Wegański sos toffi- to możliwe, i banalnie proste do zrobienia. Idealne do naleśników, gofrów, ciast, a jak za długo pogotujecie, to będziecie mieć wegańskie krówki! Składniki: 200 g mleka kokosowego 250 g cukru trzcinowego 100 g oleju kokosowego opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki umieść w rondelku z grubym dnem. Gotuj wszystko cały czas mieszając przez 3 minuty. Gotowy, przestudzony(...)przechowuj w lodówce, jeżeli bardzo zgęstnieje to można do podgrzać, ale w kąpieli wodnej, nie bezpośrednio w garnku. Tak wygląda sos schłodzony Artykuł Wegański sos toffi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfbardzo mi posmakowała! Według kucharza przyprawa cajun jest kluczowym składnikiem i najlepiej gotować to danie w żeliwnym garnku z pokrywką. Po latach zapragnęłam odtworzyć smak jambalayi, w wersji wegańskiej ma się rozumieć Żeliwnego garnka nie mam, więc używam takiego z grubym dnem; przyprawę cajun robię sama, a mięso zastępuje duuużąąą ilością kiełbasek wegańskich. Polecam! Składniki: 1 duża cebula 1 papryka(...)czerwona 1 papryka zielona 4 łodygi selera naciowego 3 łyżeczki przyprawy cajun według tego przepisu 2 szklanki surowego ryżu 5 szklanek wody 500 g (8 sztuk) wegańskich kiełbasek (można mniej) 1 łyżka oleju Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie jak paprykę. Łodygi selera myjemy i kroimy na plasterki. Kiełbaski kroimy w plastry. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę
Lamarida.plWegańska grochówka w pierwszej chwili zakrawa na oksymoron, bo jak nic kojarzy się pływającymi kawałkami mięcha, Misiek coś o żeberkach nawet wspominał i o boczku, a mi to się głównie kojarzyła z potężną ehhm niestrawnością powiedzmy Zrobiłam, a jakże wersję wegańską, jeszcze dorzucając tofu i mój „będący wege kiedy ja patrzę” mąż stwierdził, że w życiu nie jadł(...)groch będzie już prawie dobry dodaj ziemniaki i ewentualnie resztę marchwi, gotuj do czasu, aż ziemniaki będą dobre, czyli jakieś 15 minut i zupa gotowa. Smacznego! Artykuł Wegańska grochówka pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfkremu wykorzystałyśmy mrożone jagody (nawet kilka ostatnich jeżynek się uchowało). Tym, jakże kolorowym akcentem żegnamy letnie wpisy i już niedługo zacznie się szał jesiennych przysmaków 😉 Wegańskie ciasto ryżowe (2 x śr: 10cm) -190g mąki ryżowej -40g skrobi z tapioki/kukurydzianej -100g oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju(...)śmietanka kokosowa (stała części z mleka kokosowego) z 400ml puszki -rozmrożone jagody (ilość dowolna) -ksylitol -ok 4-5 łyżek mąki kokosowej Dodatkowo -garść jeżyn i liści do ozdoby WEGAŃSKIE CIASTO RYŻOWE Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut. Mąkę, skrobie, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. Olej kokosowy i ksylitol wymieszać w osobnej misce. Do oleju
Candy Pandaswiem dlaczego tak długo zwlekałam z zamieszczeniem tego przepisu na blogu w szczególności, że jest to jedno z moich ulubionych dań wegańskich. Tak samo jak w przypadku szakszuki (klik po przepis) tyle jest wersji tego przepisu ile osób przygotowujących to kolorowe danie. Ratatouille to nic innego jak potrawka z warzyw idealna na schyłek lata i początek jesieni gdy stragany(...)połączeniu następuje eksplozja smaków. Jednak chyba wszyscy wiemy, że niewiele osób może sobie pozwolić na spędzanie tyle czasu w kuchni przygotowując jedno danie. Dlatego też są szybsze metody. Wegańską potrawkę można ugotować jak gulasz czy też upiec w piekarniku. Ja zdecydowanie wolę wersję pieczoną, gdyż uważam, że jest z nią najmniej pracy a warzywa zachowują swoja strukturę, kształt i sprężystość
Book of spellsmiejscu na chwilę odsyłam Was do bloga Weganon , gdzie Paweł pisze o odmianach dyni (dyń?). Tylko wróćcie proszę, bo jeszcze nie skończyłam. Nie jestem weganką, ale lubię dania wegańskie. Na przykład moje poranne owsianki najczęściej są wegańskie, uwielbiam hummusy, falafele, ale nie ukrywam, że lubię też produkty odzwierzęce (nie wyobrażam sobie życia bez jajek). Weganizm mi raczej nie grozi, też(...)powodu mojej wielkiej miłości do rybek, ale nie ma co się zarzekać. Nigdy nie mówię nigdy. Risotto, które przygotowywaliśmy było w 100% wegańskie. Paweł wcześniej się napracował, bo przygotował bardzo aromatyczny bulion przyprawiony warzywami, suszonymi grzybami, cynamonem i imbirem. Bulion petarda! Taki wywar to bym mogła pić litrami! Czekały na nas też półprodukty i oczywiście ugotowana i zblendowana dynia
Dietologpodobne do twarogu. Jest najpopularniejszym rodzajem tofu. Odróbka termiczna (smażenie, pieczenie) nie zmienia jego kształtu i konsystencji. Idealnie zastępuje mięso – koniecznie sprawdź przepis na wegańskie mięso mielone (kliknij tutaj! ). silken tofu (tofu jedwabiste) – w procesie produkcji pozostawia się ser do stężenia razem z serwatką, przez co produkt końcowy jest delikany(...)już wcześniej pisałem, tofu jedwabiste można stosować do wszelakich dipów, sosów, kremów, można je także wykorzystywać do przygotowywania ciast (przymierzam się do przygotowania tofurnika, czyli wegańskiego sernika – z pewnością pochwalę się efektami!). Natomiast tofu naturalne idealnie zastąpi mięso – jeśli nie wierzysz, to sprawdź sam i przygotuj chili con carne
Vegan Tastepowiecie na wegański znów dość nietypowy, cytrynowy torcik w towarzystwie konfitury truskawkowej, owocowego popcornu i świeżych malinek ? To połączenie wszystkich naszych testerów rozłożyło na łopatki 💚 Ciasto jest sycące, wilgotne ale nie zbite. Towarzystwo owocowych dodatków je osładza i orzeźwia oraz sprawia, że w te słoneczne dni czujemy lato podwójnie 😊 Składniki: Wegańskie ciasto(...)garść liofilizowanych truskawek -2-3 łyżki oleju kokosowego rafinowanego Dodatkowo -2 łyżki śmietanki kokosowej + łyżki soku z cytryny + łyżka ksylitolu - konfitura truskawkowa bez białego cukru RIGONI DIASIAGO -maliny WEGAŃSKIE CIASTO Mąki przesiać przez sito z kamieniem winnym i sodą. Cytrynę umyć i sparzyć oraz zetrzeć z połowy skórkę. W mleku kokosowym rozpuścić ksylitol i wlać do mąk oraz dodać
Candy Pandaszupa i to nie byle jaka, bo jak sama nazwa wskazuje przynosi ulgę w wysokich temperaturach. Chłodnik to świetna zupa na dni kiedy aura rozpieszcza nas słońcem i ciepłem. Wegańska wersja chłodnika w żaden sposób nie ustępuje tej ze śmietaną o czym świadczy fakt, że już od momentu jak tylko zaczął się sezon na botwinkę wielokrotnie go przygotowywałam i nigdy(...)zapewniam Cię, że to banalnie prosta w przygotowaniu zupa, która świetnie smakuje i robi się ją ekspresowo. Jest lekka i orzeźwiająca, w sam raz na nadchodzące upalne dni. Wegański chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki Drukuj Porcje: 2 porcje Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki 1 burak 2 gałązki lubczyku liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego
Book of spellsDzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który jest wegańskim i zdrowym odpowiednikiem znanego wafla o nazwie Snickers. Wafel ten głównie składał się z mleka w proszku, natomiast moje składniki to w głównej mierze masło orzechowe, daktyle, płatki jaglane i kokos. Przepis inspirowany jest przepisem na wegański deser a’la Snickers z bloga kulinarnego Kuchnia Ellie . Bardzo serdecznie zapraszam
Via Gustoprzy każdej wizycie w Rossmannie. Szczególnie napis BROWNIE dawał nadzieję na nieziemskie czekoladowe doznania pod postacią zdrowej przekąski :P Dodatkowo białko ryżowe w składzie nakierowało nas na teorie o „wegańskich batonach proteinowych” jak się później okazało niesłusznie… ale jak jest ze smakiem? Nazwa: Pulsin - raw baton brownie - Migdały&Rodzynki / Malina&Goji Firma: Pulsin Skład: Migdały&Rodzynki: daktyle(...)białko –9,8g, sól – 0,13g Malina&Goji: 100g/ 401kcal, tłuszcz – 19,5g, węglowodany – 49,6g, błonnik – 5,3g, białko –9,4g, sól – 0,21g Informacje dodatkowe: Raw, wegański, bezglutenowy, bez cukru, bez laktozy, bez soi, bez GMO, niski IG Sklep: Rossmann Cena: 7,29 zł Nasza opinia Wygląd: Opakowania posiadają design typowy dla batoników o tych standardach. Ładnie
Candy Pandaspowiecie na wypiek pozornie wyglądający na cukrową rozpustę? Pozornie, ponieważ jest to wegańskie ciasto całkowicie legalne zrobione z bezglutenowych mąk, które ukrywa w sobie masło arachidowe oraz moc dobrej jakości orzechów skąpanych w karmelu na śmietance kokosowej. Ciekawym dodatkiem jest domowy popcorn a całość wieńczy pyszna polewa kakaowa. Jak widzicie pandy w tych klimatach czują się znakomicie! 🐼 💙 Wiele(...)istotnych składników znajdziecie w sklepie cosdlazdrowia.pl 😊 Składniki: Wegańskie ciasto kakaowe (śr: 18cm) -95g mąki ryżowej -95g mąki gryczanej -45g kakao -120g oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (stałej części z mleka kokosowego) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody
Candy Pandastych smaków przypadło do gustu nawet takim poważnym krytykom cukierniczym jak nasi rodzice 😉 Torcik nie tylko zacnie i luksusowo wygląda ale tak też smakuje! Koniecznie wypróbujcie przepis na to wegańskie ciasto oraz prosty i prze smaczny krem 💚 Po dżemy zapraszamy na ITALIMPORT 👈 Wegańskie ciasto kakaowe (2 x śr: 10cm) -95g mąki ryżowej(...)stała części z mleka kokosowego) z 400ml puszki -2 szklanki wydrylowanych wiśni -ksylitol -ok 4-5 łyżek mąki kokosowej Dodatkowo -garść wiśni - dżem kokosowy z chilli Buko Organic WEGAŃSKIE CIASTO KAKAOWE Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. Olej kokosowy i ksylitol wymieszać w osobnej misce
Candy PandasTaki deser można jeść bez wyrzutów sumienia, bo nie zawiera cukru. Banany oraz masło orzechowe nadają mu słodyczy i konsystencji, a kakao i kawa zbożowa Inka głębokiego smaku. Takie wegańskie lody robi się szybko i prosto. Przyznam, że zawsze mrożę banany na zapas, aby móc sobie go w każdej chwili przyrządzić. Podaję składniki na 4 porcje. Bezcukrowy sorbet czekoladowo-kawowy(...)wegańskie lody): 3 duże, dojrzałe banany (najlepiej jak mają już cętki) 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki kawy zbożowej Inki 1 łyżka masła orzechowego lub migdałowego opcjonalnie – świeże owoce np.: truskawki, borówki listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 duże, dojrzałe banany (najlepiej jak mają już cętki) 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki kawy zbożowej Inki
Poezja smakuczosnku 1 mała cebula 4-8 łyżek płatków chilli (albo więcej według uznania, ale zalecam ostrożność bo łatwo można przesadzić z chilli i kimchi będzie za ostre i niejadalne) Wegański sos rybny: 2 łyżki (30 ml) tamari (lub sos sojowy w wersji z glutenem) 2 łyżki cukru kokosowego 1/4 szklanki (60 ml) soku z ananasów (z puszki) 1/4 szklanki(...)międzyczasie przygotowujemy warzywa. Obieramy marchewki, rzodkiew i kroimy w słupki, a szczypiorek myjemy i siekamy na większe kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i dzielimy na większe części. Następnie, przygotowujemy wegański sos rybny miksując wszystkie jego składniki w blenderze. Do tego dodajemy składniki sosu chilli i całość miksujemy. Uwaga: polecam dodawać po jednej łyżce płatków chilli i próbować smak, pamiętając
Lamarida.pl