wegańskie - 10389 przepisów (strona:225/693)

Obiad na szybko, czyli pieczarki z ciastem francuskim 172

czasie ogarnęłam pieczarki i voila!, wszyscy zachwycali się obiadem. ps. Ciasto francuskie możnaby tu zastąpić grzankami. Składniki na 3 porcje: opakowanie ciasta francuskiego (w Biedrze i Lidlu jest wegańskie) 400-500 g pieczarek 2 duże cebule łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka czosnku suszonego lub 2-3 ząbki świeżego olej do smażenia (3 łyżki) garść orzechów (według mnie do grzybów najlepiej sprawdzają

greenscarf
Orientalne, bezglutenowe, wegańskie placuszki z czarną quinoą i kuminem 122

zdrowe placuszki, które z powodzeniem mogą zastąpić chleb :) szczególnie alergikom i osobom, które nie tolerują glutenu, laktozy, czy innych składników np. jaj, lub selera. Świetnie sprawdzą się jako wegańskie przekąski. Placuszki są aromatyczne, można je jeść na gorąco i na zimno, a czarna quinoa jest tu wartościowym dodatkiem, nadającym nieco chrupkości. Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 3/4 szklanki mąki

Quinoa Raz!
Wegańska zupa fasolowa 175

przed zdjęciem patelni z kuchenki dodaj do tofu posiekany drobno rozmaryn. Zdejmij zupę z kuchenki i zbenduj dokładnie całość. Dodaj fasolę przełożoną do miski oraz podsmażone tofu. Smacznego! Artykuł Wegańska zupa fasolowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Spaghetti z kokosowym sosem, imbirem i suszonymi pomidorami 183

błogostan po tym daniu, w każdym bądź razie wszyscy po tym obiedzie łącznie ze mną ucięli sobie drzemkę Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu (ten jest 100 % wegański, kupiłam go w Biedronce, za niecałe 3 zł, polecam!) puszka 400 ml mleka kokosowego około 20 połówek suszonych pomidorów 2 cm świeżego imbiru (suszony niezbyt tu się przyda) kilka listków bazylii

greenscarf
Pieczona brukselka z kaszą 158

opakowanie 400 g, a do tej potrawy wzięłam 2) 200 g kaszy (waga przed ugotowaniem, polecam pęczak) łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka soli 3 łyżki syropu ryżowego/klonowego/agawy lub innego wegańskiego słodkiego lepiszcza 50 ml oleju roślinnego (u mnie to był z pestek dyni) około 50 g ziaren słonecznika lub innych ulubionych nasion natka pietruszki Przygotowanie: Zakładam, że zastosujesz się

greenscarf
Wegańska paella, Ostatnia rodzina 222

Dziś hiszpański jednogarnkowiec: paella w wersji wegańskiej. Smakuje rewelacyjnie, a jest jeszcze lepsza drugiego dnia! Inspiracja od wegannerd .  Składniki: 2 cebule 3 duże ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 4 liście laurowe 1,5 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka pieprzu Cayenne 2 czerwone papryki (lub 1 czerwona i 1 zielona) 2 żółte papryki

Qlinarnie i Qlinarnie
Domowe wegańskie płatki śniadaniowe CiniMinis 183

przez około 10 minut. Bezpośdrednio po wyjęciu z piekarnika ciacha są jeszcze lekko miękkie, ale gdy wystygną robią się idealnie chrupiące. Smacznego! Nie jedz! To na bloga Artykuł Domowe wegańskie płatki śniadaniowe CiniMinis pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Wegańska owsianka na bazie tofu. 112

Witam w poniedziałek :) Dziś mam dla Was przepis na błyskawiczne, ale bardzo zdrowe śniadanie, które można zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Weganie na pewno będą zadowoleni! :)  WEGAŃSKA LODÓWKOWA TOFU OWSIANKA /przepis własny/ /1 porcja/ 50 g płatków owsianych górskich 10 g nasion chia około 150 ml mleka kokosowego Joya 150 g bio tofu naturalnego Joya szczypta

Poranek na słodko
recenzja MY NEW ROOTS + przepis na zupę z boczniaków 162

Najnowszą książką w mojej kulinarnej kolekcji jest "My new roots" autorstwa Sarrah'y Britton. Jej motywem przewodnim jest kuchnia roślinna, w większości wegańska i bezglutenowa. Czytaj więcej

Kasia Sarna
9 PAŹDZIERNIKA – WEGE BAZAR – WARSZAWA 117

Zastanawialiście się gdzie znaleźć pyszne dania kuchni wegańskiej i wegetariańskiej po sezonie? Wege Bazar zaprasza do Klubokawiarni Medyka na jesienne buszowanie wśród talerzy i kociołków pełnych wege pyszności. Artykuł 9 PAŹDZIERNIKA – WEGE BAZAR – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Tofucznica, siostra jajecznicy 127

Tofucznica, to daleka krewniaczka jajecznicy. Obie potrawy mają podobny wygląd, aromat, konsystencję i na tym podobieństwa się kończą. Tofucznica jest potrawą wegańską, przygotowaną z tofu naturalnego i kilku przypraw. Za prawdziwie jajeczny smak i zapach tofucznicy odpowiada czarna sól, która wbrew nazwie jest różowa i ma bardzo intensywny zapach. Głębi smaku (lekko mięsnego) dodają płatki drożdżowe. Kurkuma i curry barwią

Codziennik Kuchenny
Wegańskie leniwe pierogi 168

podsmażyć, ja lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego!   Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Tofucznica z suszonymi pomidorami 125

Niedawno zrobiłam spora ilość pomidorów suszonych ( przepis tutaj ), dzięki czemu mogłam wreszcie cieszyć się ich smakiem na kanapkach, w sałatkach czy tofucznicy. Ta wegańska wersja jajecznicy jest u mnie obowiązkową pozycją śniadaniową w każdy weekend. Dziś mam dla Was przepis na moją ulubioną tofucznice z suszonymi pomidorami. Uważam, że gwarancją pysznej tofucznicy jest dodanie dużej ilości cebuli, soli czarnej

wegujemy
Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) 182

bardzo proste i szybkie, co pozwala szybko zanurzyć się we wspaniałym smaku! :D Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady * dostępne np. w Lidlu Przygotowanie: Daktyle zalewamy na 10 minut wrzątkiem

Bananowe Pole
Śmietanka z orzechów nerkowca 151

maślany smak. Po namoczeniu idealnie nadają się do serników, serków, różnych kremów i jako główny składnik... śmietanki!  Właśnie - śmietanka! Doskonale sprawdzi się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej oraz tych, którzy nie tolerują produktów mlecznych. Oprócz zdrowych właściwości jest przepyszna! Może być bazą do wielu słodkości, sosów, czy po prostu "zabielaczem" do zupy. Uwielbiam polewać nią naleśniki

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania