bardzo proste i szybkie, co pozwala szybko zanurzyć się we wspaniałym smaku! :D Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady * dostępne np. w Lidlu Przygotowanie: Daktyle zalewamy na 10 minut wrzątkiem
Bananowe Polemaślany smak. Po namoczeniu idealnie nadają się do serników, serków, różnych kremów i jako główny składnik... śmietanki! Właśnie - śmietanka! Doskonale sprawdzi się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej oraz tych, którzy nie tolerują produktów mlecznych. Oprócz zdrowych właściwości jest przepyszna! Może być bazą do wielu słodkości, sosów, czy po prostu "zabielaczem" do zupy. Uwielbiam polewać nią naleśniki
Di gotujegodzinę. Po upieczeniu sernika możesz od razu polać go resztą kajmaku, a na to rozpuszczoną czekoladą, posyp orzeszkami. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Artykuł Wegański sernik Snickers pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfrozpłaszcz je dłonią. Tak przygotowane ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przez prze 15 minut w temperaturze 180 C na środkowej półce piekarnika. Smacznego! Artykuł Wegańskie orkiszowe ciastka dla dzieci (dużych i małych) pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwrześnia w Strefie Piotrkowska 217 odbędzie się Wege Festiwal Foodtruckowy! Prawdziwa kuchnia wegańska to gwarancja smaku i wielka kulinarna różnorodność. Artykuł 25 WRZEŚNIA – WEGE FESTIWAL FOODTRUCKOWY – ŁÓDŹ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEjeżeli Twój piekarnik posiada taką funkcję) Jeszcze ciepłe ciasto możesz udekorować ścierając na grubych oczkach czekoladę (u mnie było to pół tabliczki 74 % czekolady). Smacznego! Artykuł Wegańskie ciasto z dynią i jabłkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmnie promocja). Raczej nie warto (mimo wielu zalet) bo: produkt mocno przetworzony i w składzie ma kontrowersyjny karagen. Poleciłabym (jako krótkotrwałe rozwiązanie) osobom, które są na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, i które bardzo tęsknią za formą podania (czyli plastrami) i za smakiem mięsa. Wędlina sojowa byłaby też odpowiednia dla osób, które są w trakcie przestawiania się na dietę wegetariańską/wega
Qlinarnie i QlinarniePamiętać należy jednak, że to drożdżowy wypiek i po 24 h będą już suche. Trochę nieszczęśliwe to zdjęcie, ale chciałam Wam pokazać jak miękkie są to bułki. Artykuł Wegańskie maślane bułeczki pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwysmarowanej olejem roślinnym (wysmarowałam tylko boki). W ciasto powciskaj lekko śliwki, posyp posiekanymi migdałami i przecz przez około godzinę w temperaturze 180 C. Smacznego! Artykuł Wegańskie ciasto z chałwą i śliwkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmałe plastry koziego sera* (lub 2 duże przedzielone w pół) 1/3 limonki 4 pomidorki koktajlowe wędzona papryka (słodka) parę listków kolędry (można pominąć) sól *można zastąpić innym serem, także wegańskim Sposób przygotowania AREPA Mąkę łączymy z solą i wodą. Powstała masa powinna dać się formować. Dzielimy masę na 4 lub 5 mniejszych porcji. Formujemy kulkę, spłaszczamy na placek i smażymy
Fill The Bowlprzetrać w śniadaniówce ale na tyle miękkie aby spokojnie zatapiać w nie zęby przy kawie w pracy :-), a dzieciakom polecam jako przekąskę z herbatką lub mlekiem owianym, Artykuł Wegańskie ciastka owsiane z suszoną aronią i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfparu lat w blogosferze krąży przepis na hitowy wegański ser z ziemniaka. Byłam go bardzo ciekawa, więc postanowiłam połączyć parę przepisów, trochę zmienić coś pod swój gust i przygotować swój ser. Nie jestem weganką, ale uwielbiam niestandardowe rozwiązania, tym bardziej pyszne! Moje wrażenia? Ser smakuje mało serowo, bardziej nazwałabym go po prostu sosem. Ale za to jakim! Zakochałam się
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńdużą białą częścią) 3 łyżeczki masła klarowanego (lub oleju kokosowego) 3 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki syropu klonowego 4 ząbki czosnku 2 cm kłącza imbiru 1 płaska łyżeczka wegańskiego bulionu z warzyw mały pęczek szczypiorku * PRZYGOTOWANIE Czarny ryż przepłucz pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka, zalej 2 szklankami wody, przykryj i ugotuj do miękkości (może to zająć
Food Squarektóry robiłem ładnych kilka tygodni temu. Jako dodatki do burgerów polecam, standardowo, świeżego pomidora, a ponad to suszonego, świeżą zieloną cebulkę i jakieś delikatne sosy, takie jak wegański majonez , sos orzechowy lub łagodny keczup. Burgery same w sobie są dosyć mocne w smaku i ostre, dlatego nie ma sensu dobijać jeszcze swojego podniebienia ostrymi sosami. Obecnie przymierzam się jeszcze
BlendmanJakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało to budyń jest super. Może dla tego, że tego kalafiora w ogóle nie czuć ; ) Do tego stopnia, że mój nie wegański mąż z przyjemnością pochłonął... Source
Szybko Tanio Smacznie