wegańskie - 10389 przepisów (strona:213/693)

Pierogi z czerwoną soczewicą i ziemniakami 160

Wszystkich miłośników soczewicy zapraszam na pierogi 😍 Uwielbiam je w połączeniu z pomidorkami koktajlowymi z oliwą czosnkową... Pierożki zrobiłam w wersji wegańskiej. Zapraszam😊 Składniki: ciasto: mąka pszenna 5 szklanek, sól 2 łyżeczki, olej 4 łyżki, woda ciepła ok 2 szklanki, farsz: soczewica czerwona 1,5 szklanki, ziemniak 2 szt, cebula 0,5 szt, olej do smażenia, czosnek 1 ząbek, papryka słodka

kulinarne odsłony pati
PIECZONE JABŁKA z nadzieniem (wegańskie, bez cukru) 191

deser. Przepis, który umieściłam poniżej jest bardzo prosty w przygotowaniu – wystarczy wymieszać składniki na nadzienie, wydrążyć środek jabłek, napełnić je nadzieniem, włożyć do piekarnika i gotowe! Przepis jest wegański i nie zawiera cukru. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki: 4 jabłka 50 g płatków owsianych lub jaglanych 50 g mąki 1 łyżeczka cynamonu 30 g daktyli 20 g rodzynków

Via Gusto
Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą 203

Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą Jest to pomysł na zdrową, pożywną oraz wegańską sałatkę na wynos z zamiarem zadowolenia studenckiego i bardzo wymagającego podniebienia podczas lunchu. Czy zostanie ono uradowane, to zdolne i kochane podniebienie? Odpowiedź brzmi tak: pusta micha ;). Zapraszam: Skladniki: 300 g ugotowanej uprzednio ciecierzycy 100 g ugotowanej kaszy quinoa 2 marchewki

Wino Francja Kuchnia
"Sernik" marchewkowy 142

dynia, ale jakoś nieszczególnie spieszyło mi się do pobliskiego warzywniaka, więc wykorzystałam to, co akurat leżało w lodówce. Marchewkowe ciasto zapewne doskonale znacie, ale co powiecie na jego odnowioną, wegańską wersję?  Z dużą dawką cynamonu, daktylowego karmelu i rodzynek....  Skłamałabym mówiąc, że jest banalnie proste w przygotowaniu. Troszkę czasu trzeba poświęcić na gotowanie i blendowanie wszystkiego, ale zapewniam

Kuchnia Ellie
POTRAWKA Z SOCZEWICĄ I WŁOSKĄ KAPUSTĄ – tani i zdrowy obiad 144

Lubicie rozgrzewające, proste i szybkie jednogarnkowe potrawy? Na pewno spodoba Wam się ten przepis. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ jest to danie wegańskie, bezglutenowe oraz tanie! Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki: 4 duże liście kapusty włoskiej 1 marchewka 1 ziemniak 100 g czerwonej soczewicy 1 litr wody 1 cebula 2 pomidory 3 łyżeczki

Via Gusto
Sałatka z fasolą pinto, kiszoną rzodkiewką i czerwoną quinoą 150

pożywna sałatka na kolację po powrocie z pracy. Takie zestawy lubię najbardziej, smacznie, lekko, szybko. Kilka smacznych składników i sałatka (bez glutenu, bez laktozy i dodatku wegańska) gotowa :) Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoy pół główki niedużej czerwonej sałaty 4 pomidory gałązkowe 4 kiszone rzodkiewki pół puszki fasoli pinto 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki

Quinoa Raz!
Warzywna potrawka z kabaczkiem w roli głównej 311

roli głównej, coś niesamowitego. Aż ciężko uwierzyć, że w tak prostym daniu kryje się tyle smaku. Danie to jest idealne na jesień, bo właśnie wtedy kabaczek smakuje najlepiej. 100% wegańskie, 100% bezglutenowe, 100% warzywne, czego chcieć więcej? Składniki (na ok 3 porcje): 1 duży brokuł 1 spory kabaczek/cukinia puszka pomidorów opakowanie kiełbasek warzywnych BeVege łyżeczka soli (ja użyłam różowej

