wachlarz możliwości w zakresie zapiekanek😋. Już nie tylko na kolacje, ale również na obiad... 😄 Składniki: ok. 800g dyni 2 papryki czerwone 2 torebki ryżu 1 cebula duża 150g sera wegańskiego 2-3 ząbki czosnku sól pieprz tłuszcz do smażenia około 0,5l sosu pomidorowego Przepis na sos pomidorowy znajdziesz tutaj: Krokiety z kaszą gryczaną i sosem pomidorowym Przygotowanie: Ryż
Dieta Rozdzielna i Zdrowiejadłem... 😋 Uwielbiam inspirować i obserwować jak ludzie się rozwijają... 😄 Składniki: marchew, seler, brokuł, kalafior (dowolna ilość) 200g serka tofu naturalnego 3 ząbki czosnku 150g sera wegańskiego sól pieprz tymianek 1 łyżka natki pietruszki 5 łyżek oliwy Przygotowanie: Warzywa gotujemy najlepiej na parze, po wystudzeniu kroimy na mniejsze kawałki. Dno naczynia żaroodpornego dobrze natłuszczamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowienagle Agnieszka wprowadza taki experyment! Proszę bardzo! Prawdziwy szok! Mało, że zgodne z dietą rozdzielną to na dodatek posiłek wegetariański oraz wegański. Składniki: ok. 0,5 kg małych pieczarek 1,5 szkl. mąki ok. 3/4 szkl. wody lub mleka roślinnego pół łyżeczki proszku do pieczenia sól pieprz łyżeczka czosnku granulowanego tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Pieczarki czyścimy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiebanan 100 g miękkiego masła/oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego 50 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady 50 g „mlecznej” kokosowej wegańskiej czekolady lub 50 g gorzkiej czekolady, w rozumieniu wege, do kupienia np. tu Przygotowanie: Banana, olej i cukier zblenduj na puszystą masę. Przesiej do powstałej masy mąkę z proszkiem
greenscarfuświadomiłam sobie, że nie ma na bogu ciasta, chociaż o cieście z kaszy jaglanej myślałam nie raz. Powstał więc ten jagielnik, z dodatkiem wiórków, mąki i mleka kokosowego. Jest wegański i bezglutenowy, zdrowy i pyszny – szczególnie jeszcze lekko ciepły z dodatkiem polewy z jagód. Jagody oczywiście mrożone, można też zastąpić mrożonymi wiśniami. Zadanie wykonane:) 5.0 from 1 reviews Kokosowy
Cooking for Emilysmaży się je równie łatwo, jak te tradycyjne i nie tracą na elastyczności (chociaż zimne mogą trochę się kruszyć, ale wystarczy je wtedy podgrzać). Świetny jest również sam wegański twarożek ze słonecznika. Można go wykorzystać na przykład jako pastę do pieczywa. Gorąco polecam! * SKŁADNIKI Naleśniki: 100 g mąki ryżowej 30 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 250 ml mleka roślinnego
Food SquareNiejednokrotnie widziałam zastosowanie odżywek białkowych jako polewy do słodkich dań - placków, omletów, owsianek. Musiałam i ja wypróbować ten patent. W tym celu przygotowałam mega puszysty, wegański omlet bananowy, który oblałam właśnie wspomnianym wcześniej sosem proteinowym, zrobionym z odżywki o smaku Mokka od Sunwarrior Polska . Jest to dobre rozwiązaniem na dostarczenie sobie niskokalorycznej słodyczy, bogatej w cenne składniki odżywcze i oczywiście
Zdrowie na języku :Psmakuje na ciepło jak i na zimno (jeżeli nie zjesz od razu, w co wątpię to przechowuj w lodówce). Smacznego! Artykuł Gajjar halwa, czyli indyjski pudding marchewkowy w wersji wegańskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPodstawą dobrych pierogów jest niezaprzeczalnie ciasto, z nadzieniem można kombinować według upodobań :) Ciasto jest wegańskie , więc polecam ten przepis również "roślinożercom" :D *Część pierogów można zamrozić na "czarną godzinę" i potem tylko obgotować we wrzącej wodzie . Na pewno lepsze będą takie niż sklepowe ! Zapraszam do zabawy
Marcepanowa kuchniasmakach: żółte warzywa lub czerwone warzywa, można z nich przyrządzić również zwykłe zupę, bez miksowania warzyw - duffinki, czyli kulki ziemniaczane, cena: ok. 7 zł, pyszne, choć skład średniawy - wegańskie wędliny i plastry, parówki i kiełbaski; ogólnie nie jestem fanką mocno przetworzonych produktów sojowych, wyjątkiem są dla mnie wędzone parówki sojowe Polsoji, mój HIT na śniadanie: koniecznie na ciepło
Qlinarnie i Qlinarniesoków i koktajli odżywczych. Jego smak jest orzeźwiający i przyjemny. Dużym atutem preparatu jest pozyskanie roślin z upraw ekologicznych oraz brak jakichkolwiek sztucznych dodatków, barwników czy konserwantów. To suplement wegański i wegetariański, z powodzeniem może być stosowany przez osoby uczulone na gluten czy laktozę . Partnerem wpisu jest „ Yango Sp. z o.o. „ Wpis ma charakter wyłącznie informacyjny, przed użyciem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kurczaka, warzywa, a także przyprawy wymienione powyżej, tj. imbir, czosnek, chilli, kolendrę, koper, anyż, cynamon, pieprz, kurkumę oraz około 1 l wody (lub tylko warzywa i przyprawy w wersji wegańskiej). Wszystkie składniki należy gotować jak tradycyjny rosół, przez około 60 minut. Tak przygotowany wywar odlać, doprawić solą, sosem sojowym i zaserwować z grzybami oraz makaronem jak w przepisie. Ugotowane mięso
Even Better Foodkrajalnicy spiralnej od Delimano postanowiłam zrobić z dyni makaron, a do niej przygotować kremowy, lekko serowy sos. Całość smakuje genialnie! Składniki (2-3 porcje): 1 dynia piżmowa gotowy, wegański sos beszamelowy w kartoniku (200 g) kilka kawałków uparowanej dyni 2 łyżki płatków drożdżowych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego sól
Zdrowie na języku :P