomidorów suszonych ( przepis tutaj ), dzięki czemu mogłam wreszcie cieszyć się ich smakiem na kanapkach, w sałatkach czy tofucznicy. Ta wegańska wersja jajecznicy jest u mnie obowiązkową pozycją śniadaniową w każdy weekend. Dziś mam dla Was przepis na moją ulubioną tofucznice z suszonymi pomidorami. Uważam, że gwarancją pysznej tofucznicy jest dodanie dużej ilości cebuli, soli czarnej
wegujemy