wegańskie - 10389 przepisów (strona:216/693)

Kasza gryczana z cukinią i pieczarkami 222

dotarłem do altanki musiałem zrobić już sesje w pełnym słońcu... :) Wczoraj w ten gorący upalny dzień Aga zaserwowała na obiad kaszę z cukinią, kabaczkiem i pieczarkamie - taki warzywny mix - wegański obiad!      Podczas upałów zazwyczaj nie chce się jeść, a już tym bardziej stać przy kuchni. Dlatego warto zrobić coś szybkiego i prostego i zająć się czymś przyjemniejszym

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wegański sernik malinowy bez pieczenia 321

Dieta bezmleczna nie oznacza, że musimy zrezygnować z ciast i słodyczy! Możemy zrobić nawet roślinną wersję sernika na zimno. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik

Dieta bez mleka
Sernik na zimno z kaszy jaglanej z musem z borówek 146

rzed Wami moje nowe dzieło, czyli najlepszy wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej! Pyszny spód z daktyli i amarantusa, do tego kremowa masa jaglana przygotowana na mleku kokosowym i migdałowym oraz ekspresowa konfitura z borówek i nasion chia. Jest boski, mówię Wam! Ciacho oczywiście jest wolne od nabiału, glutenu i cukru, więc możemy zajadać się nim bez wyrzutów sumienia

Food Square
Jaglane klopsiki z oliwkami 193

dawniej nie przepadałam za oliwkami, o tyle obecnie mogłabym jeść je nieustannie. W swoim niezaspokojonym apetycie na oliwki postanowiłam uczynić z nich wnętrze wegańskich klopsików na bazie kaszy jaglanej. Śródziemnomorski charakter klopsików dopełnia tu dodatek suszonych pomidorów, czosnku, orzechów włoskich oraz świeżych i suszonych ziół. Ten bezmięsny przysmak jest niezwykle prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i interesująco się prezentuje

Even Better Food
Wegańskie placki z kalafiora 300

Wegańskie placki z kalafiora są naszym ulubionym daniem wakacyjnym. Genialnie proste w przygotowaniu, przepyszne i nie wymagające wielu składników. Ileż to razy zaczynałam coś gotować i okazywało się, że nie mam akurat cytrynowego pieprzu, kaparów lub karczochów. Z upodobaniem zastępowałam każdy brakujący składnik innym podobnym, chociażby tylko z nazwy. Efekt końcowy, chociaż

dolcevitainmykitchen
Jaglanka z gruszką i imbirem, czyli lekkie bezglutenowe wegańskie ciasto. 207

jest suche, tj. nie będzie suche na wiór, ale czy nie pływa. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce.     Artykuł Jaglanka z gruszką i imbirem, czyli lekkie bezglutenowe wegańskie ciasto. pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciastka owsiane z pistacjami i czekoladą (bez jajek, mleka, masła) 122

Ciastka może nie są najpiękniejsze, ale uwierzcie - smakują rewelacyjnie. Idealnie łączą słodką czekoladę z lekko słonymi pistacjami i... obłędnie pachną! W wersji wegańskiej należy użyć odpowiedniej czekolady, a w wersji bezglutenowej dodatkowo płatków bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! (około 20 sztuk) 2 szklanki mąki owsianej (1 szklanka = 250 ml; u mnie Radix-Bis ) 3/4 szklanki cukru trzcinowego (u mnie Radix

Di gotuje
Ciasto pistacjowe z cukinią oraz nutą cytrynową 161

Mamy teraz sezon na cukinie, w sumie to wegusy teraz mają naprawdę dobrze, bo mamy dostęp do praktycznie każdego warzywa jakie nam się wymarzy. Cukinie są

greenscarf
Tahina z kokosem i owocami, co nowego wege w Kauflandzie? 177

czuć posmak soi, mi to akurat  nie przeszkadza), nie jest biały, jak na zdjęciu, tylko w kolorze jasnobeżowym Kliknij  tutaj  po więcej informacji nt. wegetariańskich i wegańskich produktów z Kauflandu . Tahini with coconut and fruit Light and tasty dessert for the summer. Mix tahini (1 or 2 portions) with 1 tin of very cold coconut milk, brown

Qlinarnie i Qlinarnie
Chipsy z jarmużu 126

ostrej papryki lub czosnek granulowany. Podczas pieczenia chipsów w piekarniku trzeba być dosyć czujnym, aby ich nie spalić. Jest to także fajna przekąska dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej, wegańskiej, wegetariańskiej i wielu innych. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji spróbować chipsów z jarmużu – gorąco polecam. Składniki 100 g jarmużu 2 łyżki oliwy z oliwek Ulubione przyprawy np. 1 łyżeczka

Programista w kuchni
Pudding ryżowy z kardamonem i grillowanymi brzoskwiniami 117

Jednak największą zmianą jest fakt, że gotuję do na mleku kokosowym z dodatkiem wanilii i kardamonu (niekiedy zamiennie z cynamonem). Sprawia to, że pudding jest nie tylko zdrowszy i wegański, ale również jeszcze lepszy w smaku. W sezonie proponuję podać go z grillowanymi brzoskwiniami lub morelami. Wypróbujcie koniecznie! * SKŁADNIKI na 6 porcji 3 dojrzałe brzoskwinie 250 g ryżu krótkoziarnistego

Food Square
ORKISZOWE PIEROGI z soczewicą, pieczarkami i papryką 208

Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego

Via Gusto
2-SKŁADNIKOWE LODY CZEKOLADOWE 432

Jeśli lubicie lody i jesteście miłośnikami czekolady to dziś mam coś dla Was. Pyszny wegański domowy deser, do  którego  przygotowania potrzebne są tylko dwa składniki. Wystarczy mleczko kokosowe i czekolada deserowa, aby w chwilę mieć domowe lody czekoladowe. Oczywiście  możecie też dodać do nich swoje ulubione dodatki, dosłodzić według gustu lub zamienić czekoladę deserową na gorzką

wegujemy
Chłodnik buraczano - porzeczkowy z quinoą i "kawiorem" z czarnej porzeczki 162

lepszego jak chłodnik ;) a do jego zrobienia wystarczy kilka składników i najważniejsze, że nie trzeba gotować. Chciałam się więc z Wami podzielić przepisem na całkowicie bezglutenowy, bez laktozy, wegański chłodnik. Do jego zrobienia wykorzystałam Barszcz Czerwony Krakus, czarne porzeczki, mleko kokosowe i quinoę do zagęszczenia. Do ozdoby użyłam "kawior" z czarnej porzeczki i agaru, kiełki buraka, liście czerwonego szczawiu

Quinoa Raz!
Grzanki z „tuńczykową” pastą ze słonecznika 162

ozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi ), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma sobie równych! W ogóle uważam, że słonecznik to idealna baza do wszelkich past kanapkowych. W połączeniu z dynią, czy suszonymi pomidorami jest wręcz uzależniający. W wersji „tuńczykowej” za rybny smak odpowiadają: pasta miso, olej lniany

Food Square