Tofucznica, siostra jajecznicy

Tofucznica, siostra jajecznicy

Tofucznica, siostra jajecznicy

Przepis na : śniadanie

Tofucznica, to daleka krewniaczka jajecznicy. Obie potrawy mają podobny wygląd, aromat, konsystencję i na tym podobieństwa się kończą. Tofucznica jest potrawą wegańską, przygotowaną z tofu naturalnego i kilku przypraw. Za prawdziwie jajeczny smak i zapach tofucznicy odpowiada czarna sól, która wbrew nazwie jest różowa i ma bardzo intensywny zapach. Głębi smaku (lekko mięsnego) dodają płatki drożdżowe. Kurkuma i curry barwią potrawę na ładny żółty kolor i dodają smaku. Żeby usmażyć naprawdę smaczną tofucznicę nal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.