wegańskie - 10389 przepisów (strona:194/693)

Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą 135

szarpany chlebowiec fantastycznie naśladuje rwaną świnkę. Taka kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą to pełnowartościowe śniadanie na wypasie. Pokochasz! Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą Rodzaj: wegańskie Czas przygotowania: 10 minut +  … Artykuł Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Wegańskie spaghetti 93

Coś innego, ale identycznego jak w wersji z wykorzystaniem mięsa zwierzęcego. Zachęcam do przygotowania wegańskiego spaghetti z użyciem roślinnego mielonego od Roślinna Manufaktura ! Składniki: 140g roślinnego mielonego 50g suchego makaronu spaghetti 10g koncentratu pomidorowego 5ml oleju rzepakowego  Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron. Gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem usmażyć

Truskawkowa Fiesta
Jednogarnkowa Jarzynowa – Dominika Wójciak – proste, codzienne, warzywne receptury 103

kapustą. Koniecznie przygotujcie mineralny bulion orientalny. Jest on źródłem cennych minerałów, wspaniale rozgrzewa i daje uczucie sytości. Oprócz zup w książce znajdziemy również leniwe na milion sposobów, soccę, bigos wegański czy tadżin warzywny.  Polecam bardzo buraczane fuczki, placuszki z kiszonej kapusty i buraków. Są łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Jarzynova Jednogarnkowa to cztery pory roku i mnóstwo przepisów

Tajemnice Smaku
VEGAN STREAT FESTIVAL- 22-23.05.21 WROCŁAW 100

Diety wegańskie, wegetariańskie i roślinne stają się coraz bardziej popularne, a i jedzenie, które się do nich zalicza, jest coraz pyszniejsze! Stopniowe zyskuje nawet uznanie niejednego mięsożercy. Doświadczonych, początkujących i aspirujących roślinożerców (ale mięsożerców też!) zachęcamy do odwiedzenia Browaru Mieszczańskiego - ul. Hubska 44 - we Wrocławiu 22-23 maja. Odbędzie się wtedy festiwal zorganizowany specjalnie dla nich: Vegan StrEAT Festival! Dużo

COOKMAGAZINE
SEZONOWA WEGAŃSKA KUCHNIA ŻYDOWSKA – WARSZTATY KULINARNE – ZOOM 23.04.21 125

Kiedy mamy ochotę oderwać się trochę od monotonii w kuchni,... Artykuł SEZONOWA WEGAŃSKA KUCHNIA ŻYDOWSKA – WARSZTATY KULINARNE – ZOOM 23.04.21 pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Ciasteczka bananowe z czekoladą 125

Proste, mięciutkie ciasteczka bananowe. Idealnie sprawdzają się na przekąskę lub śniadanie. Ciastka są wegańskie, nie zawierają też dużo cukru, bo słodyczy nadaje banan i czekolada :) Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie wypieki to opcjonalnie można je dosłodzić np. syropem z agawy/klonowym lub innym słodzikiem. Ciasteczka można też urozmaicić o inne dodatki np. wiórki kokosowe, czy orzechy. Składniki (8-10 ciastek

Healthy food explorer
Fit batony z prosem ekspandowanym. 118

sezamem i dynią oraz pysznym tahini . Ten baton nie wymaga pieczenia i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Ta zdrowa przekąską zapewni nam satysfakcje na długo. Baton jest bez glutenu , wegański i bez cukru . Ten baton będzie naszą zdrową obsesją! FIT BATONY Z PROSEM EKSPANDOWANYM! The post Fit batony z prosem ekspandowanym. appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny

Zdrowy Styl Joanny
Tarta na cieście francuskim z botwinką, rukolą i sosem czosnkowym 106

Aleksandra Course: Przystawki Difficulty: średnia Liczba porcji 6 porcje Czas przygotowania 50 minutes Składniki Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz Tarta z botwinką wegańskie ciasto francuskie 1 pęczek botwinki garść rukoli 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (opcjonalnie do wchłonięcia soku z botwinki) sól i pieprz czarny do smaku Szybki sos czosnkowy

Heca w kuchni
5 składnikowe śniadaniowe batoniki owsiane 227

płatków owsianych (można użyć innych np. jaglanych, jęczmiennych) 2 średnie banany 50 g gorzkiej czekolady (oczywiście może być każda inna, ale gorzka jest wegańska) 120 g masła orzechowego (ulubionego) 75 g syropu klonowego/z agawy/ryżowego/daktylowego/*miodu w wersji wegetariańskiej szczypta soli nie zaszkodzi, jak również dodatek cynamonu, kardamonu, imbiru Przygotowanie: Banany rozgnieć widelcem, wymieszaj z płatkami, masłem orzechowym, syropem

greenscarf
Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami 110

dojrzałe brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzały żółty melon 125 g jeżyn 300 g truskawek Sałatkę nakładać do miseczek. Można podawać z kleksem jogurtu naturalnego (pominąć w wersji wegańskiej) i chrupiącym, dmuchanym orkiszem (lub kaszą jaglaną w wersji bezglutenowej). Czytaj więcej: Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami The post Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym

Moja Delicja
Co zrobić na obiad bez mięsa? 210

znajduje się w makaronie, ziemniakach, płatkach owsianych, maśle orzechowym czy też orzechach i pestkach. Dla nieprzekonanych zrobiłam grafikę, która pokazuje, że w produktach roślinnych również jest białko. W diecie wegańskiej nie jesteśmy skazani na niedobory białka. Żeby Was jeszcze bardziej zainspirować mam dla Was przepis na moją ulubioną potrawkę, która przygotowuję zawsze, gdy nie mam pomysłu na obiad Warzywna potrawka

365 dni dookoła kuchni
Grillowane pieczarki z oliwą czosnkową 141

oliwą czosnkową są naprawdę bardzo proste do przygotowania. Są też zdrowe i pyszne! Polecam wam ten przepis na wakacyjnego grilla. Mogą stanowić podstawę posiłku np obiady w wegetariańskiej czy wegańskiej diecie, albo dodatek do dania w dietach z udziałem mięsa. Dania z grilla nie muszą być stricte mięsne i nudne. Bardzo polecam warzywa, grzyby, nawet owoce – dzięki grillowej obróbce

Dorota Smakuje
Fasolka szparagowa w pomidorach 198

Wegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej

Ana Mari's world
SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI 191

wody, za drugim w 600g- był bardziej piankowy, jak ptasie mleczko, wersja z mniejszą ilością wody, była bardziej zwarta- jak dla mnie lepsza. Można przygotować sernik również w wersji wegańskiej- zamiast galaretek dodajemy agar i słodzimy do smaku. U mnie tortownica o śr. 25cm Składniki: - 1200g tłustego mleka kokosowego (3 puszki po 400ml każda) - 2x po 270g malin (dałam mrożone

Smaczne Zdrowe