papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 25 minut. Gotowe ciasto podawaj z wybranymi dodatkami i pokrój na kostki. U mnie był to wegański karmel, banan, maliny i nasiona konopi. Wartości odżywcze dla 1 kostki bez dodatków (1/8 całości) energia: 212 kcal białko: 7 g tłuszcze: 8 g węglowodany: 31 g błonnik
Zdrowie na języku :Pśrodku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo zdrowszej wersji. Bez chemii, bez dodatku cukru, bez glutenu i wegańskie. Tylko 6 składników i 15 minut naszej pracy! No i trzeba doliczyć jeszcze czas na schłodzenie... Dzięki daktylom są równie słodkie co oryginalne pralinki, jednak nie są to puste kalorie
Kuchnia MagdaLenyniego ulubionych warzyw, mięs lub owoców morza i przywodzi na myśl wakacje. Tym razem proponuję Wam tajskie czerwone curry Read More Artykuł Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonZapraszam Was do wypróbowania kotletów jaglanych z botwinką- zdrowych, smacznych, wegańskich, fit – pieczonych a nie smażonych. Pokazywałam Wam już przepisy na kotlety jaglane ze szpinakiem , z botwinką, z burakami pieczonymi . Dzisiaj czas na jaglane kotlety z brokuła. PRZEPIS NA JAGLANE KOTLETY Z BROKUŁA Składniki na jaglane kotlety z brokuła: 0,5 szkl (100g) kaszy jaglanej suchej 300g brokuła ugotowanego
Dorota SmakujeCiasteczka czekoladowe w zdrowszej wersji... wegańskie i bez glutenu. Wykonane są z mąki gryczanej, która posiada liczne właściwości zdrowotne, a słodzone ekologicznym cukrem kokosowym, który nie jest rafinowany, nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych. Poza tym, cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi
Kuchnia MagdaLenyBounty... czyli połączenie czekolady i kokosu... w wersji rolady bez pieczenia. Dodatkowo jest to zdrowsza wersja Bounty, gdyż nie zawiera ona białej mąki, dodatku cukru i jest bezglutenowa oraz wegańska. Czego chcieć więcej! Słodzona jest bananem oraz syropem daktylowym (można go zastąpić syropem z agawy lub miodem), a zamiennikiem białej mąki jest mąka kokosowa, którą można spożywać na surowo
Kuchnia MagdaLenybanalnie w wykonaniu i wystarczy niecałe 15 minut, aby były gotowe! Idealnie sprawdzą się jako przekąski na wieczór z przyjaciółmi. Ja postawiłam na fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka... Składniki
Kuchnia MagdaLenyzdjęciach pierogi ruskie z tofu -> smakują jak te z twarogiem i ziemniakami oraz danie gulaszowe z ciecierzycą i warzywami podawane z ryżem i surówką z kapusty. Na deser wegański kopiec kreta -> rewelacja. Jak dla mnie, smakuje lepiej niż tradycyjny
Qlinarnie i Qlinarniebanalnie w wykonaniu i wystarczy niecałe 15 minut, aby były gotowe! Idealnie sprawdzą się jako przekąski na wieczór z przyjaciółmi. Ja postawiłam na fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka... Składniki
Kuchnia MagdaLenySwego czasu to ciasto robiło furorę na wegańskich grupach kulinarnych i przyznam szczerze, że nie wiem od kogo ten przepis wyszedł. Poszłam za tłumem i również skosztowałam tej kakaowo-kokosowej zebry - z pewnością jest warta tego, aby przepis dalej puszczać w świat :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaprzygotowaniu. Smakiem podbiło już nie jedno serducho. Czas na podbicie Waszych serc. 200 g dyni hokkaido lub piżmowej 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka masła klarowanego ( w wersji wegańskiej może być olej roślinny) 2 łyżki stałej części mleka kokosowego Dynię obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni topimy masło i podsmażamy na nim dynię. Gdy lekko się zrumieni dodajemy przeciśnięty przez
Kucharzycakucharzy tyle nazw. Taki oszukany podobno wege “smalec”. Spotkałam się z nazwą wegański smalec choć prawdziwy smalec każdy chyba dobrze zna.. A więc pasta z fasoli, smarowidło na kanapki, ważne że smaczne i nieco podobne w smaku do oryginału. Z suszonymi śliwkami czy kaszą mówią, że pycha, wierzę, bo lubię takie pasty-smarowidła, ale jeszcze przede mną
Zasmakuj KuchniKlopsiki z ciecierzycy to pomysł na pyszne, zdrowe i wegańskie danie. Pewnie część z Was kojarzy takie klopsiki, a można je przygotować samemu w domu. Zapraszam do spróbowania przepisu! Składniki/ok. 20 klopsików: – 250g ciecierzycy (namoczonej i ugotowanej lub z puszki) – 1 marchewka – ćwiartka cebuli – 1/2 papryki czerwonej – 3 łyżki Czytaj więcej → Artykuł KLOPSIKI
greengoodiesczekoladowe ciasto smakuje przecudownie! Jest to jedno z najlepszych ciast w wersji wegańskiej, jakie udało mi się upiec. Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go próbować. Każda warstwa jest idealnie dopracowana, przez co razem tworzą przesmaczną całość. Tak dobry efekt udało mi stworzyć także dzięki roślinnym produktom na bazie kokosa marki Nature's Charm . Ich kokosowe mleczko skondensowane nadało pysznej słodyczy
Zdrowie na języku :P