czyli około 1,5 kg 100-200 g szpinaku pęczek świeżej mięty puszka 400 ml mleka kokosowego *tylko gęsta część, czyli około 300 g tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml wegańskiego „miodu”, czylu syropu ryżowego, z tapioki, agawy Przygotowanie: bardzo dokładnie wszystko (z wyjątkiem czekolady) zblenduj Blender ręczny może sobie nie poradzić z ujednoliceniem koloru, ja ogarnęłam temat(...)dodaj w całości. Wstac całość do zamrażalnika na minimum 3 godziny. Smacznego! Moje Miśki nie mogły się doczekać i jedli lody zamrożne w połowie Artykuł Miętowo-szpinakowe wegańskie lody z czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfKokosanki to ciastka, które jak sama nazwa wskazuje składają się głównie z kokosa. Stworzyłam ich wegańską wersję, która jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki! Ciastka przełożyłam dżemem, co dodało lekkiego orzeźwienia, ale możesz też wykorzystać na przykład ulubiony krem, czy masło orzechowe. // Składniki: 150 g wiórków kokosowych 100 g cukru 50 g mąki
Via Gustobędę mieć pod ręką. Do sypkiej mieszanki z tego przepisu wystarczy dodać mleko sojowe, poczekać 10 minut i można cieszyć się pysznymi pankejkami. WEGAŃSKIE PANKEJKI - GOTOWY MIX Z PŁATKÓW OWSIANYCH Składniki: 500g bardzo dobrze zmielonych płatków owsianych (można też użyć gotowej mąki owsianej lub zwykłej maki pszennej) 2,5 łyżki proszku do pieczenia
wegujemyAhoj! Wracamy do Was po ponad rocznej przerwie. Mieliśmy trochę problemów z wolnym czasem oraz sprzętem fotograficznym. Nie chcieliśmy nic robić na siłę, więc podczas nieobecności
Bananowe PoleCiasto kakaowo – kokosowe z pestkami bez cukru, bez glutenu, wegańskie – Na „ Zdrową Środę ” przygotowałam dzisiaj smaczne, proste do zrobienia ciasto z bananów, daktyli i pestek słonecznika, dyni. Powstała zdrowa, sycąca przekąska, bez pieczenia. Chodź jest kaloryczna to nie mam wyrzutów sumienia kiedy ją podjadam :), nie ma białego cukru. Deser ładnie się kroi, więc bez problemu możemy go zabrać na wycieczką(...)piknik. Polecam… Ciasto kakaowo – kokosowe z pestkami bez cukru, bez glutenu, wegańskie Składniki: Warstwa kakaowa: 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/2 szklanki pestek dyni 100g suszonych daktyli 1/2 szklanki kakao bez cukru 1 szklanka mąki kokosowej 3 nieduże, dojrzałe banany Warstwa kokosowa: 100g wiórków kokosowych 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego Warstwa kakaowa: 1. Daktyle zalać ciepłą wodą
Mała CukierenkaWegańskie ciasto pomarańczowo – marchewkowe. Chciałabym podrzucić Wam przepis na proste ciasto pomarańczowo – marchewkowe w wersji: bezglutenowe, bezmlecznej i bez jajek. Prosty, smaczny i z miejsca spałaszowany przez moje Artykuł Wegańskie ciasto pomarańczowo – marchewkowe. pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOZdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami takimi jak: daktyle, żurawina, orzechy włoskie i orzechy nerkowca. Pyszna, zdrowa, wegańska przekąska bez białego rafinowanego cukru, bez glutenu (w diecie BG należy użyć płatków owsianych bezglutenowych, a w przypadku diety wegańskiej – bez miodu) i bez pieczenia. Batony lubię trzymać w zamrażalniku. Po wyjęciu z niego nie są zmrożone
Moja DelicjaMakaron z sosem „serowym” to jeden z moich, bardzo udanych, eksperymentów kulinarnych. Taki obiad robi się w ekspresowym tempie, a dzieciaki zajadają się nim
Dieta bez mlekadość dawna mam w planach zrobić "nernik", czyli wegański odpowiednik sernika z orzechów nerkowca, ale jakoś ostatnio brak u mnie tych orzechów, więc pomysł odkładam na bok 😂 Za to postanowiłam zrobić coś podobnego, a nerkowce zamienić na migdały , dokładnie białe, czyli blanszowane. A jeszcze precyzyjnie na masło orzechowego z tychże orzechów od marki Terrasana . Pierwszy raz miałam okazję(...)ilością 😂, choć po malutkim kawałku i tak ma się dość, bo jest bardzo sycące), delikatnie słodkie. Kakaowy spód z masą migdałowo-kokosową pasuje idelanie, tworząc przepyszny i zgrany duet - wegański, bezglutenowy, bez cukru białego. Przy okazji bardzo polecam wszystkie ekologiczne masła orzechowe marki Terrasana . Są bajecznie przepyszne, a w środku znajdziecie tylko orzechy. Masła tej marki należą do moich
Zdrowie na języku :Pporannych owsianek na omlety w wersji na słodko. Zawsze te same proporcje, tylko rodzaje mąk zmieniam i dodatków 😄 Ale, niedawno wpadło w moje ręce wysokiej jakości waniliowe białko wegańskie Plantforce ze sklepu silaroslin.pl . Jest to białko, które pod względem smakowym zadowala w 100% i w ogóle nie poczujesz, że jest zrobione wyłączanie na bazie roślinnych składników, a nawet słodzone stewią(...)Bardzo je lubię, więc zrobiłam z jego udziałem wegańską wersję omleta, dokładnie owsianego. Przepis bardzo prosty, przygotowanie tym bardziej. A efekt świetny! Omlet jest słodko-waniliowy dzięki obecności białka, chrupiący z wierzchu, a w środki odznacza się niecko kleistą konsystencją ❤ Składniki: 60 g mąki płatków owsianych 1 miarka (20 g) waniliowego białka roślinnego Plantforce (Siła Roślin) 1 łyżeczka nasiona
Zdrowie na języku :Ppełnych chrupiących orzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła w wersji niewegańskiej (tłuszcz powinien być w temperaturze pokojowej) 45 g cukru kokosowego / miałkiego cukru trzcinowego (nierafinowanego) / ksylitolu 35 g orzechów laskowych, zmielonych na mąkę 60 g jogurtu roślinnego / zwierzęcego w wersji niewegańskiej
Even Better Foodwiem jak wam ale mnie się kawałki selera naciowego kojarzą z krewetkami... 😁 Składniki: 7 łodyg selera naciowego puszka ananasa puszka kukurydzy łyżka natki pietruszki majonez (weganie użyją swojego majonezu wegańskiego) Wegańskie krewetki Przygotowanie: Łodygi selera myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w 0,5cm talarki. Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w słupki. Kukurydzę dobrze odsączamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowietradycyjną babką. Jest ciężkie i wilgotne, a do tego bardzo proste w wykonaniu- nie trzeba posiadać nawet miksera, gdyż wszystkie składniki mieszamy łyżką i gotowe! Można wykonać również wegańską wersję tej babki, należy tylko pominąć w przepisie białą czekoladę. To przykład, że babka wielkanocna nie musi być nudna 😉 Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mleka(...)przez ok. 40-50 min. Następnie studzimy. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie polewamy nią ostudzoną babkę. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Rada: 1) Jeżeli ciasto ma być typowo wegańskie to pomijamy białą czekoladę. Ciasto możemy wtedy oprószyć po wierzchu cukrem pudrem. 2) Jeżeli nie posiadamy oleju kokosowego możemy go zamienić na zwykły olej roślinny, np. na rzepakowy lub słonecznikowy
Kuchnia MagdaLenyKokosowy wegański pudding z tapioką i mango to moje ostatnie kulinarne odkrycie! Te małe przezroczyste kuleczki ugotowane w mleczku kokosowym tworzą idealne połączenie z aromatycznym musem z mango. Do osłodzenia deseru użyłam cukru koksowego, dlatego pudding nie jest idealnie biały. Parę słów o tapioce Tapioka to nic innego jak kasza z manioku. Maniok to egzotyczna roślina jadalna, która pochodzi(...)Kwasy tłuszczowe nasycone - 0.005 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 0.005 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0.003 g Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Kokosowy wegański pudding z tapioką i mango Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 1/2 szklanki tapioki 400 ml wody 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej szczypta kardamonu 2 łyżki cukru kokosowego
Kulinarne przygody Gatitybazie jogurtu. Jest to tani wegetariański obiad. Gotowanie bez mięsa jest łatwe. Wegetariańskie potrawy wprowadzają urozmaicenie do codziennej diety. Przemysł bezmięsny wyrósł na potęgę. Oferuje mnóstwo wegetariańskich i wegańskich produktów ale czasami o wątpliwej jakości. Bardzo lubię jeść jarsko i surowo oceniam wegańskie produkty, bo zastąpienie mięsa i tłuszczów wątpliwej jakości węglowodanami nie jest dla mnie zdrową i pożywną obcją
codojedzenia