obieramy. Kroimy go wzdłuż na pół, usuwamy i wyrzucamy pestki, miąższ kroimy w drobną kostkę. Ciecierzycę z puszki odsączamy na sicie (wodę z puszki ciecierzycy możecie wykorzystać do zrobienia wegańskiej bezy ). Ciecierzycę wrzucamy do miski i mieszamy z kormą, garam masalą i pół łyżeczki soli. Otaczamy dokładnie ciecierzycę w przyprawach. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy ciecierzycę i smażymy
Karo in the KitchenTypowo polska, sezonowa i letnia SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI, OGÓRKIEM I... Artykuł Sałatka z ziemniakami, ogórkiem i rzodkiewką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEktóre wpadły mi w oko, a następnie w koszyk ;) w jednym z supermarketów. No i wyszedł taki tam letni obiadek (albo kolacja) w dodatku bez glutenu, bez laktozy i wegański, żeby nie powiedzieć hipsterski hehehe :P Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 cukinia 1 kapusta chińska (pak choi) 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku pół pęczka świeżej kolendry garść
Quinoa Raz!tylko moje wrażenie, ale wyczuwam lekko maślany smak). Do tego dodam ciekawe doświadczenie przy przygotowywaniu ciasta, można poczuć się jak magik - ze zwykłej wody mamy puszystą pianę ;) Wegański biszkopt bez cukru na aquafabie woda z jednej puszki cieciorki 4,5 łyżki ksylitolu 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
FitKotpowstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek biszkoptu, galaretki wiśniowej, „bitej” śmietany, zwieńczone gorzką czekoladą. A tu znajdziecie przepis na Wegańskie wiśniowe Delicje , które wyglądały tak: To moje mało apetyczne resztki, czyli składniki deseru: Artykuł Deser Delicja pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfbidi-language:#0400;} Banalnie prosty w wykonaniu koktajl, świetny na początek dnia, drugie śniadanie, lub przed wyjściem na fitness. Nie dość, że jest bezglutenowe, bez laktozy i wegańskie, to jeszcze równie pyszne na ciepło co na zimno. Na ciepło można przygotować z jeszcze gorącej quinoy, podgrzanego mleka kokosowego i gorącej wody (banana już wtedy nie trzeba smażyć, ani gotować ;)) Składniki
Quinoa Raz!takim dniu musi być dynia ;) Proponuję bezglutenowy, bezlaktozowy, wegański deser :) Quinoę ugotowałam z dynią przełożyłam gruszką, doprawiłam utartymi nasionami tonki i przykryłam kokosową kruszonką :) Jeśli się Wam nie uda kupić tonki (która ma wspaniały aromat przypominający słodki macepan) proponuję zastąpić ją startymi migdałami wymieszanymi z wanilią i gałką muszkatołową. Składniki: 1/2 szklanki białej quinoy 100 gram miąższu dyni 1 zielona
Quinoa Raz!ilość białka w diecie, zaaplikował sobie od czasu do czasu, taką właśnie mieszankę. Składniki: 6 łyżek ugotowanej białej quinoy 2 liście jarmużu garść roszponki 1 łyżka miodu (w wersji wegańskiej można zastąpić syropem z agawy) 2 łyżki białka konopnego 1 czerwony grejpfrut 100 ml wody mineralnej Wykonanie: Roszponkę i jarmuż myjemy, jarmuż obieramy z łodygi. Grapefruita przecinamy na pół
Quinoa Raz!sytuacji, żeby nie robić tuzina osobnych dań i żeby wszyscy byli zadowoleni? Nie należy wpadać w panikę, wystarczy zrobić takie oto burgery bez glutenu, bez laktozy i w dodatku wegańskie ;) Przepis na bezglutenowe bułki do burgerów znajdziecie na tym blogu, zobaczcie bezglutenowe bułeczki z quinoą i czosnkiem niedźwiedzim . Warto je zrobić wcześniej, a przed podaniem podpiec na grillu. Przepis
Quinoa Raz!Jeśli szukacie przepisu na pyszną pastę kanapkową w dodatku bez glutenu, bez laktozy, bez cukru i wegańską (i nie jest to pasta z kostek lodu) ;) to dobrze trafiliście, bo dziś pasta z młodego bobu i komosy ryżowej. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 500 gram młodego bobu 2-3 ząbki czosnku garść orzechów nerkowca 50 ml oliwy z oliwek
Quinoa Raz!Przechowywane w lodówce (nie trzeba nawet przykrywać) są smaczne nawet po 5 dniach, przynajmniej u mnie ostatnie tyle doczekało. A co z resztkami? Pokażę Wam jutro Artykuł Wegańskie wiśniowe Delicje pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfchoćby pad thai. Z pomocą w takiej sytuacji przychodzi makaron z alg morskich, który niedawno odkryłem. Bezglutenowy, z praktycznie zerową wartością kaloryczną (to głównie woda) i w pełni wegański. Mimo że sam w sobie nie ma żadnego smaku oraz zapachu, a konsystencją przypomina worek foliowy (tak, wiem, że to mało zachęcająca reklama), to świetnie się nadaje do aromatycznych potraw
Food SquareSłodkie smażone wegańskie pączki z dziurką. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Proper Tasty . Pączusie najlepiej smakują z sosem truskawkowym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 sztuk pączków: 50 g margaryny 120 ml mleka sojowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 250 g mąki pszennej 50 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Składniki na sos (można
My Culinary ArtBezy bez jajek to idealne rozwiązanie dla osób, które są uczulone na białko jaja kurzego oraz dla tych, którzy są na diecie wegańskiej. Ciągle niewiele osób wie o tym, że tak samo jak kurze białko ubija się..woda z ciecierzycy z puszki. Tak, to nie żart. Podczas ubijania, a potem pieczenia woda ta zachowuje się identycznie […] Artykuł Mini bezy
Wiszniówkagodzinie powinny być już idealnie ścięte. Połowę upieczonych brzoskwiń zblenduj na puszysty mus (możesz dodać do nich cukru) a pozostała część zostaw do dekoracji. Smacznego! Artykuł Wegańska panna cotta z pieczonymi brzoskwiniami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf