jest pry tym tak cudownie pyszne – uwielbiam je! Przygotowałam dla Was dzisiaj jego wersję kokosową – spróbujecie to mango lassi kokosowe? Mango Lassi kokosowe Ilość porcji: 2 Rodzaj: bez cukru, wegańskie, bez glutenu Składniki: 200 ml mleczka kokosowego … Artykuł Mango Lassi kokosowe pochodzi z serwisu
Flymetothespoonoczyszczonej - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią - 1 szklanka jogurtu sojowego (my użyliśmy niesłodzonego Alpro) - 3 łyżki świeżego soku pomarańczowego - 1/4 szklanki aquafaby - 3/4 szklanki rozpuszczonego wegańskiego masła (olej kokosowy lub olej również powinny dać radę) - 6 łyżek cukru - 10 łyżek świeżego soku pomarańczowego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie
Roślinożerni urlopowiczegrillowany w słono – słodkim sosie węgorz, przygotowywany tzw. metodą kabayaki. Dla tych, co chcieliby spróbować tej potrawy, ale nie mają ani węgorza, ani nie znają tej metody przygotowałam wegańską wersję, w której rybę zastępuje umiejętnie … bakłażan, … Artykuł Bakłażan w sosie unagi pochodzi z serwisu
Flymetothespoonszarpany chlebowiec fantastycznie naśladuje rwaną świnkę. Taka kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą to pełnowartościowe śniadanie na wypasie. Pokochasz! Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą Rodzaj: wegańskie Czas przygotowania: 10 minut + … Artykuł Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu
FlymetothespoonCoś innego, ale identycznego jak w wersji z wykorzystaniem mięsa zwierzęcego. Zachęcam do przygotowania wegańskiego spaghetti z użyciem roślinnego mielonego od Roślinna Manufaktura ! Składniki: 140g roślinnego mielonego 50g suchego makaronu spaghetti 10g koncentratu pomidorowego 5ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron. Gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem usmażyć
Truskawkowa Fiestakapustą. Koniecznie przygotujcie mineralny bulion orientalny. Jest on źródłem cennych minerałów, wspaniale rozgrzewa i daje uczucie sytości. Oprócz zup w książce znajdziemy również leniwe na milion sposobów, soccę, bigos wegański czy tadżin warzywny. Polecam bardzo buraczane fuczki, placuszki z kiszonej kapusty i buraków. Są łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Jarzynova Jednogarnkowa to cztery pory roku i mnóstwo przepisów
Tajemnice SmakuDiety wegańskie, wegetariańskie i roślinne stają się coraz bardziej popularne, a i jedzenie, które się do nich zalicza, jest coraz pyszniejsze! Stopniowe zyskuje nawet uznanie niejednego mięsożercy. Doświadczonych, początkujących i aspirujących roślinożerców (ale mięsożerców też!) zachęcamy do odwiedzenia Browaru Mieszczańskiego - ul. Hubska 44 - we Wrocławiu 22-23 maja. Odbędzie się wtedy festiwal zorganizowany specjalnie dla nich: Vegan StrEAT Festival! Dużo
COOKMAGAZINEKiedy mamy ochotę oderwać się trochę od monotonii w kuchni,... Artykuł SEZONOWA WEGAŃSKA KUCHNIA ŻYDOWSKA – WARSZTATY KULINARNE – ZOOM 23.04.21 pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEProste, mięciutkie ciasteczka bananowe. Idealnie sprawdzają się na przekąskę lub śniadanie. Ciastka są wegańskie, nie zawierają też dużo cukru, bo słodyczy nadaje banan i czekolada :) Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie wypieki to opcjonalnie można je dosłodzić np. syropem z agawy/klonowym lub innym słodzikiem. Ciasteczka można też urozmaicić o inne dodatki np. wiórki kokosowe, czy orzechy. Składniki (8-10 ciastek
Healthy food explorersezamem i dynią oraz pysznym tahini . Ten baton nie wymaga pieczenia i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Ta zdrowa przekąską zapewni nam satysfakcje na długo. Baton jest bez glutenu , wegański i bez cukru . Ten baton będzie naszą zdrową obsesją! FIT BATONY Z PROSEM EKSPANDOWANYM! The post Fit batony z prosem ekspandowanym. appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny
Zdrowy Styl JoannyAleksandra Course: Przystawki Difficulty: średnia Liczba porcji 6 porcje Czas przygotowania 50 minutes Składniki Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz Tarta z botwinką wegańskie ciasto francuskie 1 pęczek botwinki garść rukoli 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (opcjonalnie do wchłonięcia soku z botwinki) sól i pieprz czarny do smaku Szybki sos czosnkowy
Heca w kuchnipłatków owsianych (można użyć innych np. jaglanych, jęczmiennych) 2 średnie banany 50 g gorzkiej czekolady (oczywiście może być każda inna, ale gorzka jest wegańska) 120 g masła orzechowego (ulubionego) 75 g syropu klonowego/z agawy/ryżowego/daktylowego/*miodu w wersji wegetariańskiej szczypta soli nie zaszkodzi, jak również dodatek cynamonu, kardamonu, imbiru Przygotowanie: Banany rozgnieć widelcem, wymieszaj z płatkami, masłem orzechowym, syropem
greenscarfdojrzałe brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzały żółty melon 125 g jeżyn 300 g truskawek Sałatkę nakładać do miseczek. Można podawać z kleksem jogurtu naturalnego (pominąć w wersji wegańskiej) i chrupiącym, dmuchanym orkiszem (lub kaszą jaglaną w wersji bezglutenowej). Czytaj więcej: Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym sokiem z truskawkami i jeżynami The post Sałatka z owoców tropikalnych z naturalnym
Moja Delicja