dotarłem do altanki musiałem zrobić już sesje w pełnym słońcu... :) Wczoraj w ten gorący upalny dzień Aga zaserwowała na obiad kaszę z cukinią, kabaczkiem i pieczarkamie - taki warzywny mix - wegański obiad! Podczas upałów zazwyczaj nie chce się jeść, a już tym bardziej stać przy kuchni. Dlatego warto zrobić coś szybkiego i prostego i zająć się czymś przyjemniejszym
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDieta bezmleczna nie oznacza, że musimy zrezygnować z ciast i słodyczy! Możemy zrobić nawet roślinną wersję sernika na zimno. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik
Dieta bez mlekarzed Wami moje nowe dzieło, czyli najlepszy wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej! Pyszny spód z daktyli i amarantusa, do tego kremowa masa jaglana przygotowana na mleku kokosowym i migdałowym oraz ekspresowa konfitura z borówek i nasion chia. Jest boski, mówię Wam! Ciacho oczywiście jest wolne od nabiału, glutenu i cukru, więc możemy zajadać się nim bez wyrzutów sumienia
Food Squaredawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich klopsików na bazie kaszy jaglanej. Śródziemnomorski charakter klopsików dopełnia tu dodatek suszonych pomidorów, czosnku, orzechów włoskich oraz świeżych i suszonych ziół. Ten bezmięsny przysmak jest niezwykle prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i interesująco się prezentuje
Even Better FoodWegańskie placki z kalafiora są naszym ulubionym daniem wakacyjnym. Genialnie proste w przygotowaniu, przepyszne i nie wymagające wielu składników. Ileż to razy zaczynałam coś gotować i okazywało się, że nie mam akurat cytrynowego pieprzu, kaparów lub karczochów. Z upodobaniem zastępowałam każdy brakujący składnik innym podobnym, chociażby tylko z nazwy. Efekt końcowy, chociaż
dolcevitainmykitchenjest suche, tj. nie będzie suche na wiór, ale czy nie pływa. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce. Artykuł Jaglanka z gruszką i imbirem, czyli lekkie bezglutenowe wegańskie ciasto. pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfCiastka może nie są najpiękniejsze, ale uwierzcie - smakują rewelacyjnie. Idealnie łączą słodką czekoladę z lekko słonymi pistacjami i... obłędnie pachną! W wersji wegańskiej należy użyć odpowiedniej czekolady, a w wersji bezglutenowej dodatkowo płatków bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! (około 20 sztuk) 2 szklanki mąki owsianej (1 szklanka = 250 ml; u mnie Radix-Bis ) 3/4 szklanki cukru trzcinowego (u mnie Radix
Di gotujeMamy teraz sezon na cukinie, w sumie to wegusy teraz mają naprawdę dobrze, bo mamy dostęp do praktycznie każdego warzywa jakie nam się wymarzy. Cukinie są
greenscarfczuć posmak soi, mi to akurat nie przeszkadza), nie jest biały, jak na zdjęciu, tylko w kolorze jasnobeżowym Kliknij tutaj po więcej informacji nt. wegetariańskich i wegańskich produktów z Kauflandu . Tahini with coconut and fruit Light and tasty dessert for the summer. Mix tahini (1 or 2 portions) with 1 tin of very cold coconut milk, brown
Qlinarnie i Qlinarnieostrej papryki lub czosnek granulowany. Podczas pieczenia chipsów w piekarniku trzeba być dosyć czujnym, aby ich nie spalić. Jest to także fajna przekąska dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej, wegańskiej, wegetariańskiej i wielu innych. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji spróbować chipsów z jarmużu – gorąco polecam. Składniki 100 g jarmużu 2 łyżki oliwy z oliwek Ulubione przyprawy np. 1 łyżeczka
Programista w kuchniJednak największą zmianą jest fakt, że gotuję do na mleku kokosowym z dodatkiem wanilii i kardamonu (niekiedy zamiennie z cynamonem). Sprawia to, że pudding jest nie tylko zdrowszy i wegański, ale również jeszcze lepszy w smaku. W sezonie proponuję podać go z grillowanymi brzoskwiniami lub morelami. Wypróbujcie koniecznie! * SKŁADNIKI na 6 porcji 3 dojrzałe brzoskwinie 250 g ryżu krótkoziarnistego
Food SquareBardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego
Via GustoJeśli lubicie lody i jesteście miłośnikami czekolady to dziś mam coś dla Was. Pyszny wegański domowy deser, do którego przygotowania potrzebne są tylko dwa składniki. Wystarczy mleczko kokosowe i czekolada deserowa, aby w chwilę mieć domowe lody czekoladowe. Oczywiście możecie też dodać do nich swoje ulubione dodatki, dosłodzić według gustu lub zamienić czekoladę deserową na gorzką
wegujemylepszego jak chłodnik ;) a do jego zrobienia wystarczy kilka składników i najważniejsze, że nie trzeba gotować. Chciałam się więc z Wami podzielić przepisem na całkowicie bezglutenowy, bez laktozy, wegański chłodnik. Do jego zrobienia wykorzystałam Barszcz Czerwony Krakus, czarne porzeczki, mleko kokosowe i quinoę do zagęszczenia. Do ozdoby użyłam "kawior" z czarnej porzeczki i agaru, kiełki buraka, liście czerwonego szczawiu
Quinoa Raz!ozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi ), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma sobie równych! W ogóle uważam, że słonecznik to idealna baza do wszelkich past kanapkowych. W połączeniu z dynią, czy suszonymi pomidorami jest wręcz uzależniający. W wersji „tuńczykowej” za rybny smak odpowiadają: pasta miso, olej lniany
Food Square