Smiling Shrimp
Placki porowe z kuminem i chili po irańsku 130

mnie już dawno a teraz wciąż wracam do tych pysznych dań. Tym razem na stole wylądowały placki porowe, idealne na te chłodne, długie jesienne dni. Przepis Yotama na sposób wegański przerobiła Marta Dymek. Rozgrzewająca chili i aromatyczny kumin poradzą sobie z zimnem i rozgrzeją organizm. Polecam gorąco. Placki porowe z kuminem i chili po irańsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placki ziemniaczane (wegańskie) 213

gulaszem. Każda wersja jest smaczna, ale niestety dosyć kaloryczna...ale raz na jakiś czas możemy pozwolić sobie na taką bombę kaloryczną :-) Dzisiaj u mnie placuszki ziemniaczane, ale w wersji wegańskiej, czyli bez jajek. Zapraszam😊 Składniki: ziemniaki 1 kg, mąka pszenna 1,5 łyżki, mąka ziemniaczana 0,5 łyżki, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, olej

kulinarne odsłony pati
KREM POMIDOROWO-SOCZEWICOWY 159

wegańska zupa to pomysł na bardzo zdrowy, smaczny i sycący posiłek. Krem pomidorowo-soczewicowy idealnie sprawdzi się nie tylko dla wegetarian i wegan. Soczewica to bogate źródło białka roślinnego, zawiera witaminę C, wapń, fosfor a także żelazo i kwas foliowy. Warto więc co jakiś czas skusić się na taką zupą:) Składniki: – Soczewica czerwona –ok. 250 Czytaj więcej → Artykuł KREM

greengoodies
Warzywa w mleczku kokosowym i curry 145

Pyszne i szybkie do zrobienia wegańska potrawka z ryżem, warzywami w mleczku kokosowym i curry. Czasem lubię sobie zjeść coś z dodatkiem dużej ilości warzyw a to danie mi to zapewnia. Składniki: 500 g dowolnych warzyw, mogą być mrożone zwłaszcza w okresie zimowym (u mnie cukinia, marchew, papryka, fasola) 1 puszka mleczka kokosowego przyprawa curry, pieprz, sól, ostra i słodka

W Moim Magicznym Domu
Wegański smażony ser 159

grudek. Gdy już był idealnej konsystencji dodałam łyżeczkę niekatywych płatków drożdżowych i podprażony na suchej patelni kminek oraz sól.   Smacznego! Ser przechowywać w lodówce do 5 dni. Artykuł Wegański smażony ser pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Wegański mango "cheesecake" 175

wiem czy można nazwać ten deser sernikiem bo nie ma w nim sera. W poszukiwaniu kolejnych wegańskich deserów bez cukru, dietetycznych i zdrowych znalazłam przepis na ciastko mango. Smakuje świetnie, jest eleganckie i zdrowe. Składniki: Baza: Pół szklanki orzechów nerkowca, moczonych 6 godzin lub zmielonych, 1 łyżka kakao, ja dodałam karob, 6 daktyli, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1/2 łyżki

Smaki Przyprawy i Kolory
Kawowy pudding z kokosową śmietanką i chia (VEGAN) 121

wegański i bez dodatku grama cukru 💜 Jak ja to lubię ładnie określać - wysublimowana dawka prawdziwie zdrowej i pysznej słodyczy. Ciemna warstwa, którą widzicie na załączonych zdjęciach, kryje w sobie masę cudownych składników idealnie łącząc się z delikatną warstwą śmietankowego kokosu i nasion chia. Deser bardzo prosty w przygotowaniu, a po spędzeniu dodatkowych kilkunastu minut w lodówce znacznie zyskuje na smaku

Kuchnia Ellie
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 145

cynamonem wypieki z jej dodatkiem, to jesień byłaby zdecydowanie bardziej ponura. Wszystkim miłośnikom dyniowych słodkości oraz tym, którzy nie zdążyli się jeszcze do owych wypieków przekonać, polecam pyszne wegańskie i bezglutenowe muffiny z orzechami. Ponieważ dyniowe purée świetnie spaja ciasta, babeczki obchodzą się bez jajek czy ich zamienników, a spora ilość orzechów czyni już niepotrzebnym dodatek innych tłuszczów. To proste

Even Better Food

Proponowane wyszukiwania