plastrami szynki Składniki: 5 jaj 30 dag żółtego sera 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 puszki groszku konserwowego 5-6 plastrów szynki 3 łyżki chrzanu 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu sól pieprz koperek Wykonanie: Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Groszek i kukurydzę osączam z zalewy. Ser ścieram na tarce jarzynowej o średnich
Bea(u)ty kitchenduszone pieczarki. Całość solimy i pieprzymy, po czym dobrze mieszamy w jedną masę (wtedy można dodać pokrojone drobne kawałki szynki). Ser kroimy na drobniejsze kawałki, po czym wkładamy go do mocnego woreczka, który umieszczamy w garnku z gotującą się wodą. Po około 5 minutach sprawdzamy czy ser jest już miękki. Jeśli tak, wyjmujemy go z woreczka i zlepiamy w jedną
Smakowy RajPonieważ śniadanie może być królewskie proponuję pyszne grzanki z ulubionymi dodatkami... SKŁADNIKI: 2 kromki chleba razowego 1 jajko szynka pokrojona w paski starty ser na grubych
Kuchnia Beatykoszyczków: 12 plasterków szynk parmeńskiej i/bekonu/boczku 6 jajka sól i pieprz do smaku W każdej foremce układamy plasterki szynki, tak, by tworzyły rodzaj koszyczka. Zapiekamy je 20minut w 180-200 stopniach C...Gdy koszyczki sie pieką ,gotujemy posolona wodę w rondelku..Na wrzątek wbijamy po jajku i łyżką tworzymy kule.Gotowe miseczki wyciągamy z piekarnika i wkładamy w nie po jajku
w mojej kuchnimakaronu ( literki, ryz ) 300 g szynki konserwowej ( w kawalku) puszka kukurydzy puszka ananasow 1 papryka swieza 3 ogorki konserwowe pieprz sol majonez Makaron gotujemy wedle przepisu, odlewamy wode i pozostawiamy do ostygniecia Szynke. papryke, ogorki i ananas kroimy w drobna kostke Dodajemy kukurydze i makaron Doprawiamy pieprzem i sola Wszystkie
Klaudynkowa kuchniaSkładniki: 250g tortellini z mięsem 200g szynki drobiowej 1 ogórek świeży 1 papryka czerwona 2 pomidory 2 łyżki majonezu lekkiego Sól, pieprz Przepis: Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie kroimy w kostkę ogórka, pomidora oraz paprykę. Po odcedzeniu tortellini dodajemy warzywa i majonez. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy sól i pieprz
Emcia Pichciłyżka śmietany łyżeczka octu jabłkowego jajka Olej rozgrzać w garnku. Cebulkę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać pokrojoną w paski szynkę. Podsmażyć. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, łodygi i liście pokroić. Wrzucić do garnka, zalać wodą - gotować do miękkości. Doprawić do smaku octem, solą i pieprzem. Zaprawić śmietaną. Do zupy podawać gotowane jajko pokrojone w ćwiartki. Smacznego
kolorowotorcikoworodzajów mięs, jakie tym razem użyłam. Myślę, że z pieczeniami wyszedłby dużo lepszy. U mnie, tym razem, wędliny gotowane i wędzone. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja tym razem użyłam szynek i dwóch rodzajów kiełbas) 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 ogórki kiszone(...)minut, pod koniec smażenia dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku, wsypujemy paprykę i smażymy jeszcze chwilę. Całość zalewamy wodą i passatą, dodając do tego liście laurowe, ziele i zioła. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy odsączoną fasolę i pokrojone w półplasterki ogórki. Mąkę wsypujemy do kubka z wodą, mieszamy. Wlewamy do tego
KardamonovyZobacz przepis na: Błyskawiczny omlet z pomidorami Składniki mała cukinia 8-10 pomidorków koktajlowych szalotka łyżka masła 3 duże jajka sól pieprz natka pietruszki Sprawdź przepis na: Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli Omlet z pomidorami i cukinią – przepis Pomidorki kroimy na połówki. Cukinię kroimy w półplasterki, albo ćwierć plasterki. Szalotkę drobno siekamy. Warzywa podsmażamy(...)się zetnie. Posypujemy go posiekaną natką pietruszki. Przeczytaj także: Witamina C – właściwości i zastosowanie Smacznego! Artykuł Omlet z pomidorami i cukinią pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czasu do czasu przygotować sobie takie śniadanie. Podpowiadamy jak to zrobić. Przeczytaj także: Jajecznica z pomidorami i szynką Składniki świeże pieczywo – dowolne masło szalotka szczypiorek 100g wędzonego boczku 2 łyżki mleka sól pieprz 2 jajka Warto wiedzieć: Ile gotować jajka Kanapka z jajecznicą – przepis Zaczynamy oczywiście od przygotowania jajecznicy. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Do miseczki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!papryka czerwona miseczka świeżego szpinaku Sos pomidorowy: 2 spore pomidory 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 szklanki wody oregano, czosnek suszony, papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Szynkę, ser żółty, paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Z chleba tostowego odkrawamy skórki. Pomidory parzymy w gorącej wodzie przez jakieś 10 minut, po tym czasie obieramy ze skórki, która będzie(...)kroimy w drobną kostkę. Pomidory przekładamy do rondelka, dodajemy koncentrat pomidorowy, wodę, olej i przyprawy. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Sześć kromek chleba tostowego rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na nich rozsmarowujemy 1/3 sosu pomidorowego oraz rozkładamy połowę szynki, szpinaku, cebuli i papryki, oraz 1/3 sera żółtego. Następnie znowu rozkładamy chleb tostowy i pozostałe składniki, które
e-PrzepisyKulinarneKochani jako jedno z nielicznych mieliśmy możliwość spróbować nowości, która niebawem pojawi się w sprzedaży – Majonez Kielecki Lekki . W swoim składzie ma zredukowaną o 30
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano, szczypta ostrej papryki Przygotowanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy pokrojony czosnek i cebulę. Gdy się lekko zarumienią, dodajemy umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. Dodajemy pieprz i sól. Smażymy, aż będzie chrupka. Kroimy szynkę w kostkę, dodajemy do warzyw. Gdy szynka będzie złocista, dodajemy 1 szklankę wody (może
Kitchens AlphabetWielkanocy. Pyszny był ten pasztet z dzika, na samo wspomnienie ślinka cieknie ! Zobaczcie koniecznie jaki pasztet z dzika przygotowałam na Wielkanoc. Mięso na pasztet z dzika zamarynowałam wcześniej przed gotowaniem, marynowałam mięso na pasztet wraz z udźcem na pieczeń z dzika. A marynata do mięsa była przygotowana z oleju, musztardy, sosu sojowego, syropu klonowego i octu balsamicznego (wszystkiego(...)aluminiowe 23 cm x 10 cm, przepis na pyszny pasztet z dzika: 1 kg mięsa z dzika np. szynka ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie z indyka) 1 szt. marchew 1 pietruszka, 1 szt. cebula, 1/4 szt. selera, 1 łyżeczka soli do gotowania 1 szt. czerstwa bułka 2-3 jajka 2 ząbki czosnku Sól, biały pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię