burakiem, później aromat nieco opadł, a w smaku warzywa kompletnie nie czuć. Jest lekko wilgotne, ale zarazem puszyste i mięciutkie. Świetnie komponuje się z czekoladowymi smakami. Jest w 100% wegańskie ! A używając płatków owsianych bezglutenowych może być też pozbawione glutenu . Smakowało dosłownie wszystkim i proszono o dokładkę, także możecie się domyślać, że ciasto zniknęło w kilka chwil. Składniki
Zdrowie na języku :Pfilmik dostępny na końcu posta. Przepis jest ze swej natury bezglutenowy, jeśli parówki zastąpimy sojowymi - wtedy przepis stanie się wegetariański, ale jeśli zastąpimy mleko - mlekiem roślinnym - otrzymamy pyszne danie wegańskie :-) Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla trzech osób): 2 puszki białej fasoli (po 400 g) 5 parówek 1 cebula 500 ml passaty pomidorowej ok. pół szklanki mleka sól, pieprz, majeranek, pół
Kawa z mlekiemproblemu podgrzewać nawet kilkukrotnie. Ta odsłona tofurniczków jest również całkiem fit — spód przygotowałem z amarantusa ekspandowanego, daktyli oraz oleju kokosowego, a zamiast samego cukru możemy użyć ksylitolu lub erytrytolu. Wegańskie mini serniczki nie wymagają również dużo pracy — wystarczy zagotować mleko kokosowe z agarem oraz ulubionym słodzidłem i zmiksować z kostką tofu. Pamiętajcie również o dodatku wanilii i soku z cytryny
Food Squarenajlepszym dowodem 🙂 Istnieją przepisy, dzięki którym rezygnacja z pewnych składników w diecie, wcale nie musi oznaczać rezygnacji ze smaku. Właśnie jednym z takich przepisów chciałabym się […] Artykuł Bezglutenowe, wegańskie ciasto Marchewkowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortypożywna zupa z ciecierzycą, dużą ilością warzyw i cytrynową nutą. Rewelacyjny i dosyć błyskawiczny obiad! Przepis w pełni wegetariański, a jeśli wykorzystacie substytuty miodu i masła stanie się również wegański. Bardzo lubię zupy, ale zdecydowanie najbardziej te, które określam mianem "treściwych". Są to takie zupy, które zawierają w sobie sporą ilość składników, są przyprawione ciekawą mieszanką przypraw i mogą
Pogotujmy.plidentycznie jak normalna jajecznica. Wszystko za sprawą dobrze dobranych przypraw. Dużą rolę odgrywa czarna sól , która odznacza się charakterystycznym jajecznym posmakiem. Kurkuma, oprócz smaku nadaje także żółtej barwy tej wegańskiej jajecznicy. Powiem Wam, że kiedy mieszałam tofu z resztą składników czułam dosłownie, w 100% jakbym kroiła jajka! Tofucznica finalnie okazała się bardzo smaczna i w takiej formie zdecydowanie mogę polubić
Zdrowie na języku :PGrill w większości kojarzy się z mięsem, jednak za sprawą odpowiednich przypraw możemy stworzyć przepyszne bezmięsne dania z grilla. Jednym z moich faworytów grillowany bakłażan . Przygotowałam
Via Gustomoje ręce wpadło ostatnio nowe wysokiej jakości wegańskie białko Perform od marki Siła Roślin , które zostało udoskonalone o ekstrakt z grzybów reishi (ten składniki posiada tylko wersja kakaowa). Grzyby te składają się w 30% z dobroczynnych polisacharydów (głównie beta-glukanów), o właściwościach prebiotycznych Oprócz tego ciekawego składnika białko to zostało wzbogacone także w roślinne BCAA . Białko Perform jest bezglutenowe
Zdrowie na języku :Pjakiegoś czasu przylgnęło do mnie: "Mariusz to ten od szaszłyków wegańskich". Oczywiście to w kontekście robienia grilla, bo do bycia weganinem jeszcze mi daleko...😁 Na razie pracuje by dopracować mój status Wegetarianina... 💚 To taki mały cel: Wegetarianin na Diecie Rozdzielnej 😀❗ Jakiś czas temu przeczytałem kilka książek sportowców lub o sportowcach... To co mnie zaciekawiło to fakt
Dieta Rozdzielna i ZdrowieRadix-bis) 2-3 łyżki erytrytolu lub innego słodzidła opcjonalnie aromat waniliowy Mus: 200g truskawek (będą pasować też maliny lub borówki) 1 łyżka chia 3 łyżki wody *w wersji wegańskiej i bez laktozy wystarczy użyć mleka roślinnego Przygotowanie: Mleko zagotować. Do gotującego się mleka wrzucić kaszę mannę i gotować wg instrukcji na opakowaniu, aż zgęstnieje. Dosłodzić do smaku, dokładnie wymieszać
Fabryka pomysłówjagodami i truskawkami . Tajemnicą sukcesu tego smaku jest dodatek świeżych liści mięty i mleka kokosowego , gdzie wszystko tworzy niezwykle smaczną całość . Bardzo polecam :-) W przedstawionym składzie koktajl jest wegański :-) Do przepisu dołączyłam filmik (na końcu posta). * * * Składniki na około 1 litr koktajlu: 2 banany garść truskawek mrożonych lub świeżych 1 filiżanka jagód mrożonych lub świeżych 1 garść liści mięty
Kawa z mlekiemzachwycam? Zapiekanką ze szparagami! :) Polecam bardzo na obiad, kolację, ale można też potraktować ją jako frittatę na śniadanie! A czy wspominałam już, że jest to wypiek bezglutenowy i wegański? ;) Mam nadzieję, że tak jak ja zostaniecie fanami tego przepisu i będziecie do niego często wracać :) Składniki (na formę o wym. 24x24 cm): 2 pęczki zielonych szparagów garść jarmużu 1 duża
Domowa Cookierenka Agiwzględu na łykowatość tego warzywa, w wyciskarce sprawdza się najlepiej, bo powstaje pyszny sok z jego fenomenalnymi właściwościami, a łyka zostają na sicie. Serdecznie polecam :-) Sok jest oczywiście wegański, wegetariański i bezglutenowy . Do przepisu dołączyłam filmik (na końcu posta). * * * Składniki (na około 1 litr soku): 3 jabłka 2 gruszki 2 pomarańcze 7 łodyg selera naciowego spora garść świeżych liści szpinaku
Kawa z mlekiemprzerwy - uwielbiam . Do koktajlu użyłam mleka kokosowego z kartonu , można oczywiście użyć każdego innego, ale właśnie to mleko kokosowe pasuje tu najlepiej . Serdecznie polecam :-) Koktajl jest wegański, wegetariański i bezglutenowy :-) Do przepisu dołączony jest filmik (na końcu posta). * * * Składniki (na około litr koktajlu): 2 banany pół świeżego ananasa 1 mango 1 łyżeczka ziaren chia ok. 850 ml mleka
Kawa z mlekiemPrzepis na klasyczny lub wegański twarożek wzbogacony aromatycznym kurdybankiem :) Czytaj więcej
Kasia Sarna