zdjęciach pierogi ruskie z tofu -> smakują jak te z twarogiem i ziemniakami oraz danie gulaszowe z ciecierzycą i warzywami podawane z ryżem i surówką z kapusty. Na deser wegański kopiec kreta -> rewelacja. Jak dla mnie, smakuje lepiej niż tradycyjny
Qlinarnie i Qlinarniebanalnie w wykonaniu i wystarczy niecałe 15 minut, aby były gotowe! Idealnie sprawdzą się jako przekąski na wieczór z przyjaciółmi. Ja postawiłam na fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka... Składniki
Kuchnia MagdaLenySwego czasu to ciasto robiło furorę na wegańskich grupach kulinarnych i przyznam szczerze, że nie wiem od kogo ten przepis wyszedł. Poszłam za tłumem i również skosztowałam tej kakaowo-kokosowej zebry - z pewnością jest warta tego, aby przepis dalej puszczać w świat :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaprzygotowaniu. Smakiem podbiło już nie jedno serducho. Czas na podbicie Waszych serc. 200 g dyni hokkaido lub piżmowej 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka masła klarowanego ( w wersji wegańskiej może być olej roślinny) 2 łyżki stałej części mleka kokosowego Dynię obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni topimy masło i podsmażamy na nim dynię. Gdy lekko się zrumieni dodajemy przeciśnięty przez
Kucharzycakucharzy tyle nazw. Taki oszukany podobno wege “smalec”. Spotkałam się z nazwą wegański smalec choć prawdziwy smalec każdy chyba dobrze zna.. A więc pasta z fasoli, smarowidło na kanapki, ważne że smaczne i nieco podobne w smaku do oryginału. Z suszonymi śliwkami czy kaszą mówią, że pycha, wierzę, bo lubię takie pasty-smarowidła, ale jeszcze przede mną
Zasmakuj Kuchniczekoladowe ciasto smakuje przecudownie! Jest to jedno z najlepszych ciast w wersji wegańskiej, jakie udało mi się upiec. Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go próbować. Każda warstwa jest idealnie dopracowana, przez co razem tworzą przesmaczną całość. Tak dobry efekt udało mi stworzyć także dzięki roślinnym produktom na bazie kokosa marki Nature's Charm . Ich kokosowe mleczko skondensowane nadało pysznej słodyczy
Zdrowie na języku :Pbardzo dużo... więc kombinuję :) Jeżeli zrobiliście już kisiel z suszu i nadal macie go sporo zróbcie z niego trufelki! Są bardzo dobre, sycące i zdrowe! Wegańskie, bez pieczenia, bez laktozy, bez glutenu, PYSZNE :) Jeżeli Wasz susz jest mało słodki koniecznie dodajcie do niego odrobinę miodu lub wcześniej zalanych wrzątkiem, zblendowanych daktyli. Zamiast mąki kokosowej możecie użyć mąki
CzarnawisienkaMak jest jednym z tych składników, które w pełni kojarzą się ze Świętami Bożego Narodzenia. Na pewno większość z Was piecze pyszne makowce, dlatego moją
Via Gustocały słoiczek szczęścia: 200 g płatków jaglanych 3-4 łyżeczki masła orzechowego 3-4 łyżeczki przyprawy piernikowej 2-3 łyżeczki kawy orzechowej 2 łyżeczki cynamonu 50 g ciasteczek (wegańskich ofc) kilka łyżeczek cukru lub innego słodzidła KROK I: Przygotowujemy kawowy napar. Kawę orzechową zalewamy niewielką ilością ciepłej, ale nie wrzącej wody. KROK II: Płatki jaglane zalewamy ciepłą wodą
Kuchnia EllieProste placuszki orkiszowe wzbogacane w dodatkową porcję białka w postaci wegańskich protein od marki Plantforce ze sklepu Siła Roślin . Są smaczne, nie stwarzają problemów podczas przygotowania, świetnie smakują z duszonymi śliwkami. Odnośnie użytego białka przypominam, że jest to produkt dobrej jakości, z czystym składem oraz adekwatną i bardzo przystępną ceną. Zatem jeżeli poszukujesz białka w proszku
Zdrowie na języku :Plaurowy, ziele angielskie i duszę pod przykryciem 10 minut. Na koniec fasolkę, oliwki,pasatę i duszę jeszcze 10 minut. Gulasz posypuję posiekaną natką pietruszki i dokładnie mieszam. Artykuł WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu Kukułeczki
KukuleczkiBounty... czyli połączenie czekolady i kokosu... w wersji rolady bez pieczenia. Dodatkowo jest to zdrowsza wersja Bounty, gdyż nie zawiera ona białej mąki, dodatku cukru i jest bezglutenowa oraz wegańska. Czego chcieć więcej! Słodzona jest bananem oraz syropem daktylowym (można go zastąpić syropem z agawy lub miodem), a zamiennikiem białej mąki jest mąka kokosowa, którą można spożywać na surowo
Kuchnia MagdaLenyIdealne połączenie czekoladowego brownie z gęstym i słodkim, orzechowo-cynamonowym sernikiem . Wegańskie, zrobione na bazie płatków jaglanych i puree z dyni piżmowej. W sam raz na jesienno-zimowe popołudnie. Skusisz się? Składniki: 1 dynia piżmowa 2 szklanki płatków jaglanych 1 szklanka płatków owsianych szklanka mleka sojowego 1,5 szklanki cukru (może być inny dowolny zamiennik jak np. ksylitol
Kuchnia Elliesyropu klonowego** Do posypania: Posiekany szczypiorek lub świeża kolendra ok. 2 łyżki Garść posiekanych orzechów nerkowca lub orzeszków ziemnych *w wersji bezglutenowej użyj odpowiedniego sosu sojowego ** w wersji wegańskiej użyj syropu klonowego Przygotowanie: Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Sos: imbir obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach, czosnek obrać i posiekać. Dodać pozostałe składniki sosu. Wszystko dokładnie
Fabryka pomysłów