przerwy - uwielbiam . Do koktajlu użyłam mleka kokosowego z kartonu , można oczywiście użyć każdego innego, ale właśnie to mleko kokosowe pasuje tu najlepiej . Serdecznie polecam :-) Koktajl jest wegański, wegetariański i bezglutenowy :-) Do przepisu dołączony jest filmik (na końcu posta). * * * Składniki (na około litr koktajlu): 2 banany pół świeżego ananasa 1 mango 1 łyżeczka ziaren chia ok. 850 ml mleka
Kawa z mlekiemPrzepis na klasyczny lub wegański twarożek wzbogacony aromatycznym kurdybankiem :) Czytaj więcej
Kasia SarnaPropozycja na zdrowy wegański obiad. Falafele w nieco lżejszej wersji niż tradycyjne, ponieważ zamiast smażenia są upieczone w piekarniku. Nie jest to klasyczna wersja falafela, ponieważ poza ciecierzycą znajduje się w nich także zielony groszek, dzięki czemu mają nie tylko ciekawy smak ale i zachęcający kolor. Dodatkowo nie żałowałam cynamonu do przyprawienia falafeli, wyszły dzięki temu bardzo
HealthyCreationsspodzie umieścić czekoladowo-kokosową masę z perełek tapioki, która powinna być jeszcze ciepła. Po ostudzeniu torcik schłodzić w lodówce - do momentu całkowitego stężenia masy. Ozdobić według uznania. (*) W wersji wegańskiej do dekoracji polecam bitą śmietanę z mleczka kokosowego - klik . Bitą śmietanę można też wymieszać z uprzednią rozpuszczoną czekoladą. Daktyle , mąka migdałowa , wiórki i mleczko kokosowe oraz perełki z tapioki
Di gotujeKasza z warzywami czyli klasyka kuchni wegańskiej. Idealna do zabrania w pudełku do pracy lub szkoły. Czytaj więcej
Kasia Sarnagoji , a ich cukier kokosowy osłodził masę jaglaną. Ciacho przygotowałam w mniej więcej 30 minut. Wyszło smaczne, kremowe, z dość mocno kleistą masą, za sprawą kaszy. Jest bezglutenowe i wegańskie . Spód: 50 g jagód goji (Inna Bajka) 50 g suszonej morwy (Inna Bajka) 50 g masła orzechowego 20 g tahini 1 łyżka kakao surowego (Inna Bajka
Zdrowie na języku :Plodówki szpinak i jarmuż. Teraz to ona króluje w daniach z zieleniną. Często decyduję się na zupę. Bardzo lubię zjeść na śniadanie taki talerz zielonej mikstury. Ostatnio była to wegańska zupa-krem: Czytaj więcej
Kasia SarnaCukinia to bardzo zdrowe warzywo, dlatego warto używać jej w wielu daniach. Postanowiłam zrobić pyszne ciasto z cukinią oraz wykorzystać ją do warzywnego nadzienia. Zapraszam //
Via Gustozestawem surówek, albo dodatek do pity czy arabskiego chlebka. Świetnym dodatkiem jest sos jogurtowy lub sos tahini na bazie pasty sezamowej – złagodzi on intensywny i ostry smak kotlecików. Wegańska alternatywa w krajach arabskich dla klasycznego kebaba. Smakuje genialnie! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 20 szt ) * sucha ciecierzyca – 400 g * sól – ok. 2 płaskie łyżeczki * duża cebula
Ostra na Słodkotaki podstawowy z dodatkiem liści szpinaku i ziaren chia . Ten koktajl uwielbiam i ogromnie go polecam . Do przepisu dołączam filmik , który jest dostępny na końcu przepisu. Ten koktajl jest wegański :-) * * * Składniki (około 1 litr koktajlu): 2 banany 1 jabłko 1 gruszka 1 pomarańcza 1 garść szpinaku pół łyżeczki ziaren chia 1 łyżka syropu klonowego ok. 1 szklanka wody Wykonanie
Kawa z mlekiemPotrzeba matką wynalazków... Tak, popełniłam dziś ten przepis bo chodziło za mną coś czekoladowego. Eksperyment przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, śmiem nawet twierdzić, że jest to najlepsze wegańskie brownie ever. Ciasto jest mega czekoladowe, nie jest ciężkie i śmiało można sięgnąć po kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia - słodzone jest daktylami i niewielką ilością ksylitolu. Spróbujcie i koniecznie podzielcie się opinią
Domowa Cookierenka AgiZnudziły się Wam zwykłe koktajle? Jeśli tak to smoothie bowl będzie dla Was idealne! Ten gęsty koktajl podany w misce z ulubionymi dodatkami to
wegujemyWegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem Składniki: makaron z czerwonej soczewicy świeży szpinak rukola prażony słonecznik oliwa z oliwek ocej jabłkowy sól Makaron ugotowałam, słonecznik uprażyłam (na suchej patelni). Danie szybkie, smaczne i zdrowe
nietadietaAromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą Jest to pomysł na zdrową, pożywną oraz wegańską sałatkę na wynos z zamiarem zadowolenia studenckiego i bardzo wymagającego podniebienia podczas lunchu. Czy zostanie ono uradowane, to zdolne i kochane podniebienie? Odpowiedź brzmi tak: pusta micha ;). Zapraszam: Skladniki: 300 g ugotowanej uprzednio ciecierzycy 100 g ugotowanej kaszy quinoa 2 marchewki
Wino Francja Kuchnia