FALAFEL – kuchnia arabska

FALAFEL – kuchnia arabska

FALAFEL – kuchnia arabska

Przepis na : obiad

Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką zarówno soczewicy , jak i ciecierzycy . Zupy/ kremy, kotlety, farsze, hummusy albo inne pyszności z grochu wprost uwielbiam! Dziś pokażę Wam jak robię przepyszny falafel z ciecierzycy – tak pyszny, jak jadłam w Egipcie! Smażone kulki z ciecierzycy są bardzo popularne w krajach arabskich. Idealne jako samodzielny obiad z zestawem surówek, albo dodatek do pity czy arabskiego chlebka. Świetnym dodatkiem jest sos jogurtowy lub sos tahini na bazie pasty sezamowej – złag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